Güncel
Giriş Tarihi : 04-04-2023 15:39   Güncelleme : 04-04-2023 16:06

Azerbaycan’dan Akademisyenlere Teşekkür

Gerze MYO akademisyenleri yaptıkları eserleri Azerbaycan’ da oluşturulacak müzeye armağan etti

Azerbaycan’dan Akademisyenlere Teşekkür

Yaptıkları sosyal sorumluluk projeleriyle isimlerinden sıkça bahsettiren, geçtiğimiz Mayıs ayında ilçemizde 1.Gerze Sanat Çalıştayını ve birçok akademisyen ve sanatçının eserlerinin açıldığı,  Resim-Heykel Müzesi ve Sanat Galerisini de düzenleyen Gerze Meslek Yüksekokulu başarılı akademisyenlerinden Doç. Dr. Hatice Bahattin Ceylan ve Doç. Dr. İbrahim Gökhan Ceylan, yaptıkları eserleri Azerbaycan’da oluşturulacak müzeye armağan etti.

GERZE MYO’ DAN AZERBAYCAN’A ARMAĞAN

“31 Mart Azerbaycan Türkleri’ nin Soykırım Günü” nedeni ile Gazi Üniversitesi’nde “Soykırım Şehitlerini Anma” töreni düzenlendi. Törene Sinop Üniversitesini temsilen Gerze Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Hatice Bahattin Ceylan ve Doç. Dr. İbrahim Gökhan Ceylan katıldı.

Programda Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Hatice Bahattin Ceylan ve Doç. Dr. İbrahim Gökhan Ceylan, “Soykırım Günü” sebebiyle hazırladıkları eserleri, Azerbaycan’da oluşturulacak müzede sergilenmesi için yetkililere teslim etti.

Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Reşad Memmedov, Gerze Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Hatice Bahattin Ceylan ve Doç. Dr. İbrahim Gökhan Ceylan’ a Azerbaycan’da oluşturulacak müzede yer alacak sanat eserleri için teşekkür ederek, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız ile belgelerini takdim ettiler.

Gazi Üniversitesi Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından organize edilen ve Gazi Üniversitesi Mimar Kemaleddin Salonu’nda gerçekleştirilen programa, Rektör Prof. Dr. Musa Yıldız, Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Reşad Memmedov, Türkiye-Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Lütfihak Alpkan, Rektör Yardımcıları, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkan Yardımcısı Sayit Yusuf, MEB Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Hasan Ünsal, Türkiye Azerbaycan Dostluk İşbirliği ve Dayanışma Vakfı Başkanı Prof. Dr. Aygün Attar,  Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Alev Çakmakoğlu Kuru, Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürü Veli Karakuş, Haydar Aliyev Ortaokulu Müdürü Oktay Kabasakal, Kırşehirli Eğitimciler Dernek Başkanı Prof. Dr. Recep Kılıç, Nogay Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ömer Aktürk,  Azerbaycan Devlet Genç Seyirci Tiyatrosu Başyönetmeni Mihriban Alakbarzadeh, Azerbaycanlı öğrenci, akademisyenler ve davetliler katıldı.

AdminAdmin