Siyaset
Giriş Tarihi : 06-03-2024 17:10   Güncelleme : 06-03-2024 18:16

Sinoplular, Dalkıran için tek yürek oldu

Sinop Dernekleri Federasyonu "SİNDEF" Sinoplu İş Adamları Derneği "SİAD" ve Küçükçekmece Sinopspor Kulübü Başkan ve yöneticileriyle bir araya gelen CHP Esenler Belediye Başkan Adayı Hasan Dalkıran, hemşehrilerinin desteğini aldı

Sinoplular, Dalkıran için tek yürek oldu

Yıllardan bu yana İstanbul’ da Sinopluları temsil eden SİNDEF Genel Başkanı Hasan Dalkıran, CHP’ den Esenler Belediye Başkan adayı gösterilen Hasan Dalkıran, Sinoplu dernekler ve yöneticileriyle bir araya geldi.

CHP’nin Esenler Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Sinop Dernekleri Federasyonu Başkanı Hasan Dalkıran öncülüğünde bir araya gelen Sinoplular, Dalkıran’ın adaylığını büyük bir coşkuyla karşıladı.

Hemşehrilerinin desteğini alan Dalkıran, Esenler’ i yüzde 75 oy oranı ile alacağına inandığını söyleyerek, “İnşallah 31 Mart ta Sinoplular Esenler’ de tarih yazacaktır. Sinopluların Esenler’ de 20 bin oy var. Dolayısıyla başa baş yarışıyoruz. Yüzde 75’ le bu seçimi hep beraber alacağız” diye konuştu.

75 yıldan bu yana İstanbul’ da hiçbir Sinoplu’nun belediye başkanı adayı gösterilmediğini kaydeden Sinopspor Kulübü Başkanı Rafet Orhan, “İstanbul’ da 75 yıldır Sinoplular ikamet ediyor. 450 bine yakın Sinoplumuz var, 250’ yi aşan sivil toplum kuruluşumuz var, İstanbul’da bugünden 75 yıldır hiçbir ilçemizde bir belediye başkan adayımız olmadı. O yüzden Hasan Başkan bizleri heyecanlandırıyor, bizleri kenetliyor, daha samimi bir şekilde birbirimize sahip çıkma duygularımızı ön plana çıkarıyor. Bu minvalde düşünürsek kuru kalabalık olmaktan ziyade sandıkta hemşehrimizin arkasında, sağında, solunda olmamız gereken, bir sahaya çıktığımızda bir sorumluluğu asla unutmamalıyız.

Bir tarafta sivil toplum kuruluşlarımız, bir tarafta spor kulüplerimiz, İstanbul’ da Sinoplunun adını en güzel şekilde temsil etmek için gece gündüz mücadele eden, bunları sıradan bir insan olarak not etmeyelim. Zamanımızı, aklımızı, hatta paramızı bu işlere vakfetmişiz. Biz burada birlik olalım, Hasan Başkan’ a destek olalım” dedi.

Sinoplu İş Adamları Derneği Genel Başkanı Burak Yıldırım ’da, Hasan Dalkıran’ a desteklerinin tam olduğunu ifade etti.

Sinop Dernekleri Federasyonu Başkanı Zeki Şahin ise Hasan Dalkıran’ ı çalışkanlığı ve samimiyeti ile tanıdıklarını, Dalkıran’ın adaylığının kendilerini memnun ettiğini, maddi manevi yanında olduklarını söyledi.

CHP İlçe Başkanı Cemal Kaya’da, siyaseten ilçe adaylarının belirlendiği süreçte ilçe başkanı olarak Dalkıran’ın adaylığına tam not verdiğini ve seve seve onayladığını belirterek, “Hem partimizi, hem de sizleri temsil edeceğine inanıyorum” dedi.

Büşra ÇevikBüşra Çevik