Siyaset
Giriş Tarihi : 03-04-2024 11:36

Yüksek: “Bu şarkı burada bitmedi”

AK Parti Gerze Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yüksek, seçime dair basın açıklaması yaptı. Yüksek, Gerze’ nin çehresini değiştirecek birçok proje adına, Gerze adına büyük üzüntü duyduğunu belirtti

Yüksek: “Bu şarkı burada bitmedi”

AK Parti Gerze Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yüksek, dün akşam AK Partililerle bir araya geldi.

Burada basın açıklaması gerçekleştiren Yüksek, kendi için değil Gerze adına üzüldüğünü, belediye başkanlığı döneminde ciddi yatırımların, büyük hizmetlerin Gerze’ ye geleceğini, bu anlamda Gerze adına büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

Yüksek yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Değerli basın mensupları, değerli Ak Parti teşkilatı, hanımefendiler, beyefendiler, genç kardeşlerim hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Akşamınız hayırlı olsun. Ramazan’ınızı bu vesileyle tekrar tebrik etmiş oluyorum. Bilindiği üzere çok kısa bir zaman önce, 31 Mart akşamı Gerze halkı sandıkta taktir ve teveccüh hakkını kullanmak suretiyle Gerze’nin yeni belediye başkanını seçti.

Öncelikle bana güvenerek inanarak bu görevi bana tebliğ eden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, bana inanıp güvenen değerli milletvekilimiz Sayın Nazım Maviş’e, il başkanımız Uğur Giresun’a, ilçe başkanımız Tahsin Bayrak’a ve teşkilatımızın tüm kademesinde görev alan mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Ancak bilindiği üzere süreç net ve ortada. Pazar akşamı Gerze Halkı CHP adayı Sayın Osman Belovacıklı’ yı Gerze Belediye Başkanı olarak göreve getirmiştir. Bu vesileyle Osman Bey’e de yeni görevinde üstün başarılar diliyoruz. İnşallah Gerzemize beklenen, özlenen hizmetleri yapacağına olan inancımız da tamdır.

Bu akşam özellikle sizlerle bir araya gelerek hem duygularımızı hem de düşüncelerimizi ifade edelim dedik. Bizler elimizden gelen gayreti gösterdik. Öncelikle tüm sokaklarda, yedi mahallemizde milletimizin taleplerine, isteklerine cevap vermek suretiyle, sadece bir seçim ziyareti değil, bir seçim gezisi değil, ilçemizde yaşayan hanımefendilerin, beyefendilerin ilçeye dair ne özlemi olduğunu, bizlerden belediye başkanlığı makamına geçtiğimiz zaman neler istedikleriyle ilgili tüm taleplerini aldık. Ancak tüm ülke genelinde olan emeklilerimizin taleplerinin daha ön planda olması nedeniyle emeklilerimizin de tercihiyle bugün ki sonucu almış olduk. Biz, bize inanan güvenen, oy veren, destekleyen, bizlerle beraber olan tüm hemşehrilerime yürekten teşekkür ediyorum. Bilindiği üzere Gerze Belediye Meclisi’ne dört tane üye verdik.”

ELİMİZDEN GELEN BÜTÜN YARDIMI YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ

“Sinop İl Genel Meclisi’ne bir üyemiz var. Bize oy veren tüm vatandaşlarımızın hak ve hukukunu korumak, onların bize olan inancını tesis edebilmek için ilçemizde Gerzemizin büyümesinde ihtiyacı olan bütün argümanların hayata geçmesi için mevcut belediye başkanımıza da elimizden gelen desteği sağlayacağız. Çünkü seçim sürecinde her zaman şunu söyledik. Burası bizim ata ocağı ana kucağı dediğimiz yer. Vazgeçemeyiz bırakamayız. Elimizden gelen bütün yardımı yapmaya devam edeceğiz. Seçim sürecinde bilerek, bilmeyerek kırdığımız, üzdüğümüz hemşehrimiz varsa da bu vesileyle herkesten özür dileriz. Ama bilindiği üzere seçim bazen sert bazen de tatlı olup bilinmedik süreçlere bizi götürebiliyor.

