Güncel
Giriş Tarihi : 02-08-2023 15:35   Güncelleme : 02-08-2023 15:48

Belediye Dükkânlarına yapılan kira artışı meclise taşındı

Ağustos ayı Belediye Meclis Toplantısı yapıldı: Belediye Dükkânlarına yapılan kira artışı meclise taşındı

Belediye Dükkânlarına yapılan kira artışı meclise taşındı

Her ayın ilk Çarşamba günü yapılan Gerze Belediyesi Meclis Toplantısı yoğun gündem maddeleri ile yapıldı. Gündem maddelerine geçilmeden önce CHP Belediye Meclis Üyesi Birol Sazak söz alarak belediye dükkânı kiracılarının Gerze Belediyesine vermiş olduğu belediye dükkânlarının kira fiyat artış oranı ile ilgili dilekçenin görüşülmesi ve gündeme alınması konusunda talepte bulundu. Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy ise kira artırımının meclis gündeminden ziyade encümenin kararı olduğunu; kiracıların belediyeye verdiği dilekçenin göz önüne alınarak kira oranlarının yeniden değerlendirileceğini kaydetti ve dilekçenin gündeme alınıp alınmamasını meclisin kararına sundu. Talep oy çokluğu ile reddedildi.

ESNAFIMIZ GERÇEKTEN ZOR DURUMDA

Bunun üzerine CHP’ li Meclis Üyesi Birol Sazak, “Sayın Gerze Belediye Başkanlığı, Belediyenizce tarafımıza bildirilen belediye dükkânlarına ilişkin 2023 yılı kira artış oranları ve yeni kira bedelleri fahiş olup gerek ilgili kanun hükümlerine, gerekse hakkaniyete uygun bulunmamaktadır. Kira artış oranı belirlenirken TÜİK verilerine göre 2023 yılı Temmuz ayı 12 aylık TÜFE ortalaması olan %59,65 kira artış oranı esas alınması gerekirken tarafımıza uygulanan %300 ün üzerinde bulunan fahiş kira artışını kabul etmemiz mümkün değildir. İş bu kira artışı ilçe esnafı olarak artan enflasyon sonucu ekonomik bakımdan hali hazırda güç durumda bulunan tarafımızı mağdur edeceği gibi aynı zamanda ilçe bazında bu dükkân kiraları esas alındığında diğer işyeri kiralarında da fahiş miktarda ve kötü niyetli fiyat belirlemeleri yapılmasına da sebebiyet verecektir.

Yukarıda arz ve izah etmiş olduğumuz sebeplere binaen yapılan kira artışına itirazlarımızı belirtmek ile yasal sınırlar içerisinde kira artışının uygulanmasını, belediye dükkânlarındaki kira artışı hususunun belediyenizce tekrardan değerlendirilmesini ve hakkaniyete uygun bir karar verilmesini ilçe esnafınız olarak saygılarımızla arz ve talep ederiz.” ibarelerinin yer aldığı dilekçeyi okudu ve zor bir süreçten geçtiğimizi, esnafında zor zamanlar geçirdiğini, kira artış oranının yeniden değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Dilekçenin okunmasından sonra gündem maddelerine geçildi. İlk gündem maddesi olan İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi; Cumhuriyet Mahallesi 744 ada, 1-2-3-4 nolu ve 745 ada 6-7-8-9 nolu parsellerde imar planı değişikliği talebi, oy birliği ile kabul edildi.

İlçemiz Hamidiye Mahallesi 703 ada, 10 nolu parselde kamulaştırma ile ilgili 5 yıllık imar programı eklenme talebi, oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Programına ilave edilmesi kabul edildi.

Destek Hizmetleri Müdürlüğünün ücret tarifesi fiyat değişikliği talebi, oy birliği ile kabul edildi. Buna göre, belediye araçlarında, hafriyat ve iş makineleri ücretlerinde güncellemeye gidilecek.

Hamidiye Mahallesi 703 ada 24 parselde nazım ve uygulama imar planı değişikliği talebi, oy birliği ile İmar Ve Bayındırlık Komisyonuna devredildi.

Sokak İsmi Değişikliği talebi, oy çokluğu ile kabul edildi. Buna göre Cumhuriyet Mahallesi Dandalice Sokak’ ın ismi Kızılelma Sokak olarak değiştirildi.

Ek bütçe talebi, oy çokluğu ile Plan Ve Bütçe Komisyonuna devredildi.

Ek gündem:

Gerze Yöresel Ürünler Kadın Girişimci Kooperatifi Cittaslow markalarını ürün etiketlerinde kullanım izni talebi, oy birliği ile kabul edildi.

AdminAdmin