Siyaset
Giriş Tarihi : 06-10-2023 12:58   Güncelleme : 06-10-2023 17:44

Uyanıksoy: “Ömrümün beş yılını dolu dolu Gerze için harcamaya hazırım”

Ahmet Uyanıksoy, CHP Gerze Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı. Uyanıksoy, “Benim Gerze tarihine, kültürüne, insanına olan ilgimi bilen bilir. Biz Gerze’ye eskilerin kıymetini bilmek, kültürel mirasına sahip çıkmak kaydı ile yepyeni bir vizyon ve değişim vaat ediyoruz” dedi.

Uyanıksoy:  “Ömrümün beş yılını dolu dolu Gerze için harcamaya hazırım”

Gerze Kültür ve Turizm Derneği Başkanı ve ilçemiz esnaflarından Ahmet Uyanıksoy CHP Gerze Belediye Başkanı aday adaylığını parti binasında düzenlediği basın toplantısıyla ilan etti.

Ahmet Uyanıksoy' dan önce konuşan CHP Gerze İlçe Başkanı Birol Sazak, "Sayın üyelerim, misafirlerim saygıdeğer büyüklerim ilçe yönetim kurulum ve Gerze basınımızın güzide temsilcileri hepiniz hoş geldiniz.

Bugün burada toplanmış olmamızın sebebi önümüzdeki yerel seçimlerde Gerze Belediye Başkanlığına Cumhuriyet Halk Partisinden Aday Adaylığını açıklayacak olan bir arkadaşımızın basın açıklamasıdır.

Biliyorsunuz ülkemiz çok zor bir süreçten geçmekte. Bu süreçte ülkemiz başta ekonomik zorluklar içinde daha kötüye gitmekte hak hukuk liyakat sistemi çiğnenmektedir. Biz bu olumsuzluklar içinde cumhuriyet halk partisi olarak yerelde tüm üyelerimiz ile örgütümüz ile birlik içinde beraberce büyüyerek bütünleşerek ilerlemek istiyoruz. Bu gücümüzü önümüzdeki yerel seçimlerde belediye başkanlığını Gerze’ye Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanı ile kazanarak göstereceğiz, kararlıyız.

Biliyorum ki tüm aday adaylarımız aynı fikirdeler biz ilçe yönetimi olarak daha önce de dediğimiz gibi ön seçim ile adayımızı belirlemek istiyoruz.

Tüm üyelerimizin oyları ile belirlenen bu adayımızın Gerze Belediyesini geri kazandıracak liyakatli, gerekli bilgi birikimine yönetici vasfına sahip ve Gerze’yi bütünüyle kucaklayacak aday olacağına inanıyoruz.

Şimdi sözü aday adaylığını açıklayacak olan Ahmet Uyanıksoy' a bırakıyorum" diye konuştu. 

Uyanıksoy adaylığını duyururken, “bütün projelerimiz insan odaklı ve günlük yaşamı kolaylaştıracak projeler olacaktır” dedi.

Konuşmasının başında kendinden bahseden Uyanıksoy, “Sayın Başkan, değerli parti yöneticilerimiz, sayın basın mensupları, bayanlar baylar. Bizi sosyal medyadan izleyen kalbi Gerze için atan kıymetli hemşerilerimiz.

Hepinizi en derin saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. Gurbetçilerimize Gerze’den gönül dolusu selamlarımı gönderiyorum.

Bugün bize ayırdığınız zaman ve buraya gelme nezaketini gösterdiğiniz için hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum.

Sevgili Gerzeliler bugün burada bir duyuru için bulunuyoruz ama öncesinde tanıyan tanımayan herkes için kendimden bahsetmek istiyorum.

Ben Ahmet Uyanıksoy. 1967 yılında Gerze’de bir yangın evinde dünyaya geldim.  Üç çocuklu çekirdek bir ailenin ortanca evladıyım. Rahmetli annem tekel emeklisi, rahmetli babam esnaf idi.” 

