Siyaset
Giriş Tarihi : 17-12-2023 18:27   Güncelleme : 18-12-2023 09:01

Uyanıksoy: “ Verin bana Gerze’ yi görün ne yapıyorum”

Cumhuriyet Halk Partisi Gerze İlçe Başkanlığı, belediye başkanı aday adayı tanıtım toplantısı düzenledi. Aday Adayı Ahmet Uyanıksoy, partililere kendini tanıttı

Uyanıksoy: “ Verin bana Gerze’ yi görün ne yapıyorum”

CHP' nin aday tanıtım toplantısı İlçemiz Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezinde yapıldı.

Aday Adayı tanıtım toplantısına CHP Gerze Belediye Başkanı Aday Adayları Ahmet Uyanıksoy, Ali Ateş, Bülent Eryılmaz, Orhan Ertuğrul ve Osman Belovacıklı' nın yanı sıra CHP Sinop İl Başkanı Aykut Cem Yalçınkaya, CHP Gerze İlçe Başkanı Birol Sazak, il ve ilçe yönetimleri katılım sağladı.

Açılış konuşmasını CHP Gerze İlçe Başkanı Birol Sazak yaptı. Sazak konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları verdi ardından söz CHP Sinop İl Başkanı Aykut Cem Yalçınkaya' ya bırakıldı.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından aday adaylarının kendini tanıttığı bölüme geçildi. Aday adaylarına 15 dakikalık süre tanındı ardından çekilen kura neticesinde aday adayları sırasıyla kürsüye çıktı.

GERÇEKÇİ PROJELERLE KARŞINIZDAYIZ

Söz, ilk olarak CHP Gerze Belediye Başkanı Aday Adayı Ahmet Uyanıksoy’ a bırakıldı. Gerze için canla başla çalışmak istediğini kaydeden Uyanıksoy, hiçbir beklentisi olmaksızın, tüm bilgi birikimini Gerze’ ye aktarmak konusunda kararlı olduğunu kaydetti.

Uyanıksoy, “1967 yılında Gerze’de bir yangın evinde dünyaya geldim. Üç çocuklu ailenin ortanca evladıyım. Rahmetli annem bir tekel emeklisi, babamda bir esnaf idi. Annem ve babam o yıllarda bağda tütün yapardı ve ben tütün karıkları arasında büyüdüm.

O gün benim doğum müjdemi veren kunduracı Mustafa Köse amca bugün üyelerimizden biri. O zamanlar her çocuğun yaptığı gibi, ben de dildan oynadım, topaç çevirdim, Gerze sokaklarında top koşturdum. Yüzmeyi çarşı önünde öğrendim, bisiklete binmeyi Gerze sokaklarında öğrendim. Arkadaş sinemasında, Yıldız sinemasında film seyrettim, salyangoz topladım, çekirdekçi Hayri’den çekirdek, kestaneci Şevket amcadan kestane aldım, harika bir çocukluk geçirdim.

İlkokulu Gazi Mustafa Kemal ilkokulunda okudum. Öğretmenlerim Sabriye Yılmaz ve Hasan Keklik idi. Ben onlardan; Cumhuriyetçi olmayı öğrendim, Milliyetçiliği, Halkçılığı, Devletçiliği, Laikliği, Devrimci olmayı öğrendim. Her şeyden önemlisi tarihin en büyük devrimcisi Mustafa Kemal Atatürk’ün neferi olmayı öğrendim. Onları sonsuz saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Orta ve lise tahsilimi Gerze’de yaptım.

 O yıllarda neredeyse tüm spor aktivitelerinde yer aldım. Tarih hocam Bahattin Altun, kimya hocam Metin Genç, beden eğitimi hocam Baki Sözen gibi hocalarımın bende çok emeği vardır. Onlara sonsuz teşekkür ediyorum. Askerlik sonrası 1993 yılında dünyanın en büyük tütün firması Philip Morris International’da çalışmaya başladım.

