Güncel
Giriş Tarihi : 24-11-2023 12:30   Güncelleme : 25-11-2023 16:57

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı: Şafak öğretmen unutulmadı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Başöğretmen unvanını aldığı 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı: Şafak öğretmen unutulmadı

Program Hükümet Konağı önünde İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan’ın Milli Eğitim Müdürlüğü çelengini sunması ile başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezinde devam etti. 

Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesinin düzenlediği törene Gerze Kaymakamı Mehmet Deniz Arabacı, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy,  İlçe Jandarma Komutanı Erkan Duymaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan yaptı. Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün millet mektepleri başöğretmenliğini kabul ettiği 24 Kasım 1981 yılından beri bugünün Öğretmenler Günü olarak kutlandığını belirten Ceylan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Geleceğimizin mimarı kıymetli meslektaşlarım;

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, millet mektepleri başöğretmenliğini kabul ettiği 24 Kasım günü, 1981 yılından bu yana ülkemizde öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır.

Değerli arkadaşlarım; Milletin ruh ve karakterini şekillendiren, geleceğimizi inşa eden, her birimizin hayatında unutulmayan izler bırakan öğretmenlerimizi buradan saygıyla anıyor, bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum.

Öğretmenlik bir meslek olmanın ötesinde, bir insanlık hizmeti, bir kültür ve medeniyet sorumluluğudur. Öğretmenlik ilim adamı, sanatçı, mucit, bürokrat, siyasetçi, esnaf ve tüccar yetiştirme işidir. Öğretmenlik, tecrübe ve irfanla çocuklarımızı, gençlerimizi, geleceğe hazırlama mesleğidir. Bu yönüyle öğretmenler eğitim sistemimizin ve toplumun temel yapı taşları, istiklal ve istikbalimizin de mimarlarıdır. Kutsal olduğu kadar mesuliyeti ağır bir mesleği icra eden siz fedakâr öğretmenlerimizin bu mesuliyeti bugüne kadar layıkıyla taşıdıkları gibi bundan sonra da hakkıyla taşıyacağınıza yürekten inanıyorum.

Bir eğitimcinin dediği gibi, "çocuk boş bir levhadır, üzerine neyi yazarsanız onu okursunuz" bu sözler açıklıyor ki; öğretmenler insanlığın en önemli unsurlarıdır. Bu yüzdendir ki, öğretmenlik peygamberlik mesleğidir diye anılır olmuştur. Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk de; "Dünyanın her tarafında öğretmenler toplumun en fedakâr ve saygıdeğer unsurlarıdır.

Memleketimizi, toplumumuzu gerçek hedefe, gerçek mutluluğa ulaştırmak için iki orduya ihtiyaç vardır, biri vatanın hayatını kurtaran asker ordusu, diğeri memleketin geleceğini yoğuran irfan ordusudur. Bu iki ordunun her ikisi de kıymetlidir, yücedir. Bu iki ordunun her ikisi de hayatidir. Bir millet irfan ordusuna sahip olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferin köklü sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuyla mümkündür" buyurmuştur.

Öğretmen; umudun, adaletin timsali, güvenin, şefkatin abidesidir. Fedakârlığın zirvesi, insanlığın hiç değişmeyecek öznesidir. Memleketin her köşesinde, yüreklere sevgiyi, zihinlere bilgiyi nakış nakış işleyen toplumun önderidir. Toplumumuz da öğretmenlerimize hak ettiği desteği ve değeri vermekte, öğrencilerimiz de ulaştıkları başarılarıyla öğretmenlerimizi ödüllendirmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle bütün eğitim ailemizi en derin sevgi ve muhabbetlerimle selamlıyorum. Bütün öğretmenlerimize sağlık ve sıhhat temenni ediyor, emekli öğretmenlerimize sağlık ve huzur dilerken, aramıza yeni katılan öğretmenlerimize hoş geldiniz diyor, görevlerinde başarılar diliyorum. Başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şirin Gerzemizin yiğit evlatlarından değerli meslektaşım Nurullah SARAÇ şehidimizi, Rahmeti Rahman'a kavuşmuş tüm şehit ve bütün öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.

Hafta münasebetiyle düzenlenen program ve etkinliklerde katkı ve desteklerini sunan başta Belediye Başkanlığımız olmak üzere, bütün Kamu Kurum ve Kuruluşlarına, Okul ve Kurum yöneticilerimize, değerli meslektaşlarım öğretmenlerimize, tüm eğitim camiamıza ve sevgili olsun."

ŞAFAK ÖĞRETMEN UNUTULMADI

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ceylan’ın konuşmasının ardından geçtiğimiz aylarda elim bir kaza sonucu hayatını kaybeden sevilen öğretmen Şafak Okvuran’ ı anıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, Resim Öğretmeni Şafak Okvuran’ ın eşi Buket öğretmenin Öğretmenler Gününü kutlayarak çiçek takdim etti.

Programın devamında dereceye giren kompozisyon okundu, emekli olan öğretmenlere Hizmet Şeref Belgeleri takdim edildi; şiirler okundu; müzikli oyun gösterimi yapıldı; müzik dinletisi gerçekleşti; dereceye giren şiir okundu. Programın sonunda 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğretmen ve öğrencilere hediyeleri takdim edildi.

AdminAdmin