Siyaset
Giriş Tarihi : 29-02-2024 14:42

Yiğit: “Nizam tanımazlığa ne zaman müdahale edilecek?”

İYİ Parti Gerze Belediye Başkan Adayı Yavuz Yiğit, siyasi partiler tarafından 1 Mart’ tan önce çiğnenen yasakların önüne geçilemediğinin altını çizdi

Yiğit: “Nizam tanımazlığa ne zaman müdahale edilecek?”

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerine ilişkin siyasi partilerce ve bağımsız adaylarca gerçekleştirilecek seçim propagandasının usul ve esaslarının belirlendiği Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Kararı Resmi Gazete' de yayımlanmış, yetkililer de siyasi parti temsilcilerini konu ile ilgili bilgilendirmişti.

Bu kapsamda İYİ Parti Gerze Belediye Başkan Adayı Yavuz Yiğit, bazı siyasi partilerin seçim kurulunda varılan anlaşmayı hemen ertesi gün deldiğini ve bazı ahlak kurallarını aşacak şekle varan propagandayı artırarak devam ettirdiklerini, zamanından önce yapılan bayraklamaların önüne henüz ve hala geçilmediğini belirtti.

Yiğit yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “İçinde bulunduğumuz süreçte kaymakamlık makamına verdiğimiz dilekçemiz sonucunda usulsüz ve zamanından önce yapılan bayraklamaların önüne henüz ve hala geçilmemiştir.

Bazı siyasi partiler seçim kurulunda varılan anlaşmayı hemen ertesi gün delmiş ve bazı ahlak kurallarını aşacak şekle varan propagandayı artırarak devam ettirmişlerdir.

Şimdide tarafımıza tebliğ edilen elektrik direklerinin ve YEDAŞ kurumuna ait bütün materyallere yapılan propagandanın uygunsuz olduğunu belirten yazıya istinaden bu siyasi partilerin nasıl bir tavır takınacağı merakımızın konusu olmuştur!

Biz İYİ Parti Gerze İlçe Başkanlığı olarak yanlışta yarışmak istemediğimizden dolayı 1 Mart’ tan önce bayraklama ve propaganda yapmak istemiyoruz.

Yapacağımız zaman, kanun ve nizam ne ise ona uyacağımızı her fırsatta beyan ettiğimiz gibi yine beyan ediyoruz.

Fakat kanunlarda belirtilmiş; okullarda toplantı, 1 Mart’ tan önce bayraklama gibi yasakların neden çiğnendiğini merak ettiğimiz gibi kanun, nizam tanımazlığa ne zaman müdahale edileceğini de merak ediyoruz...

Gerze kamuoyuna saygıyla duyurulur...”

Büşra ÇevikBüşra Çevik