Güncel
Giriş Tarihi : 16-08-2023 11:08   Güncelleme : 16-08-2023 11:28

Çapari yasağı kalktı: Palamut yüz güldürmedi

Gerze’ de, 15 Ağustos itibarıyla çapari ile av yasağının sona ermesinin ardından denize açılan balıkçılar, palamut avında umduğunu bulamadı

Çapari yasağı kalktı: Palamut yüz güldürmedi

Tarım ve Orman Bakanlığı, 15-31 Ağustos tarihlerinde küçük ölçekli balıkçıların denizlerde olta ve çapari ile palamut avcılığı (25 cm’ nin üstünde) yapmalarına izin veriyor. Gerzeli balıkçılar, 15 Ağustos'ta çapariyle av yasağının sona ermesinin ardından sabah erken saatlerde denize açılarak, palamut avına çıkan balıkçılar palamut yerine kefal ve mezgitle döndü.

Geçtiğimiz yıl yaptığımız habere de konu olan ayın 15’ i itibariyle yapılan avlarda palamutlarla süslenen balık tezgâhları bu sezon mezgit, çarpan ve kefalle süslendi.

Deniz suyunun hala çok sıcak olmasından dolayı palamut olmadığını kaydeden ilçemiz balıkçılarından Hüseyin Metinkaya bu balık sezonuyla ilgili konuşmak için çok erken olduğunu ama geçtiğimiz sezonlarda 15 Ağustos itibariyle tezgâhların palamutla şenlendiğini, bu sezon öyle olmadığını belirtti.

Denize açılan balıkçıların kefal ve mezgitle döndüğünü söyleyen Metinkaya, deniz suyunun soğumasıyla birlikte balık bereketi yaşamayı umduklarını söyledi.

Balıkçı Hüseyin Metinkaya, yeni sezonun balıkçılara ve vatandaşlara hayırlı olmasını diledi. Metinkaya,  “balıkçılarımız bu sabah itibariyle çapari ile palamut avına başladı. Birçok balıkçımız umduğunu bulamadı. Sezonun nasıl geçeceğini tahmin etmek için çok erken. Palamut ne sıcak suyu ne de soğuk suyu sever, deniz suyu hala sıcak. Bu sezonun bereketli geçmesini, hem balıkçıyı hem de tüketiciyi sevindirmesini bekliyoruz. Büyük balıkçıya da, küçük balıkçıya da, tüketiciye de hayırlı olsun” diye konuştu.

AdminAdmin