Güncel
Giriş Tarihi : 04-05-2016 17:20   Güncelleme : 04-05-2016 17:28

Mayıs Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Meclis toplantısında 3 gündem maddesinin yanı sıra bir ek gündem maddesi görüşüldü

Mayıs Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
 Gerze Belediyesi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen Mayıs ayı toplantısında Eğitim SEN tarafından teklif edilen, Gerze Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi isminin Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezi olması kararına Ak Parti Meclis üyesi Mustafa Çelik’in ''Bu teklifi Eğitim SEN kurumunun yapması değil, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’nın gündeme sunması neticesiyle onaylanır’’ bu talebin sadece bir STK'nın tekelinde sunulması ve onaylanması doğru değildir. Sedat hoca hepimizin ortak değeridir. Bizler bu talebi Eğitim - Sen tarafından değil, belediye başkanı öncülüğünde belediye tarafından sunulması neticesinde onaylarız dedi.
Bu talep sonrası yapılan değişikliğin ardından teklif meclis üyeleri tarafından kabul edildi.

Gerze Belediyesi 2015 yılı bütçe kesin hesabının komisyona sevkinden sonra alınacak karar doğrultusunda görüşülmesine oy birliği ile karar verildi

Balıkçı barınağı ve sahil düzenlemesine esas dolgu alanı nazım imar planı ve uygulama imar planı değişikliklerinin kabul edilmesine oy birliği ile karar verildi.

Belediyeye ait silindir ve greyderin saatlik kira ücreti KDV hariç 220 TL olmasına oy birliği ile karar verildi.  

İmar planı değişikliklerinin görüşülmesi esnasında söz alarak hurma dibinde yapılan inşaatın mahalle sakinlerini tedirgin ettiğini belirten Ak Partili Meclis Üyesi Dursun Kaptan, buraya yapılan istinat duvarının güçlü olmadığını ve mahalleli olarak tedirgin olduklarını ifade etti.

Başkan Belovacıklı söz konusu yerin maliyeye bağlı hazine arazisi olduğunu ve belediye sorumluluğunda olan bir yer olmadığını belirterek konuyla ilgili dilekçeyi maliyeye vermesi gerektiğini belirtti.

Ek Gündem: Halk Oyunları ve Türk Halk Müziği topluluğuna yurt dışına çıkış izni verilmesine oy çokluğu ile karar verildi. 

Seda ŞengülSeda Şengül