Siyaset
Giriş Tarihi : 10-12-2023 23:10   Güncelleme : 13-12-2023 15:08

Yavuz Yiğit, adaylık müracaatını yaptı

Gerze Belediye Başkanı Adayı olmak için İYİ Parti İlçe Başkanı görevinden istifa eden Yavuz Yiğit, resmi müracaatını gerçekleştirdi

Yavuz Yiğit, adaylık müracaatını yaptı

İki dönem İYİ Parti Gerze İlçe Başkanlığı yapan  ve 31 Mart 2024' te yapılacak olan yerel seçimler öncesinde Belediye Başkanı adayı olmak için ilçe başkanlığı görevinden istifa eden Yavuz Yiğit, adaylık için başvurusunu yaptı.

Yiğit, başvurusunu Yerel Yönetimler Batı Karadeniz Bölge Koordinatörü Yılmaz Şanlan, İYİ Parti Sinop İl Başkanı Oğuzcan Serthan Ünal' ın da katıldığı toplantıda İYİ Parti Gerze İlçe Başkanı Cahit Gündoğdu başvuruyu kabul etti.

Başvuruyu kabul etmeden konuşan İlçe Başkanı Cahit Gündoğdu, misafirleri selamlarken Yavuz Yiğit' e hayırlı olsun dileklerinde bulundu ardından sözü İl Başkanı Oğulcan Serthan Ünal' a bıraktı.

Yavuz Yiğit' in Gerze' ye üst düzey çalışmalar kazandıracağının altını çizen Ünal, Yiğit' e adaylığının hayırlı olmasını diledi. İlçe Başkanlığı döneminde Gerze' ye çok iyi başkanlık yaptığını kaydeden Ünal, sözü Yerel Yönetimler Batı Karadeniz Bölge Koordinatörü Yılmaz Şanlan' a devretti.

BİZ YAVUZ BAŞKANDAN RAZIYIZ

Yılmaz Şanlan, yerel seçimlerde kendilerine yoldaş olan herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: "Çok büyük mücadele verdik fakat sonuçlar istediğimiz gibi olmadı. Türkiye' nin kader seçimi dediğimiz seçimde Türkiye' nin kaderini kendi şahsi egolarına, hesaplarına teslim ettiler. 

Biz İYİ Parti Teşkilatları olarak belki de siyasi anlamda çok büyük, kıymetli mücadele verdik. Seçimlerden sonra genel merkezimiz yeniden yapılanmaya gitti, seçim sonuçlarının yeniden muhasebesini yaptı. Seçim sonuçlarının getirdiği faturayı bir an önce telafi etmek adına Sayın Genel Başkanımız hızlı bir çalışma yaptı. Partimiz önümüzdeki yerel seçimlere il ve ilçelerde kendi adaylarımızla, kendi Belediye meclis üyelerimizle, il genel meclis üyelerimizle hemşehrilerimizin karşısına çıkacağız. Bugün de ilk Gerze ilçemizde İlçe Başkanı olarak beraber kader birliği yaptığımız Yavuz Başkandan razıyız. Belediyeyi de alırsa bizi daha çok razı edecek. Sizlerin desteğiyle oda bir mücadeleye çıkacak. Bu bir ekip işi, yani ekip birbirinin yanında durduğunda sonuç ne olursa olsun düzgün bir mücadele örneği çıkıyor. Bunu genel seçimlerde hep birlikte yaşadık. Genel seçimlerde en çok çalışan, Sinop' un meselelerini en çok gündeme getiren teşkilat, ekip bizdik." 

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLER DAHA GÜZEL, DAHA İYİ OLACAK

"Ankara' da kazan devrildiğinde burada çay kaşığıyla toplamak kolay olmuyor. Biz seçim sonuçları istemediğimiz gibi çıktığı için mücadelemiz, ülke sevdamızdan vaz mı geçtik? Hayır vazgeçmedik. Biz makam mevkii için bu ülkeyi, bu ili sevmiyoruz. 1 oyda alsak 1000 oyda alsak hemşehrilerimize hizmet etmek için mücadele etmeye devam edeceğiz."

Kısaca kendisini anlatan İYİ Parti Gerze Belediye Başkanı Adayı Yavuz Yiğit, partinin Gerze' de kurulduğu gün üye olduğunu, kurucu üyelerden biri olduğunu, ilk olarak başkanlık görevi yaptığını ardından 2 dönem İYİ Parti Gerze İlçe Başkanı olarak görev yaptığı belirtti. 

İş memleket olduğunda, Gerze olduğunda konuşacak çok şey olduğunu söyleyen Yiğit, Belediye Başkanı görevine getirildiğinde Gerze' nin sorunlarının çözümlerini iyi bildiğini kaydetti.