3 yıl sahada çalıştıktan sonra 1996’da Marmara bölge şefi, 2002 yılında Türkiye promosyon müdürü oldum. 2009 yılına kadar Türkiye Genel Müdürlüğünde yönetim kadrosunda çalıştım. Bu süreçte başka ülkelerde proje geliştirme, stratejik planlama, ekip kurma ve yönetme konularında eğitimler aldım ve verdim. Özellikle ticari pazarlama konusunda pek çok ülkede görev yaptım.

2004’te Kazakistan Almatı’da, 2005’te İspanya Kanarya Adalarında çalıştım. Yine 2005 yılında Roma- Lozan - İstanbul ayağında yoğun çalışarak Formula 1'in Türkiye’ye gelmesini sağlayan ekipte etkin görev aldım.

2007 yılında Ukrayna Kiev’de çalıştım. 2009 yılında Rusya’ya pazarlama müdürü olarak tayin oldum. Moskova’da yaşadım. Rusya’ da 1068 personel ve 1000’e yakın dönemsel çalışanın yöneticiliğini yaptım. İş hayatım boyunca kişisel ve profesyonel gelişimimi de sürdürdüm. Amerika’nın Kaliforniya eyaletinde International House’da İngilizce dil eğitimi aldım. San Diego State Üniversitesi’nde sunum teknikleri üzerine eğitimler aldım. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi işletme yönetimi bölüm diploması aldım. İyi derecede İngilizce, orta seviyede Rusça konuşabilirim.

 2012 yılında Türkiye’ye döndüm ve bir yıl Türkiye’de çalıştıktan sonra Tıpkı annem babam ve birçok Gerzeli aile gibi bende bir tütün emekçisi olarak emekli oldum. Bir süre İstanbul’da yaşadıktan sonra memleket sevdam ağır bastığı için Gerze’ye döndüm.

Akonda Turizm, İnşaat, arım LTD.ŞTi’ ni kurdum. Çiçek sattım, İnşaatlar yaptım. Piretün Bahçesi isimli bir butik otel ve restoranı ilçemize kazandırdım. 2015 yılından bu yana işletmeciliğini aktif olarak sürdürüyorum.

Gerze kültür ve turizm derneği başkanıyım. STO disiplin kurulu üyesiyim. Tema Gerze temsilciliğini açtım tema üyesiyim. Özellikle kız çocuklarının eğitimine destek veren DEĞİŞTİREN ADIMLAR derneğine her zaman destek veririm.

Yine Gerze’de 2016 yılında aslen Sinoplu olan eşim Nermin hanımla evlendim. Saygı değer Gerzeliler değerli üyelerimiz, Bu salonda benim öğretmenlerim var, komşularım var, çocukluk arkadaşlarım var, akrabalarım var, okul arkadaşlarım var, alışveriş yaptığım esnaflar, müşterilerim var.”

20’ NİN ÜZERİNDE PROJE İLE KARŞINIZDAYIM

“Ne mutlu bana ki bugün ben onlardan bu şehrin emini olmak için destek istiyorum. Bu benim için çok önemli bir onurdur, gururdur. Hiçbir beklentim olmaksızın, tüm bilgi birikimimi, tecrübemi, çok sevdiğim Gerze’m için kullanmak, canla başla çalışarak ilçemizdeki yaşam kalitesini artırmak istiyorum. Bu konuda ben ve ekibim kararlı ve istekliyiz.

Saygıdeğer Gerzeliler, sosyal medya başta olmak üzere pek çok mecrada projelerimizi detaylı olarak açıkladık. Bizim bütün projelerimiz insan odaklı ve günlük yaşamı olumlu yönde etkileyen projelerdir.

Afaki projeler yazıp çizmek kolaydır. Asıl olan ise uygulanabilir, ölçülebilir, maliyeti hesaplanmış ve ayakları yere basan projeler geliştirmektir.

