Ulusal
Giriş Tarihi : 22-07-2011 10:26   Güncelleme : 22-07-2011 10:26

Bir HES'de Sarımsak Çayına mı?

İlçemiz Sarımsak Çayına HES Kurulacağı Konuşuluyor

Bir HES'de Sarımsak Çayına mı?

Birkaç yıldan bu yana ülke gündeminde sık sık tartışılan, çeşitli halk direnişlerine konu olan HES’lere şimdide Tarkan polemiği eklendi.

Özellikle Doğu Karadeniz’de sürekli gündeme gelen HES’ler son zamanlarda ilçemizde de tartışılır oldu.

Gerze ilçesinin su havzasını besleyen Sarımsak çayında böyle bir şeyin (HES) yapılmak istendiği  ileri sürülürken, konunun ne derece doğru olduğu henüz yetkililerce teyit edilmedi.

Ulusal Basında yer alan HES’lerle ilgili bir haber ise şaşırttı.

“Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu “Hidroelektrik santrallerini daha iyi anlatmak için Tarkan’dan şarkı isteyeceğiz” dedi. Tarkan buna gülüp geçti.

Ulusal Basında yer alan haber “Bakanın planı suya düştü   

Karadeniz’e yeni hidroelektrik santralleri yapılmasına karşı çıktığı için Tarkan’a “Sen kendi işine bak” diye tepki gösteren Veysel Eroğlu, taktik değiştirdi. Ama “Tarkan’dan Solaklı Vadisi için bir şarkı yapmasını ve HES’leri anlatma kampanyamıza katılmasını isteriz” diyen Eroğlu, beklediği yanıtı alamadı.

Bunu istemiş olamazlar    

Bursa konseri öncesi Cengiz Semercioğlu’yla görüşen Tarkan, “HES’lerle ilgili şarkı yapacak mısın?” sorusu karşısında önce kahkaha attı, sonra “Benden böyle bir şeyin gerçekten istenmiş olabileceğine inanamam” dedi. Bakan Eroğlu’nun sözleri hatırlatılınca da şu yorumu yaptı: “HES’lere karşı çıkan birinin HES’lerle ilgili şarkı yapması ironiden öte komik olur!”                

 

AdminAdmin