Güncel
Giriş Tarihi : 29-09-2023 10:58   Güncelleme : 29-09-2023 12:34

Vali Özarslan: “Dikmen’ de kadın ticaretin, hayatın içinde”

Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Dikmen ilçesini ziyaret etti. Dikmen’ de yeme içme sektörünün hareketli olduğunu, kadının ticaretin içinde olduğunu ifade etti

Vali Özarslan: “Dikmen’ de kadın ticaretin, hayatın içinde”

Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan bir dizi incelemelerde bulunmak ve ziyaretler gerçekleştirmek üzere Dikmen ilçesindeydi.

Vali Özarslan, ziyaret kapsamında ilk olarak Dikmen Kaymakamlığını ziyaret etti. Burada kendisini Dikmen Kaymakam Vekili Mehmet Deniz Arabacı ve kurum müdürleri karşıladı. Kaymakam V. Arabacı’ dan, ilçenin genel durumu, ulaşım, güvenlik, eğitim, sağlık, tarım, sosyal hizmetler gibi temel kamu hizmetleri ile devam eden çalışmalar ve yapılacak projeler hakkında brifing aldı.

Vali Özarslan Kaymakamlık ziyaretinin ardından Dikmen Belediye Başkanı Adnan Acar’a iade-i ziyarette bulundu akabinde Dikmen’ de mahalle ve köy muhtarları ile bir araya gelerek, talep ve sorunlarını dinledi. 

Vali Dr. Mustafa Özarslan’ ın başkanlığında gerçekleştirilen “Muhtarlar Toplantısı”na, Dikmen Kaymakam Vekili Mehmet Deniz Arabacı, Dikmen Belediye Başkanı Adnan Acar, İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Türkmen, muhtarlar ve ilgili kurum müdürleri katıldı. 

Toplantıda; grup köy yolları, yol, su, enerji, iletişim ve altyapı çalışmaları ile ilgili muhtarların istek ve taleplerinin çözümüne yönelik istişarelerde bulunuldu.

ŞEHİT AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

Vali Dr. Mustafa Özarslan, Sinoplu şehidimiz Bahattin Dolma’nın ailesini ziyaret etti. Şehidimizin ailesi ile bir süre sohbet ederek, hayır dualarını alan Vali Özarslan “Sizler, şehidimizin bizlere emanetisiniz. Bizler için çok kıymetlisiniz. Şehit ailelerimiz daima başımızın tacıdır. Her daim yanınızdayız” dedi. 

ESNAFLARI ZİYARET ETTİ

Vali Dr. Mustafa Özarslan, Dikmen ilçesi ziyaret programı kapsamında, esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Esnaflar ve alışveriş yapan vatandaşlar ile bir süre sohbet eden Vali Özarslan, vatandaşların hal ve hatırlarını sordu. Esnaflara hayırlı işler ve bol kazançlar diledi.

Güzelceçay Deresi ıslah ve alt yapı çalışmaları ile yapımı devam Kerim köyü Köprüsü’nde incelemelerde bulunan Vali Özarslan, gelinen süreç hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

DİKMEN’ DE KADIN HAYATIN İÇİNDE

Dikmen’ de emekçi kadınların ticaretin içinde aktif rol aldığının altını çizen Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, bu durumun Sinop adına umutlu olduğunu söyledi. Vali Özarslan, “Dikmen de esnafları dolaşırken gördüm, kadınlarımız da işletme açıyorlar. Bu çok dikkatimi çekti. Kadınlarımız ticaretin içerisindeler, yeme içme sektörü canlı ve açık. Kışın da kapanmıyor yazın da, gördüğüm kadarıyla çok gelir getirici sektör. Bundan çok mutlu oldum. Dışarıdan bir gözlemci olduğum için nüfusu az olan bir ilçede dışarıdan, metropollerden, yurt dışından gelen nüfusun bize doğru yönelmesi iç ticareti hızlandırmış ve geleceğe dönük bir umut var. Bu şuan Sinop’ un lehine esen bir rüzgâr, böyle hissettim, küçük yer olmasına rağmen çok güzel ve umut verici.

Kadın ticaretin içinde esnaflık yapıyor hayatın içinde, biliyorsunuz kasada kadın varsa orada sorun yoktur. Mutlaka o kasanın içindeki rakam olumlu yönde yükselecektir. İvme geriye düşmeyecektir” diyerek Dikmen’ deki kadınlarımızı tebrik etti.  

AdminAdmin