Güncel
Giriş Tarihi : 30-07-2023 21:01   Güncelleme : 02-08-2023 12:22

Toplantıda 'Gerze’ de tarım ve tarım olanakları’ konuşuldu

GER-SES Derneği (Gerze Eğitim, Sağlık, Spor ve Kültür Derneği) periyodik olarak düzenlediği toplantılarından birini gerçekleştirdi

Toplantıda 'Gerze’ de tarım ve tarım olanakları’ konuşuldu

Kültür, sanat, eğitim ve spor branşlarını bir arada barındıran GER-SES Derneği, Gerze Yerel Yönetimine Dair ismi verilen Temmuz ayı toplantısını bugün gerçekleştirdi.

Konusu, Gerze'nin geleceğinde yerel kalkınma açısından küçük tarım işletmeleri, kooperatifler ve belediye ilişkisi, Gerze’ nin iş-aş sorununa çözüm olarak Yerel Kalkınma olan toplantıya derneğin başkanı olan Bülent Eryılmaz başkanlık etti. İnteraktif bir biçimde yürütülen toplantının amacının mahalli idareler anlamında bir ortak akılla Gerze’ nin ihtiyaçlarının Gerzeliler tarafından belirlenmesinin sağlamak olduğu belirtilirken Gerze’ nin daha iyi hizmetlerden yararlanması olduğu kaydedildi.

İlk toplantıdan bu yana yapılan tüm toplantılarda görüşülen konular Dernek Başkanı Bülent Erylmaz tarafından kısaca hatırlatılırken, “biz belediye başkanlığını alamayabiliriz. Bir başka arkadaşımız seçimi alabilir. Bizler söz veriyoruz ki yapılan bu çalışmalarda ortaya çıkan sonuçları o arkadaşımıza teslim edeceğiz. Bizlerin niyeti Gerze’ ye, Gerzelilere hizmet etmek” ifadelerini kullandı.

GER-SES Dernek Başkanı Bülent Eryılmaz’ ın yaptığı selamlama konuşmasının ardından söz Atakum Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Küçükala’ ya bırakıldı. Küçükala, konuşmasında “Türkiye’ de tarım, kırsal kalkınmada sürdürülebilirlik; kırsal kalkınmada planlama ve şehir planları;  kent kültürü, tarım ve kırsal kalkınma; kooperatifçilik ve Gerze’ de kırsal anlamda neler yapılabilir?” konularına değindi.

Küçükala’ nın ardından söz Yaykıl köyünde Deydaa Ekoloji Kampını kuran genç girişimci Cengizhan Kaptan’ a bırakıldı. Yapılan konuşmaların ardından katılımcılar da söz hakkı alarak düşüncelerini, eleştirilerini açıkça ifade ettiler.

Yine dernek başkanı Bülent Eryılmaz ve konuşmacılar yöneltilen sorulara ve yapılan eleştirilere cevap verirken, değerlendirmeleri de dikkate aldıklarını ifade ettiler.

AdminAdmin