Duyurular
Giriş Tarihi : 31-10-2023 14:35   Güncelleme : 01-11-2023 13:49

TÜM ACİL ÇAĞRILAR 112' DE BİRLEŞTİ

Gerze Toplum Sağlığı Merkezi, tüm acil çağrıların “112”de birleştiğini hatırlattı. Böylelikle hem vatandaşlara kolaylık sağlanacak hem de müdahaleler hızlanacak

TÜM ACİL ÇAĞRILAR 112' DE BİRLEŞTİ

2021 yılı itibariyle tüm ülke genelinde 110 İtfaiye, 112 Ambulans, 155 Polis İmdat, 156 Jandarma, 158 Sahil Güvenlik ve 177 Orman Yangın ihbar hatları kapatılarak 112 çatısı altında toplandı, tüm kurumlar aynı merkezden yönlendirilmeye başlandı.

112 çatısı altında birleşme ile tek numara ile vatandaşa kolaylık sağlaması, birden çok kurumun eş zamanlı müdahalesinin hızlandırılması, gereksiz çağrıların elenmesi ile zaman ve iş gücü kaybı engellenmesi, adres tespitinin sağlanması ile müdahale süreleri kısalması, kurumlar arası koordinasyon ile müdahale ve zaman kazancı, ileri teknolojinin ortak kullanımı ile iş gücü ve maliyet kazanımı sağlanacak.

Gerze Toplum Sağlığı Merkezi tarafından verilen bilgide, “örneğin iki taraflı bir trafik kazası geçirdiniz ya da şahit oldunuz. Yaralılar var, araçlarda sıkışan vatandaşlar var. Bu durumda hem ambulans çağırmalı, sıkışan vatandaşlar için AFAD veya itfaiyeye ulaşmalı, trafik güvenliği için de polis ya da jandarmayı aramalısınız. Ekiplerin olaydan farklı zamanlarda haberdar olması acil müdahale için geçecek süreyi uzatacaktır. Olay yerine ulaşan ambulans araçta sıkışan kişiye yardım edemeyeceğinden olay yerine itfaiye ya da AFAD ekiplerinin gelmesini beklemek zorunda olacak ve yaralıların kurtarılmasında gecikmeler yaşanacaktır. Eş zamanlı müdahale saniyelerin bile önem taşıdığı anlarda hayat kurtarıcı olabilmektedir” denildi.

ASILSIZ VE GEREKSİZ YERE MEŞGUL ETMENİN CEZASI 1250 TL

Toplum Sağlığı Merkezi yetkilileri, Goole Play Store ve App Store'da bulunan "Engelsiz 112" uygulamasıyla, vatandaşın ihtiyaç duyduğu 112 birimine bağlanıp, yaşadıkları veya gördükleri olayları kolayca anlatabileceklerini kaydetti.

112 Acil Çağrı Merkezini asılsız ve gereksiz yere meşgul ettikleri tespit edilenler hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 42/A maddesi uyarınca 1250 TL (2023 yılı için geçerli) idari para cezası verilir. Tekerrürü halinde ise bu ceza 2 katı olarak uygulanır.

AdminAdmin