6 Şubat Deprem Şehitleri Gerze’de Dualarla Anıldı

6 Şubat 2023’te meydana gelen ve “Asrın Felaketi” olarak hafızalara kazınan depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlar, Gerze’de düzenlenen programla rahmet ve dualarla anıldı

Güncel - 06-02-2026 18:22 1075 kez okundu.

6 Şubat Deprem Şehitleri Gerze’de Dualarla Anıldı

Anma programı, 06 Şubat 2026 Cuma günü Gerze Merkez Yeni Camii’nde, öğle namazı öncesinde saat 12.00’de gerçekleştirildi. Programda Kur’an-ı Kerim tilaveti okunurken, ilahiler seslendirildi; depremde yaşamını yitiren vatandaşlar için dualar edildi.

Programda konuşan Gerze İlçe Müftüsü Mustafa Aktaş, 6 Şubat depremlerinin millet olarak yaşanan en büyük felaketlerden biri olduğuna dikkat çekti. Müftü Aktaş, afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı olmanın hem insani hem de dini bir sorumluluk olduğunu vurgulayarak, toplumsal dayanışmanın önemine vurgu yaptı.

Konuşmasında deprem şehitlerine Allah’tan rahmet, yakınlarına ise sabır ve metanet dileyen Aktaş, benzer acıların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

Mevlid programı, İlçe Müftüsü Mustafa Aktaş’ın günün anlam ve önemine dair yaptığı dua ile sona erdi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Giresun Ailesinin acı günü: Naim Giresun Vefat Etti

Giresun Ailesinin acı günü: Naim Giresun Vefat Etti

16-06-2026 - Güncel

Gerze’de Yücel Erkek Kuaförü Hizmete Açıldı

Gerze’de Yücel Erkek Kuaförü Hizmete Açıldı

16-06-2026 - Güncel