Güncel
Giriş Tarihi : 09-06-2017 18:08   Güncelleme : 22-06-2017 16:04

Modern Mimarili Yangın Evleri Geliyor

Yangın evleri, Gerze Belediye Meclisi’nin aldığı kararla “Yangın Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi” kapsamında, yeniden düzenlenebilecek

Modern Mimarili Yangın Evleri Geliyor

Yangın evleri, Gerze Belediye Meclisi’nin aldığı kararla “Yangın Evleri Kentsel Tasarım Projesi” kapsamında, yeniden düzenlenebilecek. Hazırlanan standart mimarinin dışınaysa çıkılamayacak.

 

Gerze’nin tarihinin bir parçası olarak kabul edilen yangın evlerinin geleceği, son yıllarda giderek artan binalaşma nedeniyle tehlikeye girdi. Buna önlem olarak Gerze Belediyesi tarafından tecrübeli mimarlara çizdirilen ve yangın evlerinin geleceğini oluşturacak olan proje Belediye Meclisi tarafından kabul edildi. Projeye göre, ticari alan içerisinde bulunan yangın evleri altı dükkan olmak kaydıyla dört kat, ticari alan dışında bulunan yangın evleriyse üç kat olacak.

 

Şimdilik belirli bölgeleri kapsıyor

Şu anda bütün Gerze’yi kapsamasa da, tüm Gerze’yi kapsayacak şekilde genişletileceği öğrenilen proje kapsamında, yangın evleri yerine yapılabilecek evler bir standarda bağlandı. Yangın evlerinin kendine has özelliklerini korusa da gelişmiş ve modern bir mimari anlayışa sahip olacak.

 

102’nci, 103’ncü, 105’inci, 119’uncu, 126’ncı ve 132’ncı (aşağıdaki fotoğrafta kahverengi ile gösterilen yerler) adalara öncelik tanınan projede, ada ve adada bulunan evlerin gerekli incelemelerden geçtiği ve yeni mimariye uygun zemin olduğu belirtildi. Güvenilir, çevreye duyarlı ve yaşanabilir bir çevre oluşturulması amacının gözetildiği, modern mimari teknikleriyle geleceğin şehircilik anlayışına sahip bir anlayış çerçevesinde bu kararın alındığı ifade edildi.

 

“Gerze tarihinde yapılan en önemli iş”

Belediye Meclisi’nde Ak Partili ve CHP’li üyelerin ortak duruş sergilemesi üzerine herkesten onay alan proje için konuşan Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, “Gerze tarihinde yapılan en önemli iş” dedi. Disiplinle gerçekleştirildiği takdirde, 30-40 yıl sonra bu kararı onaylayan meclisten övgüyle bahsedileceğine inandığını söyledi.

Kaan Töngelci / Gerze'nin Sesi


Erkan TaşErkan Taş