Siyaset
Giriş Tarihi : 12-04-2018 11:10   Güncelleme : 12-04-2018 11:21

TBMM mutfağı Sinop yemekleriyle şenlendi

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde uygulanan yöresel yemek günleri kapsamında Sinop mutfağının yemekleri milletvekillerine ikram edildi. 

TBMM mutfağı Sinop yemekleriyle şenlendi

SİNOP LEZZETLERİ MECLİS MUTFAĞINDA TANITILDI

Ak Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, “Marka Şehir Sinop”umuzun mimariden musikiye, görsel sanatlardan edebiyata kadar, her fırsatta ve her alanda tanıtılmasına önem verdiklerini, bu kapsamda 11 Nisan Çarşamba günü Milletvekillerimizin Sinop mutfak kültürünü ve mirasını tanımaları için ilimizin lezzetlerini Türkiye Büyük Millet Meclisi mutfağında misafirlerin beğenisine sunduklarını bildirdi. 

Maviş, Meclis restoranında davetimize iştirak eden misafirlere, deniz dalgaların ilmek ilmek işlediği Sinop kıyılarımızı, yüzlerce yıllık görkemli ağaçların meydana getirdiği sık ormanlarımızı, şelalelerin aktığı güzel dağlarımızı, peri masallarında duyulan keşfedilmemiş yerleri, 6000 yıllık tarihi boyunca konuk ettiği birçok uygarlığın miras bıraktığı eserlerin yanyana bir arada görülebildiği kültürel dokuyu, atlı veya atsız doğa yürüyüşlerinde nadir çiçek kokularının hissedileceği tertemiz doğal güzelliklerimizi, uzun yıllar hafızalardan silinmeyecek tarihi efsaneleri veKaradenizin hırçınlığına inat her daim sakin kalmayı başarabilen Sinop Sahilini tanıtma fırsatı bulduklarını ifade etti.

MUTFAĞIMIZ MECLİS ARACILIĞIYLA TÜRKİYEYE TANITILDI

Maviş, Denizi gibi doğası da oldukça cömert olan Sinop’un verimli topraklarında yetiştirilen ürünlerle lezzete dönüştürülen Sinop mutfağını süsleyen ve kısa süre önce tescili sağlanan Sinop Nokulu, Sinop Mantısı, Keşkek, Un Helvası ve kavurmayla birlikte Boyabat pilavını ziyaretçilerin beğenisine sunduklarını belirtti.

Maviş; "Sinop mutfak kültürünün tanıtımı için Sinop lezzetlerini Türkiye Büyük Millet Meclisi restoranında misafirlerin beğenisine sunduk. Denizi gibi doğası da oldukça cömert olan Sinop’un verimli topraklarında yetiştirilen ürünlerle lezzete dönüştürülen Sinop mutfağını süsleyen ve kısa süre önce tescili sağlanan Sinop Nokulu, Sinop Mantısı, keşkek, un helvası ve kavurmayla birlikte Boyabat pilavımız, büyük beğeni topladı" dedi.

hakan akbaşhakan akbaş