Güncel
Giriş Tarihi : 24-08-2023 10:04   Güncelleme : 26-08-2023 10:19

Yeni Kararname yayınlandı; Gerze Kaymakamı değişti!

Kaymakam atamaları ile ilgili karar Resmi Gazetede yayınlandı. Gerze Kaymakamlığı görevine Erzincan Vali Yardımcısı Mehmet Deniz Arabacı getirildi. 

Yeni Kararname yayınlandı; Gerze Kaymakamı değişti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte çok sayıda vali yardımcısı ataması yapılırken 256 ilçenin de kaymakamı değişti. Yine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla 42 ilin jandarma komutanı da değişti. 

Kararnameye göre; 2 yıldır ilçemizde görev yapan Kaymakam Tekin Dündar, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı görevine getirildi. Gerze Kaymakamlığına ise Erzincan Vali Yardımcısı Mehmet Deniz Arabacı atandı.

Mehmet Deniz Arabacı kimdir?
Manisa Akhisar doğumlu olan Arabacı, Akhisar Anadolu Lisesi’ nin ardından Gazi Üniversitesi İİBF Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden “Onur” derecesiyle mezun oldu.

Ağustos 2015′ de Mülki İdare Amirliğine intisap eden Arabacı, çeşitli stajların yanı sıra Denizli-Çardak, Manisa-Ahmetli ve Aydın-Buharkent ilçelerinde vekaleten kaymakamlık görevini ifa etti. Buharkent görevinin ardından, İçişleri Bakanlığı’nca yabancı dil eğitimi, bilgi ve görgülerin arttırılması maksadıyla 8 ay süreyle İngiltere’ye gönderildi. Arabacı, yurtdışı dönüşü 104. Dönem kaymakamlık kursunu bitirip kura neticesinde Amasya-Gümüşhacıköy ilçesinde mülki amirlik görevini yürüttü. Ardından 13 Temmuz 2020 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle 30.07.2020 tarihinde Baklan ilçesine atandı. 

Kaymakam Arabacı; 06.09.2021'den bu yana Erzincan Vali Yardımcısı olarak görevini sürdürüyordu. Arabacı 24 Ağustos 2023 tarihinde yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Gerze Kaymakamlığına atandı. 

Kaymakam Arabacı, evli ve 1 çocuk babası olup İngilizce bilmektedir.

AdminAdmin