Yaşam
Giriş Tarihi : 19-02-2024 12:38   Güncelleme : 19-02-2024 12:40

Berber: “Gerze bu anlamda oldukça zengin”

Araştırmacı yazar, tarihçi, Volkan Yaşar Berber koleksiyonları arasında bulunan nadir taşlardan biri olan Belül taşını tanıttı

Berber: “Gerze bu anlamda oldukça zengin”

Nümizmatik, flateli, efemera ve doğal taş koleksiyonu, sergi, söyleşi ve kitap eserleriyle uzmanlığını sevenleriyle paylaşarak yurt dışında yayınladığı eserleriyle de tanınan Volkan Yaşar Berber, taş safarileri sonucunda elde ettiği, cilde ve saça iyi gelen Belül taşını tanıttı.

Konuyla ilgili bilgi veren Berber, ilçemizin doğal taş anlamında oldukça zengin olduğunu, bu taşların değerlendirilebileceğini söyleyerek, “Belül taşı, Kuvars, Süt kuvarsı bunlar Gerze’ nin kendine özgü taşları. Taş safari de elde edilen taşlar, Gerze ve çevresinde yarı değerli doğal taşlarımızdan, tıbbi değeri olan, cildi besleyen saça parlaklık veren Belül taşını kazandırmaya çalışıyoruz. Yine Gerze ve çevresinde var olan yakut, kuvars, cespır, amatis, kobalt mavi kuvars, krozopras,  safir vb. taşları gün yüzüne çıkararak broş, kolye ucu, yüzük, küpe, bileklik gibi takı sektörüne kazandırarak Gerze’ mize katma değer vergisi oluşturmayı temenni ediyoruz.  

Sermayesiz, ham madde temin edilerek, insanımıza ek iş olanağı sağlayabilmek ve var olan gözle görülmeyen zenginliklerimizi Uluslararası seviyede üretime teşvik etmek babında yeni projelerin önünü açmak istiyoruz” diye konuştu.

Büşra ÇevikBüşra Çevik