2014 yılında İstanbul Sultangazi’de kurulan dernek, her yıl gerçekleştirdiği organizasyonla hemşehrilerini buluşturmayı sürdürüyor. Bu yılki etkinlik, Kemerburgaz’da bulunan Kirazlı Bent Piknik Alanı 1. bölgede 10 Mayıs 2026 Pazar günü gerçekleştirilecek.
Piknik şöleninde Türk Halk Müziği sanatçıları Ali Osman Koç, Çetin Özdemir ve Cengiz Yolalan sahne alacak. Ayrıca Sinop Davul Turna Ekibi’nden Necmettin Saatçi ve arkadaşları da etkinliğe renk katacak. Davul zurna gösterileriyle coşkunun artacağı organizasyonda, geleneksel keşkek kazanları da Gerzeliler için kaynayacak.
Etkinlikle ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Dernek Başkanı Sadık Saraç, pikniğin sadece bir eğlence değil aynı zamanda dayanışma buluşması olduğunu vurguladı. Saraç, “Derneğimizin her yıl geleneksel olarak yaz mevsiminin ilk aylarında düzenlediği piknik etkinliği, bu yıl da 10 Mayıs 2026 Pazar günü İstanbul Kemerburgaz Bağcılar Belediyesi Kirazlı Bent Piknik Alanı 1. Bölge’de gerçekleştirilecektir.
Etkinlik programı kapsamında davul-zurna ekibi eşliğinde eğlenceli anlar yaşanacak; yöresel sanatçılarımız Çetin Özdemir, Cengiz Yolalan ve Aliosman Koç sahne alacaktır. Gün boyunca çeşitli yarışmalar, çekilişler ve sürpriz hediyeler katılımcılarla buluşacaktır.
Ayrıca yöresel lezzetimiz keşkek ikramı yapılacak olup, geleneksel ağalık yarışması da programda yer alacaktır. Tüm hemşehrilerimiz davetlidir."
Geleneksel hale gelen şölenin, İstanbul’daki Gerzeliler arasında dayanışmayı güçlendirmesi ve kültürel değerlerin yaşatılmasına katkı sağlaması bekleniyor.
















