Kültür&Sanat
Giriş Tarihi : 13-10-2023 15:15   Güncelleme : 13-10-2023 17:58

“2. Uluslararası Gerze Sanat Çalıştayı” başladı

Gerze Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen "2. Uluslararası Gerze Sanat Çalıştayı" 7 farklı ülke, 13 farklı üniversite, 12 farklı disiplinden sanatçı ve akademisyenler katılımıyla başladı

“2. Uluslararası Gerze Sanat Çalıştayı” başladı

Gerze Meslek Yüksekokulu konferans salonunda gerçekleştirilen çalıştaya; Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Gerze Kaymakamı Mehmet Deniz Arabacı, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, kurum amirleri, akademik-idari personeli, sanatçılar ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Gerze’de sanat adına böyle bir programın düzenlenmiş olmasından mutluluk duyduğunu ifade ederek, çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Şensoy konuşmasında, “bu yıl 2’ncisi gerçekleştirilen Uluslararası Gerze Sanat Çalıştayı’na hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Tarihi, kültürel ve sanatsal faaliyetleri ile bölgenin parlayan yıldızı olan Gerze’mizde böylesine anlamlı bir çalıştayın yapılması oldukça önemlidir. Bilindiği üzere Uluslararası Sakin Şehir (Cittaslow) ağına üye olan ilçemizin tarihi kimliğini tekrar gün yüzüne çıkarmak adına çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Böylesine önemli bir organizasyonun hazırlanmasında emeği geçen başta Sinop Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sayın Şakir Taşdemir olmak üzere, emeği geçenlere teşekkür eder, Uluslararası Gerze Sanat Çalıştayımızın hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim” dedi.

Çalıştayda selamlama konuşması yapan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, "Üniversiteler eğitim, öğretim ve bilimsel araştırma yapmanın yanında, şehirle etkileşimi sağlamak, topluma bilim-kültür ve sanat alanlarında katkı vermek, sosyal kalkınmaya destek olmak gibi misyonlara da sahiptir. Ülkemizin birçok alandaki gelişimine kültür ve sanat da eşlik etmektedir. Sinop Üniversitesi farklı alanlarda ürettiği akademik çalışmalar ile bu gelişime en yüksek gayretle katkı sağlamak hedefindedir. Bu bağlamda Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı ve Türkiye Yüzyılı vizyonu ile uyumlu birçok alanda ulusal ve uluslararası proje, sempozyum, çalıştay gibi akademik faaliyetlere tüm hızımızla devam etmekteyiz" dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Çalıştaya davetli konuşmacı olarak katılan Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alev Çakmakoğlu Kuru, sanat ve sanat tarihi üzerine sunum yaptı.

Konuşmaların ardından, yarın gösterilecek Shambala filminin yönetmeni Artıkpay Syundukov adına Doç. Dr. İbrahim Gökhan Ceylan ve Öğr. Gör. Tuna Kuzucan, filmin 48’ inci ödülü Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir’in ellerinden aldı.

Daha sonra Çalıştay Düzenleme Kurulu üyeleri olan Doç. Dr. İbrahim Gökhan Ceylan, Doç. Dr. Hataice Bahattin Ceylan, Öğr. Gör. Tuna Kuzucan, Öğr. Gör. Abdullah Demir, Öğr. Gör. Serat Kotan ve Öğr. Gör. Serkan Yalçın, Öğr. Gör. Zülfü Erbaş katılım ve teşekkür belgelerini aldı.

Çalıştay sonunda protokol üyeleri tarafından Workshop Sanatçılarına ve çalıştaya katkı sağlayanlara belge ve plaket takdim edildi.

Programın ardından Rektör Taşdemir ve protokol üyeleri, workshop alanını ziyaret ederek, yapılan çalışmaları yakından inceledi.

İkinci Uluslararası Gerze Sanat Çalıştayı bugün, yarın ve Pazar günü devam edecek olup, tüm vatandaşların katılımına açık olacak.

AdminAdmin