Siyaset
Giriş Tarihi : 12-03-2024 13:54

TİP Gerze’ de stant açtı

Türkiye İşçi Partisi Gerze’ de stant açtı. TİP Gerze belediye meclis üyesi adayları tanıtıldı

TİP Gerze’ de stant açtı

31 Mart yerel seçimleri öncesi Gerze’ deki siyasi partiler propagandalarını sürdürüyor.

Partiler açtıkları stantlar ve seçmenleri gezerek vatandaşlardan destek istiyor.

Bu kapsamda seçimlere sayılı günler kala Gerze’ de Belediye Başkan Adayı çıkarmayan Türkiye İşçi Partisi belediye dükkanları önünde stant açtı. Açtıkları statta broşür dağıtan partililer seçimlerde partilerine destek istedi. 

Türkiye İşçi Partisi Sinop İl Başkanı Sinan Raci Ergün yaptığı konuşmada, “Değerli dostlar hoş geldiniz. Partimiz Gerze’de Belediye başkanı çıkarmamış, fakat belediye meclisi ve il genel meclis üyelerimiz vardır.

"Belediye meclisleri yapısı ve işleyişi gereği çok önemli görevler üstleniyor. Dolayısıyla, Belediye Meclislerine göndereceğimiz temsilcilerin kim olduğu ve görevini nasıl yerine getireceği de önem taşıyor." Belediye meclisleri ülkemizde dönem dönem rantla, ihale dağıtmakla, kayırmacılıkla birlikte anılan ve büyük hırsızlıkların merkezi haline getirilen kararlarla anılmıştır. İşte tamda bu nedenle halkı halkın temsilcilerini meclise taşımak önemlidir. Ranta, talana, kayırmacılığa, eşe dosta dağıtılan ihalelere, liyakatsiz kadrolaşmaya, bir kuruş bile olsa hırsızlığa, halkın kaynaklarının çarçur edilmesine karşı TİP meclis üyeleri görev alacaktır” diye konuştu.

TİP Gerze Belediye Meclis Üyesi Adayı Can Tazebaş ise “ben de burada Gerzeli bir kardeşiniz olarak Türkiye İşçi Partisinin Gerze Meclis Üyesi adaylığını ilan etmiş bulunuyorum. Biliyorsunuz Gerze’ de belediye başkan adayı çıkarmadık, belediye meclislerinde olmak, bizim için çok önemli çünkü biz denetleyici ve halkın sesini meclise yansıtıcı bir görev üstleneceğiz. O yüzden buradayız, o yüzden farklı bir ses, farklı bir renk olsun istiyorsanız oylar Türkiye İşçi Partisine” ifadelerini kullandı.

Büşra ÇevikBüşra Çevik