Biz 20’nin üzerinde gerçekçi proje tasarladık. Bunu yaparken de belediyenin mali tablosunu, beraber çalışacağımız ekibi, ulaşabileceğimiz finans kaynaklarını göz önünde bulundurduk. Bu projelerin bazılarından kısaca bahsetmek isterim.

1. Pazaryeri Yenileme Projesi: 3 aşamada çözülecek. 1. Aşama: eter mitle yapılan ve asbest yani kanser içeren çatıyı kaldıracağız. Yerine ısı izolasyonlu, güneş enerjili yeni çatı yapacağız. İçeride yapacağımız düzenlemelerle gıda yere değmeyecek, modern tezgahlar yapılacak. Bu aşamayı 60 günde bitireceğiz. 70 yaş üzeri ve engelli vatandaşlarımızı ve alışverişlerini evlerine biz taşıyacağız.

2. Aşamada belediye binası kaldırılacak. Orası otopark olarak hizmet verecek.

3. Aşamada, giysi pazarını şehir içinden kaldıracağız. Atatürk ve 19 Mayıs mahallelerinin birleştiği bir alanda yeni bir Pazar yeri kurup, yoğunluğu azaltacağız. Mevcut Pazar yeri otantik, organik ve sağlıklı bir köy pazarı olarak kullanılacak. On yıllardır yapılamayan Pazar yerini Ankara’dan oradan buradan bütçe beklemeden en güzel hali ile, en kısa sürede yenileyeceğiz.

 2. Hal - Kültür Sanat Merkezi Projesi: Halin alt katlarında el sanatları atölyeleri olacak. Üst katlarında kütüphane, dil ve bilgisayar kursları gibi kurslar olacak. Orta alanda zaman zaman kermesler, konserler, tiyatrolar ve küçük festivaller yapacağız. Hal tamamen bir kültür sanat merkezine dönüşecek ve el emekçilerinin gelir kapısı olacak. Burası aynı zamanda turizme de çok katkı sağlayacak.

3. Turizm, Bu bizim çok iddialı olduğumuz bir konu. Konaklama kapasitesini artıracağız. Kamp, Çadır, karavan alanları oluşturacağız. Plaj konusunda 3 ayrı projemiz var. Beton kullanmadan portatif yüzen iskele, duş, soyunma odaları, servis alanları ,su sporları ile muhteşem plajlar yapacağız. Ve bunlar halka açık olacak. Gerze Festivalini çok daha etkin yapacağız. Bu alanda ciddi gelir imkânı sağlayacağız.

4. Çocuk ve Tarım Köyü Projesi: Çocuk ve yetişkinlerin bir arada vakit geçirebilmeleri için 20 dönümlük bir arazi üzerinde Çocuk Tarım Köyünü yapacağız, çocuklarımızın toprakla buluşmasını sağlayacağız. Aileler kendi ürünlerini kendi bahçelerinde yetiştirecek.

 5. Dost Eller ve Halk Kart Projesi (GOODWILL): Dost Eller Projesi ile halkımızın kullanmadığı her türlü eşya belediye tarafindan tekrar değerlendirilip ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ücretsiz dağıtılacağı bir sistem kuracağız. Halk Kart projesi ile, Kaymakamlık ve muhtarların belirlediği ihtiyaç sahiplerine yardımcı olacağız. Ramazan aylarında çadır kurmayacağız, lüzumsuz masrafları, ortadan kaldıracağız. Kart sahibi vatandaşlarımız, yemek ve alışveriş ihtiyaçlarını istediği esnaftan karşılayabilecek. Böylelikle hem ihtiyaç sahibi hem de yerel esnaf kazanmış olacak.

6. Belediye Sosyal Tesisleri: Bazı belediye mülklerini ihale etmeyerek, ulaşılabilir fiyatlarda hizmet veren Belediye Sosyal Tesislerini hayata geçireceğiz. Örneğin bunlardan bir tanesi Orta Çay bahçesi olacak. Düğün salonlarını şehir dışına alıp, gürültü ve trafik sorununu çözeceğiz. Bunları yaparken hiçbir esnafımızı mağdur etmeyeceğiz.

