Siyaset
Giriş Tarihi : 11-10-2023 14:00   Güncelleme : 11-10-2023 15:30

Topal: 'Bizim kavgamız yol arkadaşlarımızla değil'

Sinop İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Tunay Topal, CHP Sinop İl Başkanı Adayı olduğunu açıkladı

Topal: 'Bizim kavgamız yol arkadaşlarımızla değil'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sinop İl Başkanlığında 15 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek olan il kongresi öncesinde başkan adayları da açıklamalarına devam ediyor.  

Bu kapsamda Sinop İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Tunay Topal, CHP Sinop İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısı ile CHP İl Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı.

Topal açıklamasında: “Köklerini Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nden alan, kuruluşun ve kurtuluşun partisi olan, Cumhuriyet Halk Partisinin çok kıymetli İlçe Örgüt Başkanları ve Yöneticileri, değerli İl Kongre Delegelerimiz ve üyelerimiz, basın emekçilerimiz ve partimizin olmazsa olmaz unsuru olan sevgili kadınlarımız ve genç kardeşlerim hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Öncelikle sizlere kendimden bahsetmek isterim;

-Ben Tunay Topal. Zeki ve Necla Topal çiftinin oğlu, Turgay Topal’ın kardeşiyim.

-Değerli eşim Büşra Has Topal ile 2019 yılından beri evliyim.

-1991 Sinop/Merkez doğumluyum.

-Kocaeli Üniversitesi İnşaat Mühendisliği mezunuyum.

-2018 yılında kendi kurduğum şirketimin Genel Müdürlüğünü yapmaktayım.

-Sinop İnşaat Mühendisleri Odası Başkanlığını 2 yıldır yapmaktayım.

-İçerisinde olmaktan büyük mutluluk duyduğum, Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimciler Kurulu’nda 2020 yılından beri İcra Kurulu Üyesi olarak görev almaktayım.

-Gerek Türkiye sualtı camiasında, gerekse gönlümde çok önemli bir yere sahip olan, benim için bir okul niteliği taşıyan Kocaeli Üniversitesi Sualtı Topluluğu’nun 2010 yılından beri bir üyesi ve 2021 yılından beri dalış eğitmenliğini yapmaktayım.  

Üniversite eğitimimi tamamlayıp, özel sektörde birçok iş deneyimi edindikten sonra 2018 yılında Sinop’a döndüm.20 yılı aşkın bir süredir hiçbir beklenti gütmeksizin, can siperane bir şekilde partimizde yöneticilik yapmış bir anne ve babanın evladı olarak; yaklaşık 5 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi İl Yönetim Kurulunda İl Başkan Yardımcılığı ve İl Bilişim Sorumluluğu görevlerini yürütmekteyim. Gerek örgütsel işleyiş, gerekse seçim süreçlerinde örgütümüzün içerisinde birçok kritik görev üstlenmiş bir parti emekçisiyim.

Saydığım tüm bu görev ve tecrübelerim doğrultusunda; ekip ruhu, aidiyet, saygı, kriz yönetimi, mücadele, rasyonellik ve liderlik kavramlarını içselleştirmiş bir kardeşiniz ve evladınızım. Yola çıktıklarımı yolda bulduklarıma değişmem ve asla yarı yolda bırakmam. Ortak akılla hareket ederim. Bulunduğum her organizasyonda hiyerarşiye çok önem veririm. Yönetilmem, ikna edilmem, öne sürülmem ve aynı bugün yaptığım gibi sorumluluk almaktan asla kaçmam.

Ben ve ekip arkadaşlarım; partimizin köklü ve onurlu geçmişinden aldığımız güç ile “geçmişi olmayanın geleceği olmaz” şiarıyla çıkmış olduğumuz bu yolda, bin bir türlü zorluğun olduğunun farkındayız. Bizler bu bildiklerimizin yanında Mustafa Kemal Atatürk’ün ezbere bildiğimiz gençliğe hitabesini de, Bursa nutkunu da içselleştirmiş bir nesiliz.

Partimiz bugün içinde bulunduğu kongre süreçlerinden mutlaka güçlenerek çıkmak zorunda. Ülkemizin her zamankinden daha fazla Cumhuriyet Halk Partisi’ne ihtiyacı var. Bu kongreyi adaletin olmadığı, kurumların çürütüldüğü, sağlık ve eğitim sisteminin çöktüğü, yoksulluğun derinleştiği, çocukların yatağa aç girdiği, gençlerin geleceğini yurt dışında aradığı, kadınların sosyal yaşamdan dışlandığı, insanlığın ve doğanın tüm zenginliklerinin yalnızca sermayenin çıkarları için kullanıldığı, emeklilerin “Kimsesiz Kaldık!” diye feryat ettikleri bir ortamda yapıyoruz.

2023 seçimlerinin bir umut kırılması yarattığını biliyoruz. Bilinmelidir ki, halkımız bu sonucu kabul etmedi. Özeleştiri vererek tüm seçmenlerle, örgütlerimizle ve üyelerimizle kucaklaşmalıyız. Sinop İl Kongremizi bir dönüm noktası olarak görüyorum. Tarih buradan çıkacak iradeyi yazacak. Demokrasi için, özgürlük ve adalet için, özgür üniversiteler için, yoksullukla mücadele, doğa katliamlarına dur demek için biz varız. Umudu yeniden yeşertecek enerjimiz var. Her şeyden önce gençliğimiz var, gençliğimiz var, gençliğimiz var. Hep birlikte bunu başaracağız.