Başkan Adayı Yiğit, her şeyden önce Gerzeli olduğunu söyleyerek Gerze' nin sorunlarını yıllardan bu yana not ettiğini, her şeyden önce siyasetçi değil bu ülkenin, bu ilçenin bir vatandaşı olduğunun altını çizdi.

PAZAR YERİ BİR PROJE DEĞİL, ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNDUR

Yiğit, "seçim sürecine girdik. Şimdi resmi başvurumuzu gerçekleştireceğiz. Ben esnaf olmamdan dolayı sürekli 'siz ne yapacaksınız?' Sorusuna maruz kalıyoruz. Pazar yeri bir proje değil, projeler ayrıdır. Sorunları bilip çözümleri üretmek ayrıdır. Bunları ayrı ayrı ele almamız gerekiyor. Proje nedir? Biz turizm kentiyiz, kim ne derse desin. Biz turizmle kalkınan, turizmle ayakta kalmaya çalışan bir ilçeyiz. Kalabalıklaşıyoruz ve bu kalabalıklaşmayı lehimize çevirmeyi bilmiyoruz."

GERZE' YE ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KAZANDIRMAMIZ LAZIM 

"Gençlerimiz dışarıya göçmek zorunda kalıyor. Pazar yerini yapmak gençlerimizin gitmelerinin önüne geçmez. 
Gençlerimizi Gerze' de tutabilmek için ilk yapmamız gereken işin ikamesini sağlamaktır. İlk önce iş alanlarının çoğalmasını, iş sahasını büyütmek gerekiyor. İşçinin değil işin alternatifi olsun, iş verenler işçiyi kaybetmeyi göze alamasın. Organize Sanayi bölgesini Gerze' ye kazandırmamız lazım. 

Gerze' nin nüfusu 60-65 yaşın üzerinde seyrediyor. Genç nüfusumuz bitiyor. Yaz geldiği zaman bizim neyimiz var denizimiz var, yeşilliğimiz var, doğamız var ama biz bunu kullanamıyoruz.

Köşk Caddenizden trafiği kapattık, domatesin ordan sallandık, fenere gittik, Orta Aile Çay Bahçesine gittik, liman içinde gezdik Gerze bitti. Biz uçuk projeler istemiyoruz. Limanı genişleteceğiz. İnsanların denize girdiği 2 tane bölge var: Bedre ve T' ler bölgesi. Biz liman içini merkez yaparak T' ler mevkii ve Bedre tarafına yürüyüş yolu yapacağız. Yürüyüş yolu yapıp bırakmayacağız, burayı ışıklandıracağız. Işıklandırdığımız her yere yayın sistemi vererek insanlara yürüyüş yaptığı yolda güzel vakit geçirmesini sağlayacağız.  Bu yol üzerine büfeler koyacağız, insanların hizmetine açacağız.
Büfeler kura usulü kiraya verilecek ve böylece demirbaşlaşmaya gidilmeyecek. İhale ile daha önce belediyenin vermiş olduğu yerlere bir madde eklemek istiyorum. Yapılan masraflar kiralayanın tamamen kendi inisiyatifinde olacak ve bu kiralayanlar kirayı belediyeden farklı şekilde tahsil etme yoluna gidemeyecekler."

YERİ GELDİ İKTİDARLA YERİ GELDİ MUHALEFETLE MUHALEFET YAPTIM

"Gençlerimiz Gerze' den iş bulamadığı için kaçıyor. Belediyeye gider gitmez belediyenin gider kalemlerini çıkarmak istiyorum. Belediye bünyesinde yapabileceklerimize bakmak istiyorum. Ben en çok giderin reklam giderleri olduğunu düşünüyorum. Bu makine teçhizatlarını alarak Belediye de bir ekip kurarak burda üniversite de okuyan Gerzeli kardeşlerimiz var. Oradan mezun olunca reklamcı oluyorlar. Neden dışarı çıksınlar? Gerze' nin insanı, genci Gerze' de kalsın. Bu gider kalemlerini Belediye bünyesinde şirketleştirerek giderleri en aza indirerek Gerzeli vatandaşlarımıza yansıtarak kullanmak istiyoruz. 

Turizm kentiyiz. Yazın buraya karavanla gelenler oluyor, çadır kurmak isteyenler oluyor. Bunlara yer gösterilmiyor. Biz karavan parkı ve çadır yerleşkesi kurmak istiyoruz ki insanlarımız Gerze' nin tadını çıkarsınlar. 

Gerzemizde hayvan barınağı var fakat orada hayvanlarımıza kısa süreli bakılıp salınıveriliyor. Allah nasip ederse biz bunu şu şekilde devam ettirmek istiyoruz. Yine sahiplendirme usulü olacak fakat şartları daha da iyileştirilecek detaylı bir şekilde hayvan Hastanesine evrilecek. Her sokak giriş ve çıkışlarına kulübeler yerleştireceğiz." 

