Güncel
Giriş Tarihi : 03-08-2022 18:24   Güncelleme : 03-08-2022 18:31

Belediye Meclisinde Sinirler Gerildi

Her ayın ilk Çarşamba günü saat 14.00’ te yapılan Gerze Belediyesi Meclis Toplantısı 3 gündem maddesi ile gerçekleşti

Belediye Meclisinde Sinirler Gerildi

Bir önceki meclis karar özetinin tasdiki ile başlayan meclis toplantısı ilk gündem maddesi olan İmar Raporunun görüşülmesi talebi; Yangın evlerinde yapılmak istenen esaslı tadilat projelerinin görüşülmesi talebi, oy birliği ile kabul edildi.

İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi talebi; Hamidiye Mahallesi 560 ada 10 parselde uygulama plan değişikliği talebi, oy birliği ile kabul edildi.

Konuyla ilgili Gerze Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Harita Mühendisi Gönül Erol, “Mekânsal Planlar Yapım yönetmeliğinin ilgili maddesinde İmar Planı değişikliklerinin İmar Planı Değişiklik kararlarının sürekliliğinin, bütünlülüğünün, sosyal ve teknik altyapı dengesini bozmayacak nitelikte, kamu yararı amaçlı teknik ve riskler gerekçelere dayanarak yapılacağı hüküm altına alındığı, bu kapsamda hazırlanan plan değişikliğinin plan ana kararlarına uygun kamu yararı gözetilerek, Mekânsal Planlar Yönetmeliğinin ilgili maddesine aykırı olduğu kanaatine varıldığından reddi uygun görülmüştür” şeklinde açıklama yaptı. Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, raporu komisyondan geldiği şekliyle belediye meclis üyelerine sundu. Meclis üyeleri komisyondan gelen raporu, oy birliği ile kabul etti.

Gündemin üçüncü ve son maddesi olan Belediye Zabıta ve İtfaiye Memurlarının fazla mesai ücretlerinin belirlenmesi talebi, oy birliği ile kabul edildi. Buna göre, Belediye Zabıta ve İtfaiye Memurlarının fazla mesai ücretleri 500 TL olarak belirlendi.

CHP Grubu adına Sazak Sorguladı, Belediye Başkanı Şensoy Cevap Verdi

Meclis toplantısının sonunda CHP’ li Belediye Meclis Üyesi Birol Sazak, CHP grubu adına söz aldı. CHP’ li Belediye Meclis Üyesi Sazak, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu ilçemize yaptığı ziyaret sırasında dip taraması ile ilgili bir taahhüttü olmuştu. Bununla ilgili bir çalışma var mı?” şeklinde soru yöneltti.

Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Bakan Karaismailoğlu’ nun yalnızca balıkçı barınağının genişletilmesi ve 9 T ile ilgili bir sözünün olduğunu belirterek dip taraması ile ilgili bir sözünün olmadığını söyledi. Şensoy, “Gerze’ de bir dip taramasına gerek var mı bilmiyorum. Sayın Bakan’ dan biz böyle bir söz almadık” diye konuştu.

Limana akan kanalizasyonla ilgili de bir açıklama yapılmasını isteyen CHP’ li Meclis Üyesi Birol Sazak’ a Gerze Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Öz, “bahse konu olan yerdeki pompaların kapasitesi küçük olduğu için yeni pompalar alındı, artık çift pompa değil tek pompa çalıştırılıyor çünkü pompaların kapasitesi yükseltildi. Şu an limanda herhangi bir sorun yaşanmıyor. Havlu, paspas, çocuk bezi, ıslak mendil gibi atılmaması gereken atıkları atılıyor ve bunlar makaraya dolanıyor, bu sebeple de bu sorun yaşanıyor” diyerek cevap verdi.  

Konuyla ilgili olarak Gerze Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Harita Mühendisi Gönül Erol, “bir yerde pompa varsa bunun deşarj sisteminin de olma zorunluluğu vardır, bu da dere veya deniz kenarına zorunlu olarak yapılmaktadır. Her pompanın olduğu bölgede bunun tahliye kısmının olma zorunluluğu vardır. Tahliye kısmı eğer limanda olmasaydı Gürleyik Deresine akacaktı ama akacaktı. Tahliye kısmı zorunludur” diyerek açıklama yaptı.