Örgüt yapımızı güçlendireceğiz. Seçmene doğrudan temas edeceğiz. Öncelikli temas gruplarımız ekonomik krizden en fazla etkilenen ev kadınları olacak, umudunu kaybetmiş gençlerimiz olacak, küskün halkımız olacak, ekonomik yıkımdan kaynaklı iktidara küsen seçmenlerimiz olacak. Hedefimiz; Sinop ve Ayancık Belediyesi'ni yeniden kazanmak. İlçelerde en az 6 belediyeyi kazanmak. Hedefimiz İl Genel ve Belediye Meclis çoğunluklarını kazanarak, önümüze çıkan tüm engellemeleri kaldırmak olacaktır.

Bizler gücünü örgütünden alan bir siyasi partiyiz. Örgütümüzle, üyelerimizle ön seçimi hep birlikte savunacağız. Parti içi demokrasiyi güçlendirmenin öncüsü olacağız.

Ön seçimsiz hiçbir aday belirleme durumuna mahkum olmayacağız!

Değerli Cumhuriyet Halk Partililer, sorumluluk bizde, sorumluluk hepimizde. Bu sorumluluğu yerine getirmek zorundayız. Bugün bu saatten sonra hepimiz daha fazla çalışmak, daha fazla emek harcamak zorundayız.

'BİZİM KAVGAMIZ YOL ARKADAŞLARIMIZLA DEĞİL'

Bizim kavgamız bu bozuk düzenle, otoriter baskıcı yönetimle. Biz birleşmek, barışmak, iktidar olmak için geliyoruz. Eleştirilerimiz tabi ki olacak ama salonundan el ele kol kola çıkacağız. Ve çıktıktan sonra da bu durumu samimiyetle devam ettireceğiz.

Amacımız günü kurtarmak değil, geleceği yönlendirmek katılımcı, paylaşımcı, şeffaf bir yönetim için alt yapıyı hazırlamak. Bazı şeyleri yapmak için cesur adımlar atmak lazım; bu cesur adımları zamanında atmazsak, sonuçları bizim için iyi olmaz. Bunun için partimizin tüm unsurları ve seçmenlerimiz kucaklanmalı ve kucaklayacağız.

Peki tüm bu saydıklarımızı hayata geçirmek için nasıl bir yönetim anlayışı ve vizyonla hareket edeceğimizi maddeler halinde belirtmek isterim.

1- Partimizde üye iradesini hâkim kılarak, parti adaylarını üyenin belirleyeceği bir Partiyi inşa etmek,

2- Kendi insiyatifi ile hareket edebilen, seçilmişlerin uydusu olmayacak yönetimler oluşturmak,

3- Oligarşik yapının hegemonyasını yıkarak, seçme ve seçilme hakkının parti içerisinde her aşamada üyeler tarafından hürce kullanılabilmesini sağlamak,

4- Dışarıdan atanmış danışmanların değil, seçilmişlerin yönettiği bir Parti anlayışını sağlamak,

5- Parti örgütlerini, afiş asma - broşür dağıtma gibi rutin işleri takip eden, atıl, karar süreçlerinin dışında bırakılmış, siyasetsizleştirilmiş yapısından kurtararak; örgütlerin karar alma süreçleri dâhil, tüm süreçlerde aktif rol alacakları, parti siyasetine yön verebildikleri ve aday tespitinde söz söyleyebilecekleri bir yapıyı hâkim kılmak,

6- Kaynağının ve dayanağının sosyal demokrasinin evrensel ilkeleri ile Atatürk ilke ve devrimleri olduğunun farkında olan bir Parti anlayışını sağlamak,

7- Halkın talep ve eleştirilerini dinleyen, değişim ve dönüşüm isteklerine kulak tıkamayan, fakat bu değişimi sadece kişi odaklı anlamayan, dönüşümün yapısal ve işleyişsel aksaklıkları kapsayacak bütünlükte olması gerektiğinin farkında olan bir Particilik inşa etmek,

8- İlçe örgütlerimizle dayanışma içinde olarak, sesimizi Ankara’ya daha gür duyurmak, önseçim dâhil tüm taleplerimizi söke söke almak,

9- Dönem kuralının getirilmesini sağlayarak, milletvekili ve belediye başkanlığı dâhil hiçbir göreve belirlenenden daha fazla dönem için aday olunamayacağı bir sistem oluşturmak,

10- Seçilmişlerin, örgütleri dizayn edemeyeceği bir Parti yapısı oluşturmak,

11- Abiciliğin, adamcılığın değil; particiliğin ve Cumhuriyet Halk Partililiğin egemen olacağı bir düzen kurmak,

12- Önümüzdeki yerel seçimlerde halkın istediği ve üyenin seçeceği doğru adaylarla sahaya inerek, yerelde Cumhuriyet Halk Partisi iktidarını sağlamak için,

Ekip arkadaşlarım, örgütlerimiz ve bizlere gönül verenlerle çıktığımız bu yolda; 15 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek Cumhuriyet Halk Partisi Sinop İl Kongresinde İl Başkanlığına Adayım.

Ön seçim yöntemiyle üye iradesinin hakim olacağı, halkın istediği doğru aday tercihleriyle yerel seçimleri kazanacak, partimizi her alanda başarıya taşıma hedefiyle çıktığımız bu yolda, arzulanan "değişim" isteğini; ötekileştirmeden ve ortak akıl ile inşa etmek için desteğinizi beyaz listeye Bekliyoruz.

Haydi, hep birlikte, elele, omuz omuza halkın iktidarını kurmaya. Yaşasın sol, yaşasın sosyal demokrasi, yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi.

Katılımlarınız için hepinize teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin