Güncel
Giriş Tarihi : 13-07-2023 12:14   Güncelleme : 15-07-2023 17:08

Yaykıl köyü sakinleri, yol sorularına çözüm bekliyor

Yaykıl köyü sakinleri, bozuk olan mahalle yolunun düzenlenmesi noktasında yetkililere çağrıda bulundu

Yaykıl köyü sakinleri, yol sorularına çözüm bekliyor

Yaykıl köyü Çotoğlu Mahallesi sakinleri, ilçe merkezine yakın olan bu mahalle yolunun katı topraklı olduğunu, yazın toz kışın da çamur olduğunu, bu durumun kendilerini ve köye gelen misafirleri mağdur ettiğini belirttiler.

Yetkililere çağrıda bulunan mahalle sakinleri, köyde üretici çiftçilerin yaşadığını, tüketicilerin bu yolu sürekli kullandıklarını ve yolun durumundan ötürü yolu kullanmak istemedikleri, bu durumda da müşteri kaybettiklerini, konunun ivedilikle çözüme kavuşturulmasını istediklerini belirttiler.

Yaykıl köyü Çotoğlu Mahallesi sakinleri, “Gerze ilçemiz Yaykıl Köyü Çotoğlu Mahallesi Hüseyin Bey Çiftliği yol ağzı olarak geçen Çotoğlu Köyü Camimizin önünden itibaren aşağıya doğru köyümüzün mahalle yolu katı toprak yol olup, kötü bir durumdadır.

Köyümüz Gerze ilçemizin şehir merkezinde sayılmaktadır. Fakat yıllardır hizmet alma noktasında zayıf kalmaktadır. Yazın çok toz olmakta, kışın ise toprak çamur olmaktadır. Çukurlarla dolu yolda her gün geçen arabalarımızda büyük masraflar çıkartmaktadır. Yıllardır yapılacağı vaat edilen bu mahallenin yolu neden yapılmamaktadır? Bu köyde üretici çiftçiler yaşıyor. Yetkililere bu köyün yolunu, köylünün yol ihtiyacını ve derdini bir an önce çözmeleri için ricada bulunuyoruz. Lütfen sesimizi duyun” ifadelerini kullandılar.

AdminAdmin