HEPİNİZİN BİLDİĞİ GİBİ BEN GERZE SOKAKLARINDA BÜYÜDÜM

“O dönem her çocuğun yaptığı gibi, dildan oynadım, topaç çevirdim, sokaklarında top koşturdum. Yüzmeyi çarşı önünde öğrendim, bisiklete binmeyi Gerze sokaklarında öğrendim. Arkadaş sinemasında, Yıldız sinemasında film izledim.

İlkokulu Gazi Mustafa Kemal ilkokulunda, orta ve lise tahsilimi Gerze Lisesi’nde tamamladım ve Biyoloji bölümünden mezun oldum.

1993 yılında askerlik dönüşü dünyanın en büyük uluslararası tütün firmasında çalışmaya başladım. Tıpkı annem babam ve birçok Gerzeli aile gibi, bende bir tütün emekçisi oldum.

Promosyon bölümünde 3 yıl sahada çalıştıktan sonra 1996 ‘da Marmara bölge şefi olarak atandım 5 yıl bu görevi sürdürdüm. 2002 yılında Türkiye promosyon müdürü pozisyonuna atandım ve Türkiye pazarından sorumlu oldum.

2009 yılına kadar İstanbul merkezli Türkiye Genel Müdürlüğünde yönetim kadrosunda çalıştım. Bu süreçte başka ülkelerde de; proje geliştirme, stratejik planlama, ekip kurma ve yönetme konularında, eğitimler verdim. Özellikle ticari pazarlama konusunda Avrupa’da birçok ülkelerde de çalıştım.

Bunları özetlemek gerekirse, 2004’te Kazakistan Almata’da, 2005’te İspanya kanarya adalarında Las Palmas ve Tenerif’te çalıştım. Yine 2005 yılında Roma - Lozan - İstanbul ayağında yoğun çalışarak Formula 1 in 2005 te Türkiye’ye gelmesini sağlayan ekipte etkin görev aldım.

2006 yılında İsviçre‘de marka yaratma ve yönetme eğitimleri aldım.

2007 yılında 4 ay süre ile Ukrayna Kiev’de görev aldım.  Bu süreçte Kiev, Donesk, Sivastopol Yalta gibi şehirlerde çalıştım.

2009 yılında uluslararası atama ile Rusya’ya pazarlama müdürü olarak tayin oldum. 2,5 yıl Moskova’da yaşadım. Rusya satış pazarlama müdürü olarak 1068 personel ve 1000’e yakın dönemsel çalışan ekiplerin yöneticiliğini yaptım. Rus kültürünü yakından tanıma fırsatım oldu.

2012 yılı başında Türkiye’ye döndüm ve bir yıl Türkiye’de çalıştıktan sonra ayrıldım.

İstanbul Tuzla’da satın aldığım evinde içinde bulunduğu Akfırat Evleri sitesinin 3 yıl yönetim kurulu başkanlığı yaptım.

Çalışma hayatım süresince, Amerika Kaliforniya’da İnternational House‘da İngilizce dil eğitimi, San Diego States Üniversitesinde sunum teknikleri ve konuşma becerileri sertifikaları, Anadolu Üniversitesi İşletme fakültesi işletme yönetimi bölüm diplomasını aldım.

İyi derece de İngilizce, orta seviyede Rusça dillerini konuşabilirim. Ancak benim için en önemlisi; ben islah Gerze’ce gonuşabiliyim.

2013 yılında memleketim Gerze’ye döndüm. Akonda Turizm İnşaat Tarım LTD.ŞTi’ni kurdum. İnşaatlar yaptım. Piretün Bahçesi isimli bir butik otel ve restoranı ilçemize kazandırdım. 2015 yılından bu yana işletmeciliğini aktif olarak sürdürüyorum.

Yine Gerze’de 2016 yılında eşim Nermin Hanımla evlendim. Eşim aslen Sinopludur.

Değerli Gerzeliler, ben her zaman sosyal konularla ilgilenirim.

99 depreminde Adapazarı’nda çadırkent projesine liderlik ettim ve şirkette her yıl verilen uluslararası üstün başarı ödülü ile ödüllendirildim.

Özellikle engelli öğrencilere ve kız çocuklarının kariyerine destek veren değiştiren adımlar derneğini her zaman desteklerim.

