Sağlık
Giriş Tarihi : 15-06-2021 12:15   Güncelleme : 15-06-2021 12:19

Bugün Gerze’de Hedef, 330 Doz Aşı

Gerze Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Adem Özkan bugün Gerze'de 330 doz aşı hedeflediklerini söyledi

Bugün Gerze’de Hedef, 330 Doz Aşı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) kayıtlı tüm çalışanların bugünden itibaren covid-19 aşı randevusu alabileceklerini duyurdu.

Bakan Koca sosyal medya hesabından, “ işçi ve memurların tamamı için yarın (bugün) yeni bir gün başlıyor. SGK kayıtlı tüm çalışanlar... Yarın ilk işimiz aşı randevusu almak olsun" ifadelerini kullandığı paylaşımı yaptı.

Bu kapsamda ilçemizde de aşı olmak isteyen vatandaşlar Gerze Devlet Hastanesi ile Gerze Aile Sağlığı Merkezi’nde aşılarını olabiliyorlar.

ALO 182, e-nabız ve MHRS üzerinden randevu alan vatandaşlar, Gerze Devlet Hastanesi bünyesinde oluşturulan aşı uygulama merkezinde aşılarını olabiliyorlar.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gerze Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Adem Özkan, aşı için hastane bahçesinde ayrı bir alan oluşturduklarını söyleyerek bugün Türkiye’de 1 buçuk milyon; Gerze’de de 330 doz aşı hedeflediklerini söyledi.

Özkan, “hastane içerisinde yoğunluk oluşmaması adına aşı için ayrı bir aşı uygulama merkezi oluşturduk. Merkezimizde, artan randevu, artan aşı sayısıyla birlikte çalışan sağlık personeli sayımızı da artırdık.  Aşı uygulama merkezimizin içerisinde 5 ayrı aşı odası ile 1 bekleme odası bulunuyor.

Aşılamada şu an için sınır 40 yaş. Bununla birlikte SGK kayıtlı tüm çalışanlar içinde aşı randevu sistemi bugün açıldı. Bu kapsamda hastanemizde bugün yoğunluk yaşanıyor. Aşı uygulama merkezinde BioNTech aşısının ilk dozu ile Sinovac aşısının 2’inci doz aşıları yapılıyor. BioNTech’ te aşı sayıları artırıldığından ağırlık olarak BioNTech ile devam ediyoruz” diye konuştu.

AdminAdmin