Güncel
Giriş Tarihi : 07-06-2021 16:48   Güncelleme : 07-06-2021 17:42

Balıkçılardan Eylem Kararı

Gerze Limanı (Balıkçı Barınağı) Çok Baş Ağrıtacağa Benziyor

Balıkçılardan Eylem Kararı

29 Nisan 2021 tarihinde Gerze Belediyesi yetkilileri ve Gerze Su Ürünleri Kooperatifi arasında yaşanan anlaşmazlık derinleşmeye başladı.

Yıllardan bu yana Gerze Belediyesi tarafından park, bahçe, sosyal donatılar ve çeşitli etkinlikler için kullanılan; halkın kullanımına sunulmuş olan Gerze liman içi mevkiinin (balıkçı barınağı) Gerze Belediyesi’ndeki 10 yıllık kira süresinin dolmasının ardından Gerzeli Balıkçılar, bölgenin usulüne uygun olarak kullanılması gerektiğini dile getirilerek limanın kendilerine verilmesi için mücadele başlattılar.
 

Bu kapsamda 29 Nisan 2021 tarihinde Gerze Belediyesi yetkilileri ile bir araya gelen Gerze Su Ürünleri Kooperatifi yönetimi ve üyeleri, ‘liman bundan sonra balıkçılara verilmeli’ sözünü tekrarlayarak “bugüne kadar kaç defa girişimde bulunduysak da limanın devri bize henüz verilmedi. Biz mağdur olmaya devam ediyoruz. Bundan dolayı bugün sözlü itirazımızı eyleme dönüştürüyor ve kayıklarımızı plaj ve çay bahçesi olarak kullanılmakta olan tesislerin önüne bağlıyoruz” dediler.

Yıllardır plaj ve çay bahçesi olarak da kullanılan marinanın işletmecisi olan Fatih Oğuz ise bu oldu bittinin kabul edilemez olduğunu dile getirerek “zaten bizler pandemi dolayısıyla bir yıldan bu yana iş yerimizi açamadık. Şimdi ise sezon için hazırlığımızı yaptık, müşterilerimize tam kapılarımızı açacakken balıkçı arkadaşlar işletmemizin önüne kayıklarını çektiler ve bu bölge yıkılmalı diyorlar. Biz yeni sezon için yaklaşık 20 arkadaşımızı işe aldık. Bu anlamda daha fazla mağduriyet yaşamamamız için bu sorun, Gerze Belediyesi ile Su Ürünleri Kooperatifi arasında çözülmeli ki bizlerde önümüze bakalım” dedi.

Amatör balıkçılık yapmakta olan eski Belediye Zabıta Amiri Suat Işıdı ise Gerze Balıkçı Barınağı’nın bir an önce limanın gerçek sahipleri olan balıkçılara devredilmesi gerektiğini söyledi.

Işıdı, devletin ruhsat verdiği, kafes işletmecilerinin teknelerinin de buradan lojistik kullanımı noktasında haklarının olduğunu ifade ederek, "liman içi  çay bahçesi veya plaj için değil, balıkçılar için tahsis edilmeli" dedi.

Gelişmeler doğrultusunda yetkililerin ne tür adım atacağı bekleniyor…

AdminAdmin