Güncel
Giriş Tarihi : 10-05-2017 18:37   Güncelleme : 10-05-2017 18:52

Tapu Müdürü İhsan Sandıkçı'ya Veda Yemeği Düzenlendi

İlçemiz Tapu Müdürü İhsan Sandıkçı’nın 19 Mayıs Tapu Müdürlüğü’ne tayini sonrası, çalışma arkadaşları tarafından bir yemek organize edildi

Tapu Müdürü İhsan Sandıkçı'ya Veda Yemeği Düzenlendi

İlçemiz Tapu Müdürü İhsan Sandıkçı’nın 19 Mayıs Tapu Müdürlüğü’ne tayini sonrası, çalışma arkadaşları tarafından bir yemek organize edildi.

 

Dört yıldır ilçemizde Tapu Müdürü olarak görev yapan İhsan Sandıkçı’nın tayini memleketi olan 19 Mayıs’a çıkmıştı. Görevde kaldığı süre boyunca gerek güleryüzlü tavrı gerekse çalışma arkadaşlarıyla uyumuyla Gerze halkının beğenisini kazanan Sandıkçı’nın yemek davetine çalışma arkadaşları dışında arkadaşları ve Gerze’nin idari yöneticileri katıldı.

 

“Samsun’da kapanmaz bir kapınız olduğunu bilin”

Dört yıla yakın bir süredir çalışma arkadaşlarıyla birlikte bir Cittaslow şehri olan Gerze’ye hizmet verdiklerini söyleyen Sandıkçı, eline evine yakın olabilmek için bir fırsat geçtiğini ve bunu değerlendirerek memleketine tayin olduğunu söyledi. İlçemize hizmet verdiği sürece gösterilen yakınlık ve dostluktan ötürü herkese teşekkür eden Sandıkçı, “Bana sanki hiç ayrılmayacakmışım gibi geliyor. Öyle hissediyorum, öyle de davranacağım. Bundan sonra Samsun’da kapanmaz bir kapınız olduğunu bilin lütfen” şeklinde konuştu.

 

“Tapu Müdürlüğü’nden hiç şikayet almadık”

Gecenin davetlilerinden olan Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yaptı.  Bayraktar, “devlette iki önemli daire olduğunu düşünüyorum. Diğerlerinin daha sonra geldiğini kanaatindeyim. Bunlardan biri nüfus müdürlüğü, diğeri de tapu müdürlüğüdür. Nüfus müdürlüğü bir ülkenin insanının kaydını tutar. Oradaki kayıtlarınız yok olmuşsa bu ülkeyle bağınız kopmuş demektir. Diğeriyse toprağın kaydını tutar. Dünya’daki vatandaşların hukuki temelleri bu iki ayak üzerine kurulur. Dolayısıyla bu kurumlarda görev yapmak ve temsil etmek son derece önemli. Eskiden bu müdürlükler halk tabiriyle biraz ayakaltı görülen müdürlüklerken, devletin de bu önemi kavramasıyla birlikte ve personelini ona göre motive etmesi ve yetiştirmesiyle birlikte artık gerçekten gözbebeği kurumlar haline getirildi” dedi.

 

“İhsan Bey, beyefendi kişiliği ve bilgi birikimiyle temayüz etmiş bir arkadaşımız. Bu anlattığımız tanımlamalara da gerçekten son derece uyan, bulunduğu pozisyonu çok iyi koruyan bir arkadaşımız” derken, 4 yıl kadar bir süre beraber görev yaptıklarını belirtti. Tapu müdürlüğüyle ilgili bu dört yıllık süreçte hiçbir şikayet almadıklarını söyleyen Bayraktar, daha iyi ve daha güzel yerlerde kendisini görmeyi temenni ettiğini sözlerine ekledi.

 

“Şimdi evine daha yakın olacak”

Konuşma yapan bir diğer isim olan Tapu Dairesi Bölge Müdürü Hasan Özaltan da, Sandıkçı’yla 7 senedir arkadaş olduklarını belirtirken, Sandıkçı’nın daha önce Sinop Tapu Müdürlüğü görevini yaptığını, ama evine daha yakın olması için Gerze’yi tercih ettiğini ifade etti. “Şimdi evine daha yakın olacak. İnşallah daha mutlu ve huzurlu bir çalışma ortamı olacak. Kendisi özellikle 19 Mayıs tercihinde bulundu. Bundan sonraki görevinde ben de kendisine başarılar diliyorum. Kendisi İl Müdürlüğü ve Bölge Müdür Yardımcılığı da yaptı. Son derece başarılı bir çalışanımız. Kendisine hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