Memleketimdeki sosyal konularla da yakından ilgileniyorum ve elimden geldiğince destek olmaya çalışıyorum.

Ben bir yeşil dostuyum, Tema gönüllüsüyüm. İlçemizde Tema Gerze ilçe temsilciliği yaptım. Şimdi o görevi başka arkadaşlar başarıyla sürdürüyorlar.

25 yıldır üyesi olduğum, yönetim kurullarında bulunduğum, Gerze Kültür ve Turizm Derneği’nde yönetim kurulu başkanlığını halen sürdürüyorum.

Şirketimin de bağlı olduğu Sinop Ticaret Odasında disiplin kurulu üyesiyim.”

GERZELİYİM VE GERZE AŞIĞIYIM

“Saygıdeğer Gerzeliler; Her ne kadar Türkiye’de ve dünyanın farklı ülkelerinde tecrübeler edinmiş olsam da hiçbir yerde yaşamayı düşünmedim. Çünkü ben gerçek bir Gerzeliyim ve Gerze’ye aşığım.

Bir Gerze sevdalısı olarak, hiçbir özel beklentim olmaksızın tüm bilgimi, becerimi ve tecrübemi Gerze için kullanmak istiyorum. Memleketime kalıcı, farklı bir vizyon getirmek istiyorum. Bu konuda ben ve arkadaşlarım kararlı ve istekliyiz. Bu sebeple, Mart 2024’te yapılacak mahalli seçimlerde üyesi olmaktan onur duyduğum Cumhuriyet Halk Patisinden Gerze Belediye Başkanı aday adayı olma kararımı bugün buradan ilan ediyorum.”

     BEN ÖMRÜMÜN BEŞ YILINI DOLU DOLU GERZE İÇİN HARCAMAYA HAZIRIM

“Bu süreçte partimizden aday adayı olan ağabeylerime, kardeşlerime saygı duyuyorum. Her biri ile ayrı ayrı hukukumuz var onları beni tanır ben de onları tanırım. Hiçbir zaman kötü düşünmem, saygısızlık etmem. Aday belirleme sürecinde, partimizin ilgili kurullarının, tüzük ve yönetmelik kuralları ile belirlenecek adayın her şekilde yanındayız. Kim olursa olsun her zaman olduğu gibi yanında olurum, tüm çabamı bu yönde harcarım. Tabi aynı şeyleri benim de beklemem son derece doğaldır. Bununda böyle olacağına hiç şüphem yok.

Sevgili Gerzeliler; ben hayatımda hiçbir işi yarım yapmadım yapacaksam en iyisini yapmak isterim. Benim Gerze tarihine, kültürüne, insanına olan ilgimi bilen bilir. Biz Gerze’ye eskilerin kıymetini bilmek, kültürel mirasına sahip çıkmak kaydı ile yepyeni bir vizyon ve değişim vaat ediyoruz.

Yeni bir vizyon getirmekten bahsediyoruz.  Yaşam kalitesini artırmak, sevimli huzurlu bir kasaba yaratmak istiyoruz. Gerçek anlamda katılımcı, şeffaf, ilkeli belediyecilik hizmetlerini hayata geçirmek istiyoruz. Bunun için ekiplerimiz yok mu? Var! Projelerimiz yok mu? Var! Ama bugünün konusu bu değil. Yeri zamanı geldiğinde uzun uzun anlatırız, konuşuruz.

Şunu söylemeliyim ki; bütün projelerimiz insan odaklı ve günlük yaşamı kolaylaştıracak projeler olacaktır.

5393 sayılı belediyeler kanunu özetle der ki; Belediye Başkanı “halkın müşterek menfaatlerine hizmet eder “nokta! Bizde zaten bunu yapacağız.

Gerze Belediyesi’nde çalışan birbirinden değerli arkadaşlarımla yapılan iyi işlerin üzerine koyacağız. Tartışma iklimi değil, kurullar arası diyaloğu üst seviyeye taşıyacağız.

