Güncel
Giriş Tarihi : 12-02-2015 20:12   Güncelleme : 12-02-2015 20:17

Eğitim-Sen'den Çocuklarınızı Okula Yollamayın Çıkışı!

Eğitim-Sen'e bağlı olduklarını ve sözde öğretmen olduklarını iddia eden bir grubun, Gerze'de öğrenci velilerini ziyaret ederek, "13 Şubat Cuma günü çocuklarınızı okula yollamayın" talebinde bulunması büyük tepkiye sebep oldu.

Eğitim-Sen'den Çocuklarınızı Okula Yollamayın Çıkışı!

13 Şubat'ta gerçekleştirilecek Laik ve Bilimsel Eğitim Boykotu için Gerze'de ki öğrenci velilerini ziyaret eden sendika mensupları, "çocuklarınızı 13 şubat cuma günü okula göndermeyin" talebi üzerine büyük bir tepki ile karşılaştı.

Çocuklarınızı Okula Göndermeyin!

Gazetemize mail ve telefon yolu ile ulaşan okuyucularımız,  Eğitim Sen örgütüne bağlı ve sözde öğretmen olduklarını iddia eden kişilerce kendilerine "boykottayız, 13 Şubat Cuma günü çocuklarınızı okula göndermeyin" teklifinde bulunulduğunu beyan ettiler.

Laik eğitim sisteminin tehlikede olduğundan şikayetçi olan sözde sendika mensubu öğretmenlerin bu teklifi, minik öğrenciler üzerinden prim elde etme tartışmalarına sebep olurken, dağıtılan broşürlerde zorunlu din dersleri ve Kur'an eğitiminden duyulan rahatsızlık dikkatlerden kaçmadı.

Velilerce büyük bir tepki toplayan sendikacılar, "Çocuklarımızı siyasi çekişmelere alet edemezsiniz" tepkileriyle karşılaştığı da edinilen bilgiler arasında.

Cuma Saatinde Basın Açıklaması!

Eğitim - Sen'e bağlı olduklarını iddia eden sözde öğretmenlerin beyanı bununla sınırlı değil. 13 Şubat Cuma günü saat 12:30'da yani Müslümanların kutsal günü olan cuma namazı saatinde basın açıklaması yapacaklarını duyuran sendika üyeleri, amaçlarının eğitim hassasiyeti mi yoksa tahrik etmeye yönelik bir adım mı olduğu tartışmaları ise sürüyor.

Çocuklarımızı Karıştırmayın!

Konu ile alakalı gazetemize ulaşan takipçilerimiz "Çocuklarınızı okula göndermeyin" talebi ile karşılaştıklarını ve çocukların bu siyasi çekişmeye alet edilmesinden büyük bir rahatsızlık duyduklarını belirterek, konuyu gündeme taşımamızı isterken, bizlerde yaşanan bu utanç verici durumu yüce kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz!

İşte Eğitim Sen mensubu olduğunu iddia eden grupça velilere dağıtılan ve büyük bir tepkiye sebep olan o bildiri


AdminAdmin