Güncel
Giriş Tarihi : 04-