Güncel
Giriş Tarihi : 05-08-2022 13:29   Güncelleme : 06-08-2022 20:17

Yetkililer, muhtarlara bilgilendirmelerde bulundu

Gerze Kaymakamı Tekin Dundar başkanlığında, ilçe ve köy muhtarlarının katılımıyla Muhtarlar toplantısı düzenlendi

Yetkililer, muhtarlara bilgilendirmelerde bulundu

Her ay düzenli olarak, Gerze Kaymakamı Tekin Dundar başkanlığında, köy ve mahalle muhtarları, kurum ve kuruluş müdürlerinin katılımı ile Sedat Işıdı Kültür Sanat Merkezinde gerçekleştirilen Muhtarlar Toplantısı yapıldı.

Köy ve mahalle muhtarları ile kurum ve kuruluş müdürlerinin sorunlar ve çözümleri noktasında karşılıklı istişarelerde bulunduğu toplantıda bu ay, Gerze Köylere Hizmet Götürme Birliği, Gerze Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürlüğü ve Gerze İlçe Jandarma Komutanlığı muhtarları bilgilendirici sunumlar gerçekleştirdi.

İlk olarak Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Mehmet Kutlu, İlçe Özel İdare Faaliyetleri izleme ve değerlendirme sunumunu yaptı. Kutlu sunumunda, Yenikent köyü İçme suyu tamiratı işi için içme suyu borusu alım işi, Sakin Şehir Kütüphanesi yapımı, Gerze Mesleki Teknik Anadolu Lisesi 3D Yazıcı Yapımı Projesi, Gerze Anaokulu Doğanın Kâşifleri Projesi Malzeme Alımı, Sarnıç köyü İçme suyu borusu alım işi, HDPE Boru menfez yerleştirilmesi işi, Boyalıca - Tokuşlar köyü yolu palaz malzeme temini ve nakil işi, Yenikent köyü içme suyu şebeke hattı yenileme işi, Türkmen köyü merkez Şerbetli Mahallesi içme suyu borusu ve kaptaj yapımı işi, Boyalıca - Tokuşlar köyü yolu elekaltı malzeme temini ve nakli işi, muhtelif köylere içme suyu deposu ve içme suyu borusu alım işi, Yenikent köyü Çeçe Mahallesi içme suyu şamandra sistemi, Yenikent köyü beton parke taşı temini ve yerine döşenmesi işi, 2022 KÖYDES ödenek dağılımı, 2022 yılı KÖYDES Projesi yol programı konularında bilgiler verdi.

Köylere Hizmet Götürme Birliği sunumunun ardından Yazı İşleri Müdürü CİMER hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Yapılan CİMER bilgilendirmesinin ardından Gerze İlçe Jandarma Komutanlığı personellerinden Jandarma Astsubay Çavuş İlhan Maçin, köy ve mahalle muhtarlarını silahla havaya ateş etme, ateşli silahların kanunda yeri, meskun mahalde silahla ateş etmenin cezası, kuru sıkı tabancayla ateş etmenin cezası konularında bilgilendirerek düğün, asker uğurlaması gibi kutlamalarda daha dikkatli olunması konularında uyarılarda bulundu.

Kurum yetkililerinin yaptığı sunumların ardından Kaymakam Dundar sözü muhtarlara bıraktı. Altınyayla köyü Muhtarı GSM operatörleri ile ilgili şikâyetini dile getirerek gelinen son durum hakkında bilgi sahibi olmak istediğini yine aynı şekilde köylerdeki evlerin kapı numaralarının güncellenmesini gerektiğini belirterek köylere atık pil ve geri dönüşüm kutularının kazandırılmasının sağlıklı olacağını söyledi. Konu üzerine Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, GSM operatörleri ile iletişim içerisinde olduklarını, yetkililerin altyapı ile ilgili bir yatırım yapacaklarını belirttiklerini; kapı numaralarının güncellenmesi ile ilgili olarak da Özel İdarenin güncelleme çalışmalarına devam ettiğini, bu sıkıntının yakında ortadan kalkacağını kaydetti.

YEDAŞ Temsilcisi Hakan Gözütok, 2021 yılı ve öncesinde yapılan, yapı ruhsatı olan ama iskânı olmayan yapılar için abonelik alınabildiğini, bunun için tapusu olan vatandaşların proje çizebilecek bir elektrik dükkânına gidilerek imar affı adı altında abonelik başvuru yapabileceklerini belirtti.

Toplantının sonunda Kaymakam Dundar, ilçemizdeki eğitim yatırımları ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Dundar, “Ortaöğretim ve ilköğretim kurumu olmak üzere 2 tane eğitim yatırımımız devam ediyor. Malumunuz İmam Hatip Lisesinin hali hazırda kendine ait bir binası yok. Müftülüğe ait bir binada bir hayırsever vatandaşın ücretsiz tahsis etmiş olduğu yurtta faaliyet gösteriyor yani İmam Hatip Lisesinin kendine ait bir binası yok.

Kamuoyunda bir yanlış algılama var; sanki yeni bir lise yapılıyor gibi. İmam Hatip Lisesinin bugüne kadar kendine ait bir binası yoktu.

Öte yandan ilkokul ihtiyacımız vardı. Atatürk Ortaokulunun bahçesinde 24 derslikli bir ilkokul yapımımızda devam ediyor. Atatürk Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesinde yeni okul projelerimiz olacak” diye konuştu.

AdminAdmin