Güncel
Giriş Tarihi : 27-06-2023 14:10   Güncelleme : 01-07-2023 12:50

Bileyicilerde Bayram Yoğunluğu Sürüyor

Bıçak bileme ustaları Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlardan gelen talepleri yetiştirebilmek için yoğun mesai harcıyor

Bileyicilerde Bayram Yoğunluğu Sürüyor

Gerze’ de Kurban Bayramı'na son 1 gün kala bıçak bileyicilerinde yoğunluk yaşanıyor.

Vatandaşların bıçak biletme işlerini son günlere bırakması dolayısıyla bileyiciler siparişleri yetiştirebilmek için günün geç saatlerine kadar mesai harcıyor.

Kurban kesecek vatandaşlar, bıçak ve satır gibi aletlerini biletmek için ustaların yolunu tutuyor. 10 sene Konya’ da 7 senedir de Gerze’ de bu işi yapmayı sürdüren Velaattin Saatçi, Arife günü olması nedeniyle yoğunluk olduğunu, bıçak veya satır bileme fiyatının 10 TL olduğunu kaydetti.

Atatürk Mahallesi Akasya Sokakta bileyleme işlemi yapan, yoğunluğun günler öncesinden başladığını dile getiren bileme ustası Saatçi, “ilçemizde ve köylerimizde kurban kesecek olan vatandaşlarımızın bıçaklarını itinayla bilemeye çalışıyoruz. Günler öncesinden işini halleden de var, son güne bırakan da var. Bugün çok yoğunluk olduğunu söyleyebilirim. Bileme işini aynı gün yapıp vatandaşlarımıza teslim etmeye çalışıyoruz, zaten 15 dakika gibi kısa bir sürede işimizi bitiriyoruz ama çok talep olduğu için sıraya koyuyoruz, bugün biraz daha sıkışığız” diye konuştu.

AdminAdmin