Köşe Yazarları
Giriş Tarihi : 21-09-2012 11:53   Güncelleme : 21-09-2012 11:53

ANADOLU TÜRK'Ü, TÜRK DE ANADOLU'YU SAHİPLENMİŞTİR

ANADOLU TÜRK'Ü, TÜRK DE ANADOLU'YU SAHİPLENMİŞTİR

Son günlerde meydana gelen terör olaylarını lanetliyor Şehit yakınlarına ve Türk Milletine başsağlığı, sabırlar diliyorum.

 

Anadolu binlerce yıldır onlarca medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Anadolu’nun Türk Medeniyeti ile tanışması 1000 yıllık bir süreçtir. 1071 Malazgirt Meydan Savaşı ile Anadolu Türk’e ,  Türk’te Anadolu’ya sahiplenmiştir. Selçuklu ve Osmanlı idaresi altında Anadolu Türkleşmiş ve Müslümanlaşmıştır. Bu durumun doğal sonucu olarak da Türk-İslam mimarisi Anadolu’da damgasını vurmuştur. Yaşam tarzı ve kültürüyle de Türk, Anadolu’da yüzlerce yıl muktedir olduğunu göstermiştir.

 

 Jeopolitik konumu nedeniyle Anadolu birçok devletin ilgi odağı olmuştur. İlk ,orta  ve yeni çağda Anadolu, ticaret yollarının geçtiği güzergahta olması hasebiyle önem kazanmıştır. Yakın çağdan itibaren ise petrolün enerji olarak kullanılması Anadolu’nun petrol kaynaklarına ve Orta Doğu’ya açılan pencere  olması, Asya ile Avrupa arasındaki hava, kara ve deniz ulaşımını sağlaması   Anadolu’ya stratejik bakımdan da ehemmiyet kazandırmıştır.

 

Ayrıca Türkler 751 Talas Savaşı ile İslamla şereflenmiş ve İslamın koruyuculuğunu üstlenmiş yılmadan usanmadan mücadeleden çekinmemiştir. Anadolu merkezli devlet kuran Selçuklular, Osmanlılar Bizans ve Haçlı zihniyetinin İslam düşmanlığını her defasında geri püskürtmüştür. Ecdad gavura aman vermemiş, Anadolu’yu Haçlı Ordusunun kanlı çizmeleri ile çiğnetmemiştir.

 

Haçlı zihniyeti, Anadolu’daki sosyo- ekonomik gelişmişlik, Osmanlı Mirası üzerinde bulunan Anadolu’daki Türklerin yeniden Osmanlı’nın gücüne erişmesinden çekinilmesi, Avrupa’nın Sevr özlemi, İsrail ve Ermenistan  yayılmacı politikaları  gibi nedenlerden ötürü Anadolu merkezli siyaset hep Yedi Düvel’in (1. Dünya Savaşında, Çanakkale’de ve Milli Mücadeledeki düşmanlarımız)  gündeminde olmuştur.Bugün Ülkemizdeki huzuru bozucu eylemlerin arkasında da bu şer odakları vardır.

 

Son günlerde meydana gelen olayların tezahürünü detaya inmeden  ana hatlarıyla geçmişe dayandırarak izah etmeye  çalıştım. Ülkemizin birliği, dirliği ve selameti için Bir olalım, İri olalım, Diri olalım. Türk Milleti bir birine kenetlendikçe,  vatan sevgisi imandan gelir düşüncesine haiz oldukça sırtımız hiçbir zaman yere gelmeyecektir. Bunu Ecdat Malazgirt’te, Kosava’da, Niğbolu’da, İstanbul’da, Çanakkale’de, Sakarya’da, Afyon’da göstermiştir.

 

Mete Han’dan, Tuğrul ve Çağrı Bey’e, II. Kılıçarslan’a Osman Gazi’ye, Fatih Sultan Mehmet’e, II. Abdülhamit’e, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, Fevzi Çakmak Paşa’ya ahde vefa edelim, bize bıraktıkları emanete sımsıkı sarılalım.  

 

Sevgi, saygı ve muhabbetle.

Ramazan Osma     İletişim için: furkanmete_55@hotmail.com

 

AdminAdmin