Mecliste Tansiyon Birden Yükseldi

CHP’ li Belediye Meclis Üyesi Birol Sazak’ ın ardından toplantıya katılan İş İnsanı Hüseyin Yüksek, Villa Karousa Elite 2 projesinde, yaşanan heyelan nedeniyle mağdur olan insanların şikayetlerini dile getirdi. Yüksek, heyelanın yaşandığı günden bugüne yetkililerin samimi bir adım atmadığını belirtti.

Yüksek, “ İlçenin en büyük yatırım firması olarak bir sorun yaşıyoruz. Problem 150-160 gündür CHP ve AKP meclis üyelerinin gündeme taşıdığı, devamlı ve sıcak bir şekilde Belediye Başkanının gündeminde tuttuğumuz, 70 metre uzunluğunda 10 metre genişliğinde, yoğun heyelan ve yağış nedeniyle göçen yol meselesi; yoğun heyelan nedeniyle de villanın yıkılması ve tehlike arz etmesi, devamında üst taraftan 5 villanın tehlikeli seviyede olması.

Ben iyi niyet göstergesi olarak 5 ay önce dedim ki kurumunuzun yetkisinde olan yolu ve duvarı yapın. Orada olan heyelan deniz kenarında da merkezde de her yerde olabilir. Ancak 5 aydır atılan samimi bir adım olmadığını görmek beni şahsen çok üzüyor.

Muhalefete soruyorum konuyla ilgili bir adım veya atılacak bir adım var mı? Şunu özellikle belirteyim şahsıma sağlanan hiçbir menfaat yok. Benim Beyaz Kent İnşaat olarak hiçbir sorumluluğum yok ama vicdanen sorumluluk insanı mezara kadar taşır” dedi.   

Konuyla ilgili CHP’ li Meclis Üyesi Birol Sazak, “siz projeyi yapmışsınız, belediyeye de müracaat etmişsiniz, ruhsatınızı da almışsınız. Beni orada mağdur olan insanlar ilgilendirir.

Sayın Gerze Belediyesi mağdurların mağduriyetini giderin. Bu mağduriyetlerin yeniden yaşanmaması adına gereken önlemleri ivedilikle alın” diye konuştu.

Kalfaoğlu ve Yüksek Arasına İpler Gerildi

Konuyla ilgili olarak AKP’ li Meclis Üyesi Ahmet Kalfaoğlu’ nun “biz burada mahkeme mi görüyoruz?” demesi üzerine İş İnsanı Hüseyin Yüksek’ le Kalfaoğlu arasında sözlü tartışma yaşandı. İş İnsanı Hüseyin Yüksek, “Ahmet Bey, siz Belediye Başkanının danışmanı mısınız? Biz burada Belediye Başkanı söz vermeden konuşmuyoruz. İnsanları sokakta, caddede, Pazar yerinde azarlamaktan vazgeçin, konuyu mahkemeye taşırım” dedi.

CHP’ li Meclis Üyesi Süleyman Taşkın, “ilk kez bu konuyla alakalı olarak başkan bizi davet etti, konu hakkında bilgi verdi. Burada mağdur olan insanlar var. Biz mağdur olanın her zaman yanındayız” diye konuştu.

Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, “arkadaşlar sorun ortada, villalar yapıldığında Hüseyin Bey bize gelip “bu villaların yolu yok, yolu yapın” dediğinde bizde “sen yap” dedik. Hüseyin Bey cebinden para harcadı ama heyelan oldu ve orası yıkıldı. Yol belediyenin yoluysa belediye verir mahkemeye kimin hatası varsa ortaya çıkar. Orada bir yol var; o yol yapılacak” dedi.

Villa sahipleri de söz hakkı aldı

Mağdur olan villa sahipleri de Meclis Toplantısının ardından söz alarak mağduriyetlerini dile getirdiler.

AdminAdmin