Gerze'nin Sesi - Sinop Gerze Haberleri
Gerze'nin Sesi - Sinop Gerze Haberleri
Siyaset

YURT ÜCRETLERİ KALKSIN

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, üniversite öğrencilerine devlet yurtlarında barınma ve yemek ücretlerinin ücretsiz olması için kanun teklifi verdi.

YURT ÜCRETLERİ KALKSIN
Paylaş:
 CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, üniversite öğrencilerine devlet yurtlarında barınma ve yemek ücretlerinin ücretsiz olması için kanun teklifi verdi.

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, akademik eğitim almak için ailelerinin yanından ayrılan ve başka şehirlere giden üniversite öğrencilerinin yurt talebi ile öğrencilere sağlanan barınma imkânları arasındaki uçurum giderek büyüdüğünü söyledi. Sinop’ta üniversite öğrencilerinin en yakıcı haliyle bu soru yaşadığına dikkat çeken Karadeniz, “Bu sorun yalnız Sinop’taki üniversite öğrencilerimizin değil, ülkemizin her yerindeki öğrencilerimizin sorunu. Devlet yurdunda barınamayan 5 milyonu aşkın üniversite öğrencisi akademik eğitimini alırken ev kiralamak, özel yurtlarda barınmak ya da en üzücüsü barınamadıkları için kazandıkları okulları bırakmak zorunda kalıyor” dedi. 

CHP’li Karadeniz’in verdiği kanun teklifine göre üniversite öğrencilerinden yurtlarda kaldıkları sürece ücret alınmayacak. Yurtlarda kalmak için depozito ödeyen öğrenciler, kanunda yapılacak değişiklikle depozito ve bununla birlikte yurtta çıkan yemeklere de herhangi bir ücret ödemeyecekler.

Bu haber Gerze'nin Sesi - Sinop Gerze Haberleri tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Siyaset Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et 3 Yıldızlı İftar

Akışın sonuna geldiniz.