KÖYLÜYÜ MİLLETİN EFENDİSİ OLMAK İÇİN ATEŞ YAKACAĞIZ

"Ata tohumunu yetiştirip köylümüze hasat sonunda aldıkları kadarını geri almak kaydıyla dağıtmak ve bu şekilde de köylüyü milletin efendisi yapmak için Gerze' de bir ateş yakmak istiyorum.

Mevcut Belediye başkanımızın otogar projesi var. Mevcut otogar yeri kalktıktan sonra orayı park falan yapmayacağız Gerze parkla doymuyor çünkü. Gerze' de ticaret alanlarımız eksik. Otogarın olduğu yerdeki mevcut dükkanları otogar yukarıya taşındıktan sonra Belediye arazisini tamamen boşaltıyor ve oraya kapalı dükkanlardan oluşan bir pazar yeri yapıyoruz. Orayı Rus Pazarı gibi kıyafet, oyuncak dükkanı ve bunun gibi Gerzeli esnaflarımız için dükkanlar açıyoruz."

BİZ GERZE' Yİ PAZARLAYAMIYORUZ

"Gerze' nin Cittaslow unvanı var ama yaptığımız bir haftalık sokak satışı haricinde başka bir şey yok. Festival yapıyoruz o eski festivallerde gündüz halısını seren akşam da pikniğini yapıp müziğini dinleyen o kalabalığı bulamıyoruz. Bu festivalin Gerze' ye kazandırdığı bir şey kalmamıştır."

BİZ ESKİ GERZE' Yİ ÖZLEYİP ESKİ GERZE İÇİN HİÇBİR ŞEY YAPMIYORUZ

"Eski Gerze gibi düşünüyoruz ama hiçbir adım atmıyoruz. Gerze' yi nasıl pazarlayacağız? Belediyenin oteli için çevre il ve ilçelere davette bulunabiliriz, barınmayı çevre il ve ilçelere futbol kulüplerine ücretsiz kılabiliriz. Dışardan gelen futbol kulüpleriyle Gerze' yi tanıtıyoruz. Bu kulüplerde bulunan kişilerin dış harcamalarını esnafımıza can suyu olarak düşünün.

Gerze' de sosyal tesislerimiz eksik. Bir sosyal tesis yapacağız. Belediye kültür merkezi artık bize küçük geliyor. Herkesin faydalanabileceği bir kültür merkezi yapmak istiyoruz. İçerisinde düğün salonlarımız olacak. Üniversitelerin müzik bölümünden mezun olan Gerzelileri ben Belediye bünyesine katmak istiyorum. Konservatuvarlarda kurslarını verecekler, düğünlerde de müzik yapacaklar. Böylece hem Gerzeli hem Gerzeli kazanacak.

Her mahalleye halk ekmek noktaları kurarak halkımıza bakkal ve fırınların verdiği fiyatın altında ekmek tedarik edeceğiz.

Özel günlerde Atatürk Caddesi üzerinde trafiği durdurmak zorunda kalıyoruz. Bir tören alanımız yok. İvedilikle Gerze' ye bir tören alanı kazandırmak istiyoruz. 

Ben Gerze' nin çocuğuyum, Cayvalı Yaşar Pehlivanın torunuyum. Kırkpınarda Gerze' nin ismini ilk duyurandır. Ben Gerze' nin kültürü olduğu için Gerze' de Yaşar Yiğit Güreşlerini başlatmak istiyorum ve bunu geleneksel hale getirerek Gerze güreşlerini kaldığı yerden devam ettirmek istiyorum.

Projelerin bir kısmı bu şekilde. Gelelim sorunlarımıza. Yağmur yağınca Arnavut taşlarının Belediye çalışanları tarafından yağmur altında söküp söküp takıldığını görünce canım acıyor. Gelen misafirlerimiz sanayiden randevu alıp öyle geri dönüyorlar. 

Kaldırımlarımızı genişleterek insanlara daha güzel, arabalardan uzak kaldırımlar yapmak istiyoruz. Kaldırımlar üzerindeki engelli vatandaşlarımız için olan yerlerin daha da kullanışlı hale getirmek istiyoruz. Örnek veriyorum araba park edilmesin. İnsanlarımız daha rahat, daha refah bir yerde yaşasınlar. 

Ben Kurban Bayramında 13 gün susuz kaldım,köy değil Cumhuriyet Mahallesinde. Her mahalleye su deposu kurarak insanlarımızın susuzluk çekmesini engelleyeceğiz.

Rüzgar olduğunda elektriklerimiz kesiliyor. Elektriklerimiz artık kesilmesin diye bütün çalışmaların takipçisi olacağız. Artık Gerze' de elektrik kesintisi yüzünden buzdolapları yanmasın" diye konuştu. 

AdminAdmin