Siyaset
Giriş Tarihi : 09-02-2024 16:52   Güncelleme : 09-02-2024 17:14

Yiğit: “Alternatif değil, tek çareyiz”

İYİ Parti Gerze Belediye Başkanı Adayı Yavuz Yiğit, “Herkesin özlediği Gerze’ yi, hakettiği biçimde tekrar diriltene kadar durmayacağız. Oylarınızla biz olacağız, bir olacağız” diyerek oylara talip olduğunun altını çizdi

Yiğit: “Alternatif değil, tek çareyiz”

İYİ Parti Gerze Belediye Başkanı Adayı Yavuz Yiğit, ‘Gerze, iyinin kötüsüne de, kötünün iyisine de mahkum edilmesin’ diyerek Gerze için mücadele etmekten hiçbir zaman vazgeçmediklerini, konu Gerze ve Gerzeli hemşehriler olunca gözünü budaktan esirgememişler olarak Gerzeli vatandaşların oylarını istediklerini belirtti.

Yiğit yaptığı açıklamada, “Sevgili Gerze Halkım, Kıymetli Hemşehrilerim; Bizler siyasi ihtiraslardan, şahsi egolardan, kişisel hesaplardan kendilerini ayıranlar olarak hizmet yolunda yıllardır sizler için mücadele ettik ve Allah’ a şükür ki her mücadeleden alnımızın akıyla çıktık.

Herkesin devekuşu gibi kafasını kuma gömdüğü dönemlerde iktidarın her koluyla mücadele ettik ve etmeye de devam edeceğiz.

Hatırlarsınız ki; Garip gurebanın hakkı sömürülürken de, sel mağdurlarının rızkı talan edilirken de, Devletin mülküne siyasiler konarken de, Belediyenin dükkanı "oy birliğiyle" bedavaya verilirken de itiraz edip, başkaldıran sadece biz vardık.

Ben İYİ Parti Gerze Belediye Başkanı adayı Yavuz Yiğit olarak; her zaman, her yerde ve her ortamda, herkese söylediğim şeyi tekrar etmek istiyorum: "Ben siyasetçi değilim. Ben, insanların dertlerine derman olabilmenin yolunun bu ceketi giymek olduğunu anlayan bir kardeşinizim. Bu ceketi bu amaç haricinde de asla kullanmadım. Allah’ ta kullandırtmasın."

Ben Gerze’ nin genci kirlenmesin, kötü alışkanlıklara bulaşmasın diye hepsine sahip çıkmak adına, geçip tribünde, başlarında davulda çaldım. "Niye onun yanına gittin, ya seni kötü yola düşürürse" diyen ve insanlara kendini "en Müslüman" diyenlere rağmen elime bezden kese alıp insanlar için yardımda topladım ve bundan hiç de gocunmadım.

Evet, belki üzerimde hiç resmi kıyafetle aranızda görmediniz beni çünkü ben gerçekten aranızdan biriyim, sizden hiçbir farkım yok.

İçinde bulunduğumuz seçim sürecinde ise hiç kimsenin bulamayacağı için bahane aramadığı, takamayacağı için kulp tutmadığı muhtemelen kavgasız tek ev bizde. Biliriz ki bizim adetlerimizde kavgalı eve kız bile vermezler.

Gerze iyinin kötüsüne de, kötünün iyisine de mahkum edilmesin! Biz sizin aranızdan hiç ayrılmamışlar, sizin için mücadele etmekten hiç vazgeçmemişler, konu Gerze ve Gerzeli hemşehrilerimiz olunca gözünü budaktan esirgememişler olarak hepinizin oylarını istiyoruz.

Nasıl ki bu zamana kadar hiçbir adımımızda siyasi hesap yapmadıysak, seçildikten sonra da yapmayacağız. Vatandaşlarımız yerel yönetimde siyasi sistemi unutacak. Herkesin eşit ve adil olduğu bir Gerze’ yi tesis edeceğiz.

Ne kendi zenginlerimizi yaratacağız, ne de ötekileştireceğimiz grupları oluşturacağız. Gurbete gitmeye mahkum edilmiş özellikle gençlerimiz başta olmak üzere, bütün hemşehrilerimizi ata topraklarına geri getirmek için çalışacağız. Gerze’ yi 3-5 kişinin organize etmeye çalıştığı prangalarından kurtarana kadar mücadele edeceğiz.

Projelerimizi daha önce paylaştık. Gerçi bunlardan bazılarını diğer adaylarda sonradan kâh olduğu gibi kâh revize ederek sizlere sundu ki bu bizi daha da mutlu etti. Her projemiz akılcıl, ayakları yere basan, insanlarımızın gözünü boyamaya çalışmayan halde.

Herkesin özlediği Gerze’ yi, hakettiği biçimde tekrar diriltene kadar durmayacağız. Oylarınızla biz olacağız, bir olacağız. Başaracağız” ifadelerini kullandı.

Büşra ÇevikBüşra Çevik