Kasten olmadığı müddetçe bunun da bir telafisinin olacağını düşünüyorum. Diğer anlamda da hükümetimizin, bakanlığımızın Gerze’yle ilgili tasarrufları, ilçe başkanımızın başkanlığında ve Cumhur Bey’in İl Genel Meclisi Üyesi olması hasebiyle ilçemizin hak ettiği hizmeti alması yönünde, ilçe başkanımızın da hem İl Genel Meclisi üyemizle hem milletvekilimizle üstüne düşen sorumluluklar yerine getirebilecek erdeme sahip çalışma arkadaşlarımızdır.”

BU MEMLEKETİ KADERİNE BIRAKACAK HALİMİZ YOK

“31 Mart akşamı AK Parti’nin belediyeyi almış olmasını çok isterdik, çünkü hakikaten çok ciddi projelerimiz vardı. Ve bu projelerin hepsinin bir bir yapılması ve ilçenin hakkettiği, beklediği hizmeti almasını isterdik ama maalesef bazen insanın her istediği olmuyor. Tabi üzüldüm. İlçe birçok yatırıma ev sahipliği yapacaktı. Mevsimlik işçilerin kadrolarının gelmesi, diğer yatırımların olması, sanayi dükkanlarının çok hızlı şekilde yapılması bizim için çok önemliydi.

Projelerin kısmi noktalarda geri kalması haliyle beni üzüyor. İlçenin geldiği bu durum beni hakikaten üzüyor ama İnşallah sayın belediye başkanı bunları telafi edecektir. Kendisinin de zaten bu projeler ile ilgili taahhütleri vardı. Kendisinin takipçisi olacağız. Gerektiği yerde destek vermeye de her zaman hazır olduğumuzu ifade ediyoruz çünkü burası bizim ana yurdumuz, baba ocağımız. Bu memleketi kaderine bırakacak halimiz de yok. Elimizden gelen tüm desteği vereceğiz.

Bu memleketi kaderine bırakacak halimiz yok, elimizden gelen tüm gayreti vereceğiz. Bu vesileyle bize bu süreçte desteğini sevgisini esirgemeyen herkese, bize inanan güvenen vatandaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum.

Sizden istirhamım şu: Biz AK Parti kinlenen, gruplaşan, birbirine ömür boyu kin duyacak bir parti değiliz, seçim bitti. Kucaklaşmaya, barışmaya, önceki olan husumetlerimiz varsa seçimden kalan kırgınlıklarımız varsa bunları da telafi etme yoluna hızlıca giren bir aileyiz.

Mecliste birbirinden değerli 4 üyemiz var, onların arkasında olmaya, kadın kollarımızın, gençlik kollarımızın, ilçe başkanımızın yanında olmaya devam edeceğiz. İlçemizin de bize ihtiyacı olduğu takdirde de halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz.

Üzülmedim dersem yalan olur. Kendime üzülmedim, hayatım boyunca birçok girdaplara girdim, çıktım, zaman oldu üzüldük, zaman oldu sevindim. Şuna üzüldüm Gerze’ ye ciddi hizmetler gelecekti, büyük yatırımlar gelecekti, bu ilçenin çehresi değişecekti, inanılmaz mesafeler alacaktık. Çünkü Cumhurbaşkanımızın şahsıma desteği tamdı ve bakanlara verdiği talimatları ben biliyorum. Gerze devasa hizmetlerle buluşacaktı. Biz parti değişikliği olduğu için ilçemize gelecek yatırımların da önünde duracak zihniyette değiliz. Elimizden geldiği kadar bu yatırımları almak adına elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Üzüldüğüm yerler buralar. İnşallah emeklilerimiz de bu mütalaayı kendileriyle yapacaklardır. Sadece Gerze’ mizde değil tüm Türkiye’ de böyle bir şeyle karşı karşıya kaldık. 3 aylık bir zaman diliminde zam gelecekti. 3 bin küsur vatandaşımız sandığa gitmemiş, tepki oyları var. Bu şarkı burada bitmiyor, bu yol burada bitmiyor. Bizimde alacak derslerimiz var, biz de kendimizi sorgulayacağız. Seçmenimiz bize verdiği mesajı sorgulayacağız.”

Büşra ÇevikBüşra Çevik