Güncel
Giriş Tarihi : 30-08-2022 10:40   Güncelleme : 30-08-2022 11:14

‘Zafer’ in 100. yılı büyük bir coşkuyla kutlandı

Özgürlük Destanı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yılı kutlandı

‘Zafer’ in 100. yılı büyük bir coşkuyla kutlandı

81 ilimizde ve dış temsilcilerimizde kutlanacak olan 30 Ağustos Zafer Bayramı Atatürk Anıtı’na sunulan çelenk sunma töreni ile başladı.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıl dönümü ilçemizde, Gerze Kaymakamlığı ve Gerze Belediye Başkanlığı çelenginin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşının okunmasıyla devam etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ ın 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle yayınladığı mesaj, Gerze Kaymakamı Tekin Dundar tarafından okundu.

Kaymakam Dundar, “Bugün, Büyük Zafer’in 100’üncü yıl dönümüne ulaşmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Milletimizin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki kardeşlerimizin ve dünyanın dört bir yanında hayatlarını idame ettiren tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını tebrik ediyorum. Tarihi şanlı zaferlerle dolu milletimiz, her türlü yokluk ve imkânsızlığa rağmen yürüttüğü kurtuluş mücadelesini, 30 Ağustos 1922’de kesin ve tartışmasız bir zaferle neticelendirmiştir.

Milletimiz, düşman boyunduruğu altında bir gün bile kalmaktansa, ölümü öldüren bir cesaretle şehadete yürümüş, istiklal ve istikbaline sahip çıkmıştır. Son olarak 15 Temmuz gecesi yaşananlar, Büyük Taarruza ilham veren sarsılmaz iradenin kalplerde halen canlı olduğunu tekrar göstermiştir. Türkiye, mazisinden aldığı güçle, aydınlık ve müreffeh geleceğini inşa etme yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.

Tüm insanlığı derinden sarsan koronavirüs salgınını başarıyla yöneten ülkemiz, küresel ekonomik krizi de fırsata çeviren adımlar atmaktadır. Artan üretim kapasitesi, her ay rekorlar kıran ihracatı, savunma sanayiinde hayata geçirdiği projeleri ve bölgesel sorunların çözümünde üstlendiği sorumluluklarla Türkiye, yenidünya sisteminde hak ettiği yeri almaktadır.

Cumhuriyetimizin 100’üncü yaşını kutlayacağımız 2023, inşallah büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasını müjdelediğimiz yeni bir milat olacaktır. Bu düşüncelerle Cumhuriyetimizin banisi, Büyük Taarruz ’un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal’i ve silah arkadaşlarını minnetle yâd ediyorum. Vatanımız uğruna bir gül bahçesine girercesine toprağa düşen aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükranla anıyorum. Şehitlerimizin ruhu şad, mekânları cennet olsun. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Program, Gerze İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı J. Asb. Çvş. İlhan Maçin tarafından yapılan günün anlam ve önemine dair konuşmayla devam etti.

Maçin, “Ulusumuzun yeniden doğuşunu müjdeleyen ve Türkiye Cumhuriyeti'ne hayat veren büyük zaferimizin 100. yıldönümüne Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aydınlattığı yolda ulaşmış bulunuyoruz.

Bugün milletimizin ve onun bağrından çıkan kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin adını tarihe altın harflerle yazdırdığı, onurlu bir günün yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ulusunun güven ve guru kaynağı kahraman Türk Ordusu, hak ettiği bu kutsal onura layık olduğunu, gerektiğinde ne mükemmel şekilde gösterecek ve büyük zaferin meşalesini sonsuza kadar şan ve şerefle taşıyacaktır. Ulusumuzun vatanına ve bağımsızlığına yöneltilen saldırıları her zaman geri çevirmiş, en olanaksız durumlarda dahi büyük zaferler kazanarak özgür ve bağımsız yaşama kararlılığını sürdürmüştür.

Türk Milletinin Atatürk önderliğinde verdiği bağımsızlık mücadelesi tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır. Bu zaferle sadece vatan toprakları kurtarılmış, ulusumuzun bağımsızlık ve özgürlüğünü tüm dünyada duyurulmuş bu ülkenin egemen olacağı yeni bir devlet kurma anlayışı da güçlenmiştir. 

100 yıl önce Türk Ulusuna esaret zinciri vurmak ve egemenliğini yok etmek isteyen güçlere karşı kahraman milletimiz, ordusuyla bütünleşerek tarihte eşi görülmemiş bir mücadele örneği vermiş ve özgürlüğünü sonsuza kadar teminat altına almıştır. Büyük Önder Atatürk’ün komutasında Türk Ordusunun yüksek kudret ve kahramanlığını tarihe bir kez daha yazdıran bu zafer, Türk Milletinin bağımsızlık düşüncesinin ölümsüz bir abidesidir.

Büyük Önder Atatürk’ün “Türk Milleti, güçlükleri, milli birlik ve beraberlikle her zaman yenmesini bilmiştir” sözünden güç alarak her bir parçası aziz şehitlerimizin kanları ile sulanmış ve bize edilmiş bu vatan topraklarının bölünmez bütünlüğü, her koşulda sonuna kadar savunulacak ve korunacaktır. Atatürk ilkelerinden asla taviz vermeyecek ve onları amacına götüreceğiz. Bu bizim Türk Ulusuna ve yurduna karşı em kutsal görevimiz ve en yüce sorumluluğumuzdur.

30 Ağustos Zafer Bayramını kutladığımız bugün Atatürk’ün ruhlarda ve beyinlerde daha iyi hissedilmesi gerekmektedir. O, ümidin hürriyetin ve en önemlisi ulusal onurun damgasını çelik iradesini ve anlayışıyla çağımıza vurmuş müstesna bir komutandır.

KURDUĞUN CUMHURİYET EMİN ELLERDE, SEN RAHAT UYU ATAM!

Bizlere bu eşsiz zaferi armağan eden büyük kurtarıcımız Atatürk’ü ve aziz şehitlerimizi saygıyla anıyoruz” diye konuştu.   

30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle düzenlenen programa Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Cumhuriyet Başsavcısı Elif Kuzu,  İlçe Jandarma Komutanı J. Üstğmn. Ali Su,  siyasi parti temsilcileri ve yönetimleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul ve kurum müdürleri ile çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

AdminAdmin