Sadece bir iki projeden kısaca bahsetmek isterim;

Biz pazar yerini iki katlı yapmayacağız. İlk işimiz de pazar yeri olacak. Olağan üstü, doğa dostu halk pazarını 2 ay içinde bitireceğiz. Kadınlarımız pazara almak içinde, satmak içinde, huzurla, keyifle gidecek. En sağlıklı ve doğal hali ile ihtiyaçlarını giderecek.

Spora sporcuya tam destek vereceğiz.

Sosyal yardım projelerimizle bu memlekette kimse aç açık kalmayacak. Bir elin verdiğini diğeri görmeyecek.

Kadınlarımızın kolaylıkla danışabileceği,24 saat ulaşabileceği sosyal danışmanlık ekibi kuracağız.

Sokak hayvanları için dünya standartlarında projelerimiz var.

Turizm alanında Gerze’mizi parlatacak projelerimiz var. Bu alanda çok sıra dışı projelerle ciddi istihdam sağlayacağız.

Sanat – kültür alanında devasa bir projemiz var.

Şehrin kültürel mirasını koruyacak yaşatacak modern bir müzeyi mutlaka ama mutlaka açacağız.

Tabii ki nasıl bir mali tablo ile karşılaşacağımızı tahmin ediyoruz. Ama biz mazeret üretmeye değil iş bitirmeye adayız.

Özetle bu kasabada yaşayan her bir vatandaşımızın Gerze ile gurur duymasını, mutlu olmasını hedefliyoruz. Sanatı zanaatkarı öne çıkaracağız. Sosyal yaşamı ile denizi, doğası, tarihi, mimarisi ile

Engelli vatandaşı, yaşlısı genci, çocukları ile

Temizliği, sessizliği, yavaş yaşamı, sporcusu, hayvan dostları ile

İnsanı ile bu kasabayı özenilen, kıskanılan, konuşulan bir kasaba yapacağız. Gerze’nin gerçek potansiyelini ortaya çıkaracağız.

Ben ve arkadaşlarım buna hazırız ve ben bu amaçla buradayım.

Bazı zamanlarda birilerinin yokluğu birilerinin başlangıcıdır.

Saat kırıldı diye zaman durmaz.

Sadece kaybedilen zamanın telafisi olmaz ve biz artık zaman kaybetmek istemiyoruz.

Biz, geleceğe adayız, geçmişe değil. İyiliğe, sevgiye, değişime adayız. Dünya standartlarında yaşamaya, katılımcılığa ve paylaşıma adayız. Biz Gerzelinin çıkarına adayız.

Çiçekleri koparmadan, çimlere basmadan, dalları kırmadan çok sade ve net bir kampanya sürdüreceğiz.

Kimse merak etmesin, karalar bağlamasın, kısa vadeli düşünmesin. Partimizin bulunduğu süreç son derece normaldir. Bu yarışlar olacak! Hem burada hem Türkiye’de olacak. Olacak ki doğrusu bulunsun. Bu partide çok seslilik ve demokrasi olduğu için bu parti 100. yılını kutladı. Ulu bir çınar yeni filizler verecektir. Ulu önder Atatürk’ün ilkelerine sahip çıkan insanlar olduğu sürece bu parti var olacaktır. 100 yıldır bu devam ediyor ve edecektir.

Umutsuzluğa, kırgınlığa, küskünlüğe, kapılmaya hiç ama hiç gerek yok.

Yine yapacağız ve hep birlikte başaracağız.

Biz buradayız, sokaklarda, mahallelerde, bol bol sohbet ederiz. Bir kahvenizi içerim. Sorarsınız söyleriz, sorarız öğreniriz, ayrımsız herkese yetişmeye kararlıyız.

İyilik kazansın, güzellik, pozitif düşünce, kazansın. Ne olursa olsun memleket kazansın, insanımız kazansın.

Gerek bizim patimizde gerekse diğer partilerde bu yarışa dahil olan herkese kolaylıklar diliyorum. Muhtar olup mahallelerine hizmet etmeye çalışan arkadaşlara başarılar diliyorum.

Allah kimseyi utandırmasın, halkına mahcup etmesin. Memleketimiz için hayırlısı olsun.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Tekrar zaman ayırdığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Sevgiyle kalın, şimdilik hoşça kalın” diye konuştu.

AdminAdmin