Siyaset
Giriş Tarihi : 06-02-2024 14:37   Güncelleme : 06-02-2024 18:12

Belovacıklı: “Üzüntü ile kurduğum cümleler yanlış anlaşılmıştır”

CHP Gerze Belediye Başkanı Adayı Osman Belovacıklı, yaptığı basın açıklamasında CHP’ de yaşanan istifalar ardından büyük üzüntü duyduğunu, konu üzerine kurduğu cümlelerin yanlış anlaşıldığını söyledi

Belovacıklı: “Üzüntü ile kurduğum cümleler yanlış anlaşılmıştır”

Tüm İslam âleminin Miraç Kandilini kutlayan ve geçtiğimiz yıl yaşanan 6 Şubat depreminde hayatının kaybeden binlerce vatandaşlarımızı anarak başladığı konuşmasında partisinde gerçekleşen istifalardan dolayı üzüldüğünü dile getirirken, “yanlış bir söz söylediysem, birilerini kırdıysam özür dilerim” dedi.

Dün akşam gerçekleştirilen Kadınlar Toplantısında partisindeki istifa haberlerini aldığını ve bunun üzerine kurduğu cümlelerin yanlış anlaşıldığını söyleyen CHP Gerze Belediye Başkanı Adayı Osman Belovacıklı, basın açıklaması gerçekleştirdi. Üzüntü ile söylediği cümlelerin yanlış anlaşıldığını belirten Belovacıklı, gerek aday adaylık süreci gerekse adaylığının kesinleşmesinden sonra olan süreçte ilçede demokratik bir süreç yönettiklerini söyledi.

Kurduğu cümlelerin yanlış anlaşıldığının altını çizen Belovacıklı, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Sevgili Gerzeliler, sevgili CHP’ liler, seçim süreci çalışmalarımıza başladık. İnsanlarımızın gönüllerini almaya çalışıyoruz, gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bunlardan biri olarak dün akşam kadınlarımızla geniş bir toplantı yaptık ve çok da güzel oldu. Kadınlarımıza dertlerimizi anlattık, onlarla çok iyi iletişim kurduk. Konuşmam sırasında adaylık sürecimi anlattım.

Biliyorsunuz ki biz demokratik bir seçim yaptık. 5 tane aday adayımız vardı, demokratik bir seçimin sonucunda üyelerimiz beni uygun gördüler ve beni aday gösterdiler, adaylığım netleşti.

Dün akşam insanlarla sohbetimiz esnasında bir haber aldım, bazı arkadaşlarımızın Cumhuriyet Halk Partisinden istifa ettiğini öğrendim ve çok üzüldüm. Bizler bu yola birlikte çıktık. Demokratik yarışlarda kavga olmaz, bizim partimizde her şey sevgi, saygı içerisinde olur ama maalesef biz bunu gerçekleştiremedik.

Seçimlerde yenen olur yenilen olur, belediye başkan aday adaylık sürecine girmiş tüm arkadaşlar ilçeyi yönetmeye talip ve bu ilçeye vakıf arkadaşlar. Bu ilçeyi yönetmeye inançları, kendilerine güvenleri olmasa bu işe zaten çıkmazlardı. Ben tüm arkadaşlarımı seviyorum. Biz bu süreçte tüm arkadaşlarımızı yanımızda görmek istedik.

BENİM KİMSEYLE BİR SIKINTIM YOK, OLAMAZ

Ahmet arkadaşımı ben çok seviyorum, geçtiğimiz seçimlerde konuşmalarımı birlikte hazırladık, biz hiçbir zaman sevgi, saygı dışına çıkmadık.

Ali Ateş arkadaşımız bize her zaman destek vermiştir, her zaman yanımızda olmuştur hatta 3 gün önce İstanbul’ da Sinop Dikmenliler Derneğinde organizasyonlar yapmıştır. Onunla da hiçbir sorunumuz yoktur. Seçim sürecinde bizimle çalışmalarına devam edecektir.

Orhan Ertuğrul arkadaşımız aynı şekilde eğitimcidir, meslektaşımdır, onu da çok seviyorum ama istifalar olduğunu duyduğum için biraz üzüldüm, bu üzüntümü dile getirmeye çalıştım, birilerini kırdıysam da özür diliyorum. Gerze' yi, Gerzelileri çok seviyorum. Benim belediye başkanı adayı olarak kimseyle bir sıkıntım yok, her zaman herkesin yanındayım, kollarımı açtım, onlarla birlikte yol yürümeye hazırım.”

Büşra ÇevikBüşra Çevik