Güncel
Giriş Tarihi : 11-06-2018 11:34   Güncelleme : 11-06-2018 12:07

Vatandaşlar camilere sığmadı

Kadir Gecesinde 7'den 70'e Herkes Camilere Akın Etti

Vatandaşlar camilere sığmadı

İlçemiz Gerze Merkez Camiinde, Kadir Gecesi dolayısıyla vatandaşlarımız camiye akın etti, Yüzlerce Kadın ve Erkek Cemaat camiye sığmadı. Camide yer bulamayan yüzlerce cemaat yerlere hasırlar atarak namazlarını bu şekilde kılmak zorunda kaldı

Kadir Gecesi dolayısıyla İlçemiz sakinleri Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve ''bin aydan hayırlı'' olarak kabul edilen Kadir Gecesini idrak etmek için camiye gelen kadın-erkek ve çocuk yüzlerce insanımız, hem gecenin, hem de Gerze Müftüsünün yapmış olduğu konuşmalarla duygulu anlar yaşadı.

Yüzlerce vatandaşımız içeride yer bulamayınca, kalabalık cami bahçesine taştı. Yüzlerce Kadın Erkek cemaat bahçeye serilen halı ve hasırların üzerinde ibadetlerini yerine getirdi.

İlçemizde ilk defa Merkez caminde Teravih namazının ardından Tespih namazı kılındı ardından hep birlikte dualar edildi.

Gerze Müftüsü Bayram Karar Kadir Gecesi ile ilgili olarak “Bu mübarek ve müstesna kadir gecesinde müminlerin yüreklerinde iman ve kulluk coşkusu dolup taşmıştır. Bu Kur’an-ı Kerim ile aydınlanmanın bir göstergesidir. Bu inanarak ve sevabını Allah’tan umarak idrak edilen Kadir gecesinde geçmiş günahların bağışlanacağı müjdesine nail olma talebidir. Bu gece ile bin aydan daha hayırlı bir manevi kazanç vadine nail olma arzusudur.

Müftülüğümüzün sahur ikramıyla bu essiz zaman dilimi unutulmaz bir kadir gecesi yaşamamıza vesile olmuştur. Katılan, katkısı ve emeği olan herkesten Allah razı olsun. Allah tekrarını nasip etsin.”

Programa başta Gerze Kaymakamımız Murat Güven, ilçemiz Jandarma Bölük Komutanı Jan. Ast. Sb. Kd. Bşçvş. Nevzat Oğuz, İlçemiz Emniyet Müdürü Erol Ulaş olmak üzere çok sayıda kurum müdürümüz ve ilçemiz sakinleri iştirak etti.

hakan akbaşhakan akbaş