 

“Ben kendisine veda etmiyorum”

Yemeği organize eden ilçemiz Tapu Sicil Müdür Yardımcısı Bilal Yılmaz ise, “İnsan hayatı acısıyla, tatlısıyla geçip gidiyor” diyen Yılmaz, Sandıkçı’yla birlikte çalıştığı güzel günleri anımsadığını söyledi. “Zor günlerde el ele vermenin kalbimin derinliklerinde hissediyorum” dedi. Bu vedanın Sandıkçı’ya yeni bir hayatın kapısını aralayacağının altını çizen Yılmaz, “bu yüzden ben kendisine veda etmiyorum. İyi ve kötü günlerimizde yeniden bir araya gelmek umuduyla, kendisine bundan sonraki yaşamında, sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler diliyorum” şeklinde konuştu

 

Osmanlı Dönemi’nde tapu müdürlüğü

Sandıkçı’nın arkadaşlarından olan, ilçemiz büyüğü Avukat Kadir Olgunsoy ise, tapu kelimesi üzerine konuştu. “Bilindiği üzere tapu kelimesi öz Türkçe’dir. Baş eğme, itaat ettirme manasındadır. Günümüzde de mülkiyet belgesi kavramı içindedir. Bu kurum Osmanlı’dan beri ismini değiştirmeden günümüze gelmiş bir kurumdur” diyen Olgunsoy, Osmanlı’nın zapt ettiği yerlerde yaptığı ilk işin etnik yapıyı tespit ederek, konumunu, durumunu, dağını, tepesini, ovasını ve yaylasını kayda geçirdiğini vurguladı. “Böylelikle mülkiyet kaydını tanzim ederdi ve Osmanlı’nın malı olarak tescillerdi” şeklinde konuşan Olgunsoy, Cumhuriyet Dönemi’nde aynı önemini koruduğunu ifade etti.

 

“Sandıkçı ve mesai arkadaşları Gerze halkının takdirini kazandı”

“Hafta içi tüm gün, İhsan Bey ve arkadaşları mülkiyet belgesi diye tabir edilen tapu senetlerini vatandaşlara ulaştırmada görev şuuru, vazife anlayışı ve tüm fedakarlıklarıyla bu görevlerini icra etmişlerdir. Biz bunu avukatlar olarak gözlemlemiş bulunmaktayız. Bu kurum vatandaşlara sadece mülkiyet belgelerini takdim etmekle kalmayıp, ilgili kurum ve kuruluşların karar verme fonksiyonlarına yardımcı olmaktadır. Örneğin Adliye’de, gayrimenkule ilgili davalarda her dava dosyasının içerisinde bir tapu kaydı vardır. Bu tapu kaydının altında da İhsan Beyin imzası vardır. Diğer kurum ve kuruluşlarına da gün içerisinde hızlı bir şekilde yardımcı olunması, o kurumlarında konularını çabuk bir şekilde halletmesine olanak sunmaktadır” diyen Olgunsoy, Sandıkçı ve mesai arkadaşlarının çalışmalarının Gerze halkının haklı bir beğenisini ve alkışını aldığını dile getirdi.

 

“Bal satan insanın suratı da bal satmalı”

“Elimizle bal satarken, suratımızla sirke satmamalıyız. Bal satan insanın suratı da bal satmalı” şeklinde ifade eden Avukat Olgunsoy, Tapu Dairesi’nde çalışanların karışık belgeleri, izahı zor hesapları ve tapu senetlerini ancak uzmanların ifade edebileceği sabırla, ısrarla ve tüm tevazularıyla vatandaşa izah ettiklerini belirtti.

 

“Gerze’de hafta içi her gün tapu veriliyor”

Birçok şehirde ve ilçede tapu verme günü olduğunu sözlerine ekleyen Olgunsoy, Gerze’de tapuların hafta içi her gün, tüm mesai saatleri içerisinde vatandaşa verildiğini aktardı ve bu güzel hizmetlerinden dolayı Sandıkçı’ya yeni görev yerinde başarılar diledi.

 

Yemeğe Gerze Kaymakamı Bayraktar ve Tapu Dairesi Bölge Müdürü Özaltan’ın yanı sıra, Gerze Cumhuriyet Savcısı Eray Burak Buyruk, Gerze Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Özcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz ve Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Aydın ve Sandıkçı’nın çok sayıda arkadaşı katıldı.




Kaan TÖNGELCİ / Gerze'nin Sesi
Erkan TaşErkan Taş