Güncel
Giriş Tarihi : 29-10-2022 13:51   Güncelleme : 29-10-2022 14:02

Cumhuriyet kadınları Gerze’den Atakum’a yürüdü

Gerze Kuzey Doğa Yürüyüşçüleri Neslihan Çavdar ile Hayriye Yılmaz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Gerze’ den Samsun’ a yürüdü

Cumhuriyet kadınları Gerze’den Atakum’a yürüdü

Cumhuriyetin 99. yılını kutlamak üzere 26 Ekim 2022 tarihinde İlçemiz Hükümet Konağı önünden yola çıkan kadın yürüyüşçülerimiz, 3 günlük yürüyüşün sonunda yürüyüşün son durağı olan Atakum’ a ulaştı.

26 Ekim 2022 tarihinde ilçemizden yola çıkarak Alaçam’ a 45 km; 27 Ekim Perşembe günü Alaçam’ dan Bafra’ ya 30 km; 28 Ekim Cuma günü Bafra’ dan Atakum’ a 45 km toplam da 120 km yürüyen Gerze Kuzey Doğa Yürüyüşçüleri Neslihan Çavdar ile Hayriye Yılmaz, Atakum Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifi (ATAK) Kurucusu Av. Gülay Deveci tarafından karşılandı.

Gerze’ den getirdikleri Türk Bayrağını Atakum Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifi (ATAK) Kurucusu Av. Gülay Deveci’ye teslim eden Neslihan Çavdar ile Hayriye Yılmaz, Türk kadınının istediğinde her şeyi başarabileceğini ve Türk Kadınının gücünü göstermek amacıyla bu işe koyulduklarını belirtti.

Türk Bayrağını öperek teslim etti

Türk Bayrağını öperek Atakum Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifi (ATAK) Kurucusu Av. Gülay Deveci’ ye teslim eden kadın yürüyüşçü Neslihan Çavdar, Türk Bayrağını Gerze’ den Atakum’ a kadar gururla taşıdığını ifade etti.

Atakum Kent Konseyi Cumhuriyet Kadınları Bandosu ile coşkuyla karşılanan kadın yürüyüşçülerimiz Neslihan Çavdar ile Hayriye Yılmaz, törende duygusal anlar yaşadı.

Kadın yürüyüşçü Neslihan Çavdar, Cumhuriyetin 99. Yılını böylesine anlamlı bir yürüyüşle kutlamaktan gurur duyduğunu belirterek, “şu an o kadar duyguluyum, gururluyum ki duygularımı kelimelerle ifade edemeyeceğim. Cumhuriyet kadınları olarak her zaman böyle yürüyüşleri, böyle etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“Kadınlar olmadan demokrasi olmaz”

Türk Bayrağını Neslihan Çavdar’ dan öperek teslim alan ve kadın yürüyüşçülerimizi karşılayan Atakum Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifi (ATAK) Kurucusu Av. Gülay Deveci, “bize böyle anlamlı bir yürüyüşle Türk Bayrağını getirmiş olmanızdan çok büyük mutluluk duyuyoruz, gururla kabul ediyoruz.  Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ ün bu güzel ülkeye Türk Milletine emanet ettiği en büyük armağan Türkiye Cumhuriyeti.

Yapmış olduğunuz bu yürüyüşü büyük bir saygıyla karşılıyorum. Atakum’a ve Atatürk'ün şehrine hoş geldiniz diyorum” ifadelerini kullandı.   

AdminAdmin