7. Öğretmen evi: İlçemizde maalesef bir öğretmen evi yok. Öğretmenlerimiz farklı farklı adreslerde vakit geçiriyor. Oralarda güzel ama bir öğretmen evi değil. Peki bu ilçede kadın öğretmen yok mu? Onlar nerede vakit geçiriyor, kadınları düşündük mü? Bu ilçeyi 15 yıldır öğretmenler yönetiyor. Meslektaşlarınıza gördüğünüz reva bu mu?

24 Kasım 2024 Pazar günü muhteşem bir öğretmen evini hizmete açacağız. İçinde kitapları, bilgisayarı, oyun salonları, konaklaması, muhteşem bahçesi ve uygun fiyatları ile bu öğretmen evinin kurdelesini öğretmenler kesecek. Bu konuda çok net bir söz veriyorum. Bunu yapacağım.

 Ameeet oğul deyi ahaşu halk pankasına gidip su parasını yaturamadım deyi .Niye dedim. Çıkamayımki 40 merdiveni deyi dizlerim çekmeyi artu deyi.Suyumu keselle deye gorkuyum wolla deyi. Kırk merdivene yürüyen merdiven yapacağız!

8. Biz ilçemize kesinlikle bir kent müzesi kazandıracağız.

9. Belediye Akademisi ile personelimizin yetkinliğini artıracağız.

10. Engelsiz Gerze Projesi ile engellilerimizin yaşam kalitesini artıracağız. Tüm bunların yanında;

11. Sokak hayvanları projesi

12. Şehir içi ulaşım / Otopark

13. Gürleyük deresi ıslahı

14. Halk sağlığı gibi projelerimizle biz geleceğe adayız, geçmişe değil, yeniliğe, İyiliğe, Sevgiye, Değişime adayız, Dünya standartlarında yaşamaya, Katılımcılığa ve Paylaşıma adayız. Biz Gerzelinin çıkarına adayız.”

GERZE KAYIKÇI KAVGASINA BIRAKILMAYACAK KADAR DEĞERLİ BİR KASABADIR

“Seçimdir kazananı kaybedeni olacaktır. Yeter ki onurumuzla yarışalım. Çünkü biz hepimiz günün sonunda bu memlekette beraber yaşayacağız.

Hangi arkadaşım aday olursa onun yanında olurum. Oyumu verir, isterse tüm projelerimizi de dosya halinde teslim ederim. Çünkü ben CHP’liyim. Sosyal demokratım. Gezdiğim gördüğün tüm ülkelerde sosyal demokrasiyi benimsemiş toplumların refahını ve yaşam tarzını görmüş biri olarak önce öyle bir ülkede sonra da öyle bir şehirde yaşamak isterim. Bunun yolu birlik beraberlik ve kararlılıktır.

Son olarak; Bir temmuz akşamı gün batımında eşimle köyde duvarın üzerinde oturuyoruz. Ahmet çok istiyorsun biliyorum dedi. Hayırdır dedim.

Senin Gerze’yi çok sevdiğini biliyorum, üzüldüğünü biliyorum, gün bugün istiyorsan çık ben senin arkanda dururum, elimden geleni yaparım dedi.

Ben de dedim ki; “ Gerze bizim evladımız olsun dedim. Ben onu yediririm, içiririm, eğitirim, büyütürüm, mutlu ederim, onunla gurur duymak isterim dedim.

İnsan evladını üzer mi? İnsan evladını erteler mi? İnsan evladının mutsuz görmek ister mi? insan evladı için kötülük düşünür mü? İnsan evladının hakkını çalar mı?

Verin bana Gerze’yi bakın görün ne yapıyorum!

Benim bireysel olarak hiçbir beklentim yok. Nemalandıracağım kimse yok. Tek tesellim bu adamın da bu memlekete çok faydası oldu desinler benim için yeter.

Hepinizi en derin saygılarımla selamlıyorum. Sizlere güveniyorum” diye konuştu.

AdminAdmin