Güncel
Giriş Tarihi : 23-08-2022 11:23   Güncelleme : 23-08-2022 14:44

Balıkçılar, yeni sezona hazırlanıyor

1 Eylül' de başlayacak olan av sezonu öncesinde balıkçıların hazırlıkları devam ediyor

Balıkçılar, yeni sezona hazırlanıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, 15-31 Ağustos tarihlerinde küçük ölçekli balıkçıların denizlerde olta ve çapari ile palamut avcılığı (25 cm’ nin üstünde) yapmalarına izin veriyor.

Karadeniz’de 1 Eylül’de başlayacak olan av sezonu öncesinde balıkçılarımızın hazırlıkları da hız kesmeden devam ediyor. Balıkçılarımız bir yandan ağlarını hazırlarken diğer yandan bu sene başlanan av araçlarının markalanması işlemlerini yaptırıyorlar.

Yasak zamanda 11 kişiye idari yaptırım uygulandı

5/1 Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ’in, Palamut-Torik Avcılığı başlıklı 19. maddesinde “Tüm karasularımızda, 1 Nisan-31 Ağustos tarihleri arasında ağ dalyanları dahil her türlü istihsal vasıtası ile palamut ve torik avcılığı yasaktır. Ancak 15-31 Ağustos tarihleri arasında çapari ile palamut avcılığı serbesttir” ifadesi bulunuyor.

Bununla birlikte aynı tebliğin Boy ve Ağırlık yasakları başlıklı 17. maddesinde 25 cm’den küçük palamutların avlanmasının, gemilerde bulundurulmasının, karaya çıkarılmasının, nakledilmesinin ve satılmasının yasak olduğu belirtiliyor. Küçük ölçekli balıkçıların olta ve çapari ile avcılığına izin verildiği 15-31 Ağustos tarihleri arasında, amatör balıkçılar için en fazla 4 olta takımı kullanabileceği ve olta takımındaki iğne sayısının 10 adeti geçmemesi gerektiği 5/1 numaralı tebliğin 16. maddesinde yer alıyor.

Yetkililerden edinilen bilgiye göre, Sinop İl Tarım ve Ormancılık Müdürlüğü ile Gerze İlçe Tarım Ve Orman Müdürlüğü koordineli olarak yasak zamanda palamut avcılığını engellemek amacıyla yapılan denetimler sonucunda 8 kişiye amatör avcılığa aykırılık, 2 kişiye bilgi ve belge vermemek, 1 kişiye de ruhsat tezkeresiz ticari avcılık ihlallerinden dolayı idari yaptırım uygulandığı öğrenildi.

AdminAdmin