Siyaset
Giriş Tarihi : 01-04-2024 15:33   Güncelleme : 01-04-2024 16:33

Yavuz Yiğit, siyaseti bıraktığını açıkladı

İYİ Parti Gerze Belediye Başkan Adayı Yavuz Yiğit, üzerine giydiği siyasi ceketini çıkardığını duyurdu

Yavuz Yiğit, siyaseti bıraktığını açıkladı

2 dönem İYİ Parti Gerze İlçe Başkanlığı görevini yürüten ve Gerze Belediye Başkanı adayı olmak üzere ilçe başkanlığı görevinden ayrılan ve İYİ Parti’ nin Gerze Belediye Başkanı adayı olan Yavuz Yiğit, siyaseti bıraktığını açıkladı.

Siyasi kariyerini sonlandırdığını gerçekleştirdiği basın açıklaması ile duyuran Yiğit, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Sevgili basın mensupları çok saygıdeğer Gerzeli hemşehrilerim, güzel bir seçim sürecini geride bırakmış durumdayız genel duruma baktığımızda AK Parti iktidarından kopma görüyoruz bu bizi mutlu ediyor. CHP’de seçmenin birleştiğini görüyoruz. AK Parti’den kopma yolunda bir adımdır, ileriye dönük bizim için güzel bir gelişmedir. Umarım CHP’de devir alığı yerlerin, yetki aldığı yerlerin parti simgesi olan altı okun altısını da kullanarak durumu güzel idare edecektir diye ümit ediyorum. İYİ Parti, Genel olarak AK Parti iktidarının yanlış yönetiminden kurtulmaya yönelik baş kaldırışımızdı, İYİ Parti’yi bu yüzden kurmuştuk. Bu seçimde yanan bir ateş var. İnşallah CHP’nin bu yanan ateşi söndürmeyeceğini ümit ediyorum.

Ben 2008 yılında Gerze’ye esnaf olarak yerleştim. Yaklaşık beş, altı ay kadar önce yaptığım işte emeğimin değeri kalmadığı için ben çok severek başladığım işimi şuan sermaye yoğun olarak başka bir meslek grubuna devşirdim. Çok sevdiğim işimi, emeğimin değeri kalmadığı için bırakmak zorunda kaldım.

Bunu niye söylediğimi konuşmamın sonunda anlayacaksınız. Partimizin kuruluşu itibarıyla AK Parti iktidarının yanlış yönetimine karşı insanlarımızın boyunduruk altına alınması ve hem ekonomik zorluk hem de sosyal dengenin bozulması gibi konularda AK Parti iktidarının yapmış olduğu yanlışlara karşı Türkiye siyasetinin tıkanmışlığını giderebilmek anlamında, İYİ Parti’nin kuruluşu ile beraber kurucu üye olarak Gerze ilçe teşkilatında yer aldım. Başkan yardımcılığı görevimi yaptım. Akabinde yapılan kongrede ilçe başkanlığını aldım ve dört yıl süre ilçe başkanlığı görevini icra ettim. Bu partinin kuruluşunda benimle bütün yokluklara rağmen, bütün imkansızlıklara rağmen olmaz, yapamazsınız demelerine rağmen benimle beraber yol yürüyen beni asla yalnız bırakmayan bütün teşkilatıma sonsuz teşekkür etmek istiyorum.

İlçe başkanlığı yaptığım dönem içerisinde Gerze’de alışılagelmişin dışında bir siyasi hareket yaptığımı düşünüyorum. Bazı odakların Gerze’yi kalıplaşmış hale getirdiğini gördük ve buna bir başkaldırı yaptık. Başarılı olduğumuzu da düşünüyorum. Burada bize yapamazsın, edemezsin, ilerleyemezsin, ezilirsin gibi söylemleri duyduğumuz konular oldu. Biz yine dik başlılığımızla yürüdük ve insanlarımızın bize verdiği destekle de her girdiğimiz mücadeleyi başardık. İnsanların sırtındaki kamburları temizledik, bağları çözdük. Elimden geldiğince ilçe başkanı olduğum dönemde elimden gelen her şeyi yapmaya çalıştım. Bunu siyasetin içinde olup siyasetle kirlenmeden yaptığım için çok mutluyum.

Ben siyasetçi değilim, ben siyasetin içine İYİ Partiyle beraber girmiş, insanların dertlerine derman olabilmek içini insanların sıkıntılarına derman olabilmek için bu siyasi ceketin giyilmesi gerektiğini anladığım gün İYİ Parti’ nin temiz bir parti olması nedeniyle bu ceketi üzerime giymiştim.

Ben siyasetçi değilim, hiçbir zaman siyasetçi olma yolunda da ilerlemedim fakat bu giymiş olduğumuz ceketi, seçim sürecinde yerel seçimlerde aday olarak son noktasına taşıdım. Bu noktada yaşadıklarımı, gördüklerimi öngöremediğim için ilk önce kendimden özür diliyorum. Ufak çocukların önümüze atlayarak “abi hani çikolata yok mu ya?” demesini de gördüm. Milyonluk villalarda oturup “ya geziyorsunuz bari çakmak, kalem yok mu?” diyenleri de gördük.

Tıpkı eski Fethullah Gülen hikâyesi vardı. Bu hikâyeye meze olan vatandaşla vardı. Kendi çocuğu için başkalarının çocuklarını hiçe sayanları da aslında bu dönemde gördük biz. Kendi çıkarları için taban tabana zıt grupların yanlarında yer alanları da gördük.

Maalesef bu kadar pisliğin içinde bir yarış vereceğimi ön görebilseydim, bence bu ceketi sadece bir vatandaş olarak verirdim mücadelemi, giymezdim diye de düşünüyorum.

Ben 21 yıl emeği yoğun bir işletmede çalıştım ama emeklerimin değerinin olmadığı yerde çok sevdiğim işimi bıraktım. İçinde bulunduğumuz siyasi konjektürde Gerze’ de verdiğimiz mücadelede girdiğimiz seçim yarışında aldığımız oy biz mücadeleyi verirken, düşman edinirken perde arkasından bize bakmayan, insanların yanlarında olmayan kişilerin bizden fazla oy aldığını görmek bizim için üzücü oldu.

Seçim kaybetmekten yana herhangi bir problemim yok; seçimin bir tane kazananı olacak. Kaybettiğim için üzgün değilim ancak emeklerimizin bu derece ayaklar altına alındığını görmek de bizi üzdü. Tıpkı gözüm gibi baktığım, sevdiğim mesleğimin değerini almadığımı gördüğümde bırakmam gibi, insan için verdiğim bu siyasi mücadelenin de bir değerinin olmadığını gördüğüm için bugünden itibaren siyasi hayatımı bitiriyorum ve üzerime giydiğim bu siyasi ceketi de bana destek vermiş herkese de teşekkür ederek bırakıyorum.

Bundan sonraki hayatıma normal, sıradan bir vatandaş gibi devam etmek arzusu içindeyim. Ne kadar uzak durabilirim bilmiyorum ama sosyal meselelere de normal bir vatandaş gibi tepki vermeyi ümit ediyorum.

Bugün itibariyle siyasi ceketimi üzerimden çıkarıyorum. Bu ceketi giydiğim günden bugüne kadar hak edenler hariç hak edenlerin üzerine bastıklarımdan özür dilemiyorum. Bugün olsa şu ceketi giydiğim ve çıkaracağım dediğim güne kadar olan süreçte yine basardım ama bu yolda bilmeden, istemeden, üzdüklerim, hata yaptıklarım varsa bana haklarını helal etsinler.”

Büşra ÇevikBüşra Çevik