Siyaset
Giriş Tarihi : 06-03-2024 18:32   Güncelleme : 06-03-2024 18:33

CHP Gerze’ de 2. seçim ofisini açtı

CHP Gerze Belediye Başkan Adayı Osman Belovacıklı’ nın seçim çalışmalarını yürüteceği 2’ nci seçim ofisinin açılışı gerçekleşti

CHP Gerze’ de 2. seçim ofisini açtı

31 Mart mahalli idareler seçimi yaklaşırken, adayların ve siyasi partilerin hazırlıkları ve çalışmaları artarak devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi Işıklar Mevkiinde açtığı seçim ofisinin ardından 2’nci seçim irtibat ofisini 19 Mayıs Mahallesinde açtı.

2’ nci seçim seçim ofisinin açılışı, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, İl Yöneticileri, ilçe yöneticileri, il genel meclisi üyesi adayları, belediye meclisi üyesi adayları ve beraberinde partililerin katılımı ile gerçekleşti.

Açılış konuşmasını yapan CHP Gerze İlçe Başkanı Birol Sazak, “Ön seçimden bu yana çalışmalarımız son sürat devam ediyor. Karşımızda müthiş bir kalabalık var” dedi ardından sözü CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz aldı. Karadeniz yaptığı açıklamada, “Dikmen’ den geldik biraz geç kaldık kusura bakmayın. Uzun zamandır takip ettiğim bir şey var. Gerze, yani sizler yani başkan adayı, belediye meclis üyelerimiz, il genel meclisi adaylarımız müthiş çalışıyor. Kendinizi kuvvetlice alkışlayın bence.

Gerze’nin tek istediği şey birlik ve beraberliğinizle Gerze’yi bu AKP zihniyetinden kurtarmak. Bunun için hiç kimseyi ayırmıyoruz. Dünya görüşü ne olursa olsun, hangi partiye oy verirse versin yapacağımız tek bir şey var Osman Belovacıklı’nın belediye başkanlığında belediye meclis ve il genel meclisi üyelerimizle birlikte Gerze’yi eskiden olduğu gibi tamamen kucaklamak. Bunu yapacak güç ve enerji de sizde var. Sadece Sinop’un değil Türkiye’nin en şirin ilçesinde yaşıyoruz. Bunu sadece Gerzeliler değil, Türkiye’nin neresine giderseniz gidin gösterdikleri tek bir ilçe var o da Gerze. Ama 5 yıldan beri Şirin Gerze’yi işaret eden arkadaşlarımız biraz kırgın. Çünkü 5 yıldan beri 31 Mart’ı bekliyorlar. O güçle o enerjiyle 31 Mart akşamı 1 Nisan sabahı deyim, güne mutlu uyanmak için eski güzel şirin Gerze’mizi geri getirmeye hazır mıyız arkadaşlar. Ben buradaki coşkuyu gördükten sonra çok umutluyum. Kesinlikle rehavete kapılmak yok. Gerze’mizin eski özlenen Gerze Belediyesi’ne demokrat, adil, herkese hizmet eden, genciyle, çocuğuyla, yaşlısıyla kimseyi ayırmayan o eski Gerze Belediyemizi geri alacağımız için şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyorum. Bu birlik ve beraberliğimiz hiç kaybolmasın ne olur. Biz biliyoruz ki Gerze buna hazır. Çok gezdik Gerze’yi, iktidar belediyesi iktidar belediyesi dediler. Gerzeliler de hadi bir deneyelim dedi. Denedi ama ne olacağını gördü. Bizim kimseyi kötülemek karalamak gibi bir amacımız yok onu da söyleyelim. Gerze’ye hizmet eden kim olursa olsun ona da teşekkür etmeyi biliriz. Bundan önceki belediye başkanına 5 yıllık süreçte iktidar desteğini vermedi ama onun da yaptığı hizmetlere bir teşekkür etmek isteriz. Bizim amacımız eski, huzurlu cittaslow Gerze’yi geri getirmek. Bunu başaracağımıza canı gönülden inanıyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Seçim büromuz hayırlı uğurlu olsun. Yirmi dört günlük süreçte daha çoğalarak, daha büyüyerek 31 Mart akşamına, gündüzüne beraber gireceğiz. Teşekkür ediyorum iyi ki varsınız” diye konuştu.

BELOVACIKLI, 1 NİSAN DA “NEREDE KALMIŞTIK” DİYECEK

CHP Sinop İl Başkanı Aykut Cem Yalçınkaya ise yaptığı konuşmada, “5 sene ara vermiştik, 1 Nisan sabahı Osman Belovacıklı sizlerin desteğiyle Gerze Belediyesinden içeri girecek, nerde kalmıştık diye bir an evvel vakit kaybetmeden işe koyulacak. Bizler Gerze’ de güzel bir seçim yaptık, parti içerisinde demokratik bir seçim gerçekleştirdik ve sizlerin de desteğiyle Osman Belovacıklı başkan adayımız oldu. Meclis üyelerini de seçimle belirlediniz, kadınların, gençlerin olduğu toplumun her kesiminden insanın var olduğu bir meclisimiz oldu” diye konuştu.

Son olarak söz alan CHP Gerze Belediye Başkan Adayı Osman Belovacıklı ise “19 Mayıs Mahallesi bizim belediye başkanlığı zamanımızda en fazla destek verdiğimiz, mahallelerden biri. Burayı biz yaptık, onun için yolları daha geniş, kanalizasyonu yapılmış, çok güzel bir mahalle oldu.

Artık seçime 24 gün kaldı. Biz dedik ki sıkmadık el, çalmadık kapı bırakmayacağız, kendimizi anlatacağız. Eksiklilerimiz varsa eksikliklerimizin öz eleştirisini yapacağız. Bizim projelerimizi okuyorsunuz, projelerimizden sadece Gerze Belediyesinin imkânlarıyla yapılacak işlerimiz var. Biz hayalci değiliz, biz sadece ve sadece çocuklarımızın, gençlerimizin, kadınlarımızın, tüm Gerze’ nin daha iyi olabilmesi için daha mutlu yaşayabilmesi için her yerden her şekilde yararlanabilmesi için projeler ortaya koyduk. Bunları da yapabileceğimizi biliyorsunuz. 2009 ‘ da belediye başkanı olduk doğal gaz dediler, Sinop’ a ilk defa doğal gazı biz getirdik.

Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan korumak için konservatuvarımızı açtık. Belediye anadır, babadır, vatandaşa analık babalık yapacağız. Her zaman kapım açık olacak. 10 yıl boyunca ben bunu yaptım. Muhalefet partisiyken yatırımda Sinop’ ta birinci ilçe olduk. Merkezi geçtik. Onun için iktidar muhalefet olmak önemli değil. Mesele işi yapabilmek, projeler üretmek.

Hizmeti öyle bir alacağız ki biz hizmet istemiyoruz diyeceğiz onlar hizmet gönderecekler. Ben bir Gerze sevdalısıyım, biz Gerze’ de yaşıyoruz, biz daha fazla birbirimize sarılacağız. Dünya kenti olan Gerze’ yi daha da tanıtacağız. Çocuklarımız gençlerimiz için projeler üreteceğiz.

Vatandaş elini kolunu sallaya sallaya belediyeye gelecek, en iyi şekilde ağırlanacak, hizmet görecek” diye konuştu.

Büşra ÇevikBüşra Çevik