Kültür&Sanat
Giriş Tarihi : 10-04-2025 11:18   Güncelleme : 10-04-2025 11:25

Tiyatro Organik’ten Gerze’de Beşinci Oyun: “Boyacı”

Gerze’de sanata gönül verenlerin heyecanla beklediği tiyatro buluşmalarından biri daha gerçekleşti

Tiyatro Organik’ten Gerze’de Beşinci Oyun: “Boyacı”

İlçemizde faaliyet gösteren Tiyatro Organik, bu yıl beşinci oyunları olan Boyacı adlı tek perdelik komedi oyununu izleyiciyle buluşturdu. Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahnelenen oyunun ilk gösterimi 10 Nisan Çarşamba akşamı gerçekleştirildi.

Gösterime Gerze Kaymakamı Mehmet Deniz Arabacı, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, kamu kurum temsilcileri ve çok sayıda sanatsever katıldı. Geniş bir izleyici kitlesi tarafından ilgiyle izlenen oyunun sonunda, oyuncular dakikalarca alkışlandı ve ekibe çiçek takdim edildi.

“SANATIN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜ GERZE’DE HİSSEDİLİYOR”

Oyun sonrası kısa bir konuşma yapan Gerze Kaymakamı M. Deniz Arabacı, Tiyatro Organik’in ilçeye kattığı sanatsal değerin altını çizerek, “Gerze’de bu denli kaliteli tiyatro oyunlarına ev sahipliği yapmak bizleri son derece mutlu ediyor. Tiyatro, toplumu bir araya getiren, düşündüren, güldüren ve düşündürürken eğlendiren çok özel bir sanat dalı. Tiyatro Organik ekibini yürekten tebrik ediyorum. Sanatın birleştirici gücünü ilçemizde her geçen gün daha da güçlü hissediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“GERZE, BİZİM İÇİN SADECE BİR SAHNE DEĞİL, BİR YUVA”

Oyunun yönetmeni Fatih Arslan ise yaptığı açıklamada, Gerze halkının ilgisinin kendilerini her zaman motive ettiğini belirterek, “Gerze’de sahneye çıktığımız her akşam bizler için çok kıymetli. Bu ilçede gördüğümüz samimiyet, desteğin en güzel hali. Burada sadece tiyatro yapmıyoruz, burada sevgiyle büyüyoruz. Gerze bizim için sadece bir sahne değil, bir yuva oldu. Bu oyunda emeği geçen tüm arkadaşlarıma, bizleri yalnız bırakmayan seyircilerimize ve destek veren kurumlarımıza teşekkür ederim.” dedi.

Boyacı adlı oyun, 11 Nisan Perşembe (bugün) saat 20.00’de sahnelenecek. Gösterimlerin ilki Halk Eğitim Merkezi adına, ikincisi ise Gerze Belediyesi adına gerçekleştiriliyor. Her iki gösterim de ücretsiz olup, tüm tiyatroseverler davetli.

Gerze’de tiyatro kültürünü yaşatmaya ve geliştirmeye devam eden Tiyatro Organik ekibi, önümüzdeki aylarda yeni projelerle seyircinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Büşra ÇevikBüşra Çevik