Güncel
Giriş Tarihi : 19-03-2018 01:15   Güncelleme : 19-03-2018 01:21

KIZIK BOYU BEYLERİ İSTANBULDA TOPLANDI

“Kızık Boyu İstanbul toplantısı” 16 Mart 2018 Cuma günü Küçük çekmece Öğretmenevi’nde yapıldı.

KIZIK BOYU BEYLERİ İSTANBULDA TOPLANDI

Kızıklar’ın Birlik Toplantısı ile ilgili olarak alınan kararlar ise şu şekilde sıralandı.

Gündemde; birlik (fed.), kurullar, kitaplar, etkinlikler ve hedeflerin görüşüldüğü toplantıda ev sahibi olarak açılış konuşmasını yapan Kızık Boyu Dernekler Birliği (Fed.) Genel Başkanı Nafi Çağlar Kızıkbeyi; G.Antep Kızık Mihmadlı Hacı Ömerler,Bursa Tarihi Kızık Köyleri,Bolu Seben Kızık Köyü,G.Antep Kızık Pekmezciler ve Ankara Kızılcahamam Kızık Köyü Dernekleriyle birliğin(fed.) kurulduğunu ve Türkiye’de diğer Kızık Boyu derneklerinin de bu birliğe katılmaları gerektiğini söyledi.

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Nafi Çağlar ise “Birliğe katılan katılmayan, derneği olan olmayan, muhtarlığı alan olmayan Türkiye’deki ve Dünya’daki Kızık Boyu’na mensup herkesle iletişime geçilmeli denildi.

Sinoplu iş adamı Kızıklı Mehmet Yavuz’da, Kızıkların yaptığı birlik çalışmaları diğer Türk Boyları için de emsal olacaktır. “Kızık Birliği demek Türk Birliği demektir” yazılan kitap dergi vs. çalışmalara Türk İslam davasına hizmet eden her çalışmaya destek vereceğini belirtti. Kızıklar için kitap çalışması yapan Yaşar Kalafat’ın üzerinde çalıştığı “Türk Kültüründe Kızıklar’ın Yeri” kitabına maddi destek sağlanması İçin fikir birliğine varıldı.

Toplantıya katılan Dikmen Büyükkızık köyü dernek başkanı Kadir Eren ; Resmi olarak mevcut dernekler, birliğe (fed.a) katılmaya zorlanmalı ve derneği olan yerlerde bireysel üyelikler kabul edilmemelidir derken, Mehmet Özçelik ise Nafi Çağlar’ın hazırlamakta olduğu “Kızık Boyu Cilt 3 Dünya Kızıkları” kitabına bilgi desteği sağlanması gerektiğini belirtti.

Toplantıda çıkan karara göre ilk geniş kapsamlı buluşma kararı Bolu ilinde olacağı, Bolu’da ünlenen Seben Kızık yaylası şenliğine 1 Temmuz 2018 gününde tüm dünya Kızıkları davet edildi. Festivallerde toylar kurup şenlikler oluşturacaktır denildi.

“Kızık Boyu Danışma Kurulu” ise şu şekilde belirlendi.

Hulusi SAK ( Sinop)

Metin KAYIŞ ( Bolu)

Selami ERYILMAZ ( Bolu)

Ertuğrul SÜNEL ( Bursa)

İbrahim ÖZKAN (Bursa)

İsmail ERDOĞAN (Bursa)

Zafer KIZIKLI ( Amasya)

Hakan CEYLAN ( İstanbul)

Ahmet YAŞAR ( Afyon)

Mehmet KIZIKLI (Kayseri)

Sadullah IŞIK (Ankara)

Cuma YİĞİT (Gaziantep)

Bayram KUŞ ( Kütahya)

Faruk CEYHAN (Nevşehir)

Mahmut BOZ (Amasya)

Ali ALKAN (Sivas)

Abdullah YILMAZ (Malatya)

Yaşar KALAFAT ( Ankara)

KIZIK BEYLERİ SEÇİLDİ

Daha sonra Kızık Boy Beyi Nafi Çağlar Kızıkbeyi’nin başkanlığında Kızık Boyu İl Beyleri seçildi. Buna göre belli olan “Kızık Boyu İl Beyleri” ve illeri ağıdaki gibidir.

Nafi ÇAĞLAR ( Gaziantep )

İzzet GÜNGÖR ( Bursa)

Mustafa METERELLİYÖZ ( Bolu)

Ekrem TEPECİK (Ankara)

Kaşif KARATAŞ (Amasya)

Mehmet YAVUZ ( Sinop)

Süleyman KIZIKLIOĞLU ( Kütahya)

Muharrem CEYLAN ( Samsun)

Birol ULUŞAN ( Karabük)

Faruk KIZIKLI (Balıkesir)

Mustafa ÖZTÜRK (Kayseri)

Faruk KIZIKLI ( Balıkesir)

Yavuz Selim TAŞ ( Nevşehir)

Fethi YAŞAR ( Afyon)

F.Ayhan HİTİT (Bilecik )

hakan akbaşhakan akbaş