Ulusal
Giriş Tarihi : 19-06-2011 23:02   Güncelleme : 19-06-2011 23:02

Zararımızı Kim Karşılayacak?

Üreticiler İsyanda

Zararımızı Kim Karşılayacak?

Yıllardır yanmasıyla, dumanıyla ve çevreye yaydığı pis kokusuyla gündeme gelen Yaykıl Çöplüğü havaların ısınması ile tekrar gündeme geldi.

 

Hemen hemen hergün ilçemizden de görülebilen çöpteki yangın’ın beyaz dumanı, çevreye yaydığı koku ve gaz nedeniyle mağdur olan üreticiler şikayetlerini gazetemize ilettiler.

 

Son zamanlarda normalin dışında havaya vermiş olduğu gaz ve dumanın seralarında ki ve bahçelerinde ki ürünlere zarar verdiğini söyleyen çiftçiler, konuyla ilgili defalarca Belediye Başkanını ziyaret ettiklerini, şikayetlerinin hep çözümsüz kaldığını söylediler.

 

Ayrıca, belediye çöplüğünde olan başıboş köpeklerden dolayı evlerinin önünde onlarca tavuğun ve civcivin parçalanarak zarara uğradıklarını vurgulayarak; bizim bu zararımız ne olacak? diyerek şikayetlerini bir kez daha dile getirdiler.

 

Ayrıca, sağlıklarına, çevre kirliliğine ve en önemlisi de geçim kaynakları olan ürünlere zarar geldiğini söyleyen üreticiler, bu mağduriyetin bir an önce giderilmesi noktasında yetkililerden yardım beklediklerini dile getirdiler.

 
Sera İçinde Bulunan Ürünlerin Lekeli Yapraklar 
 
 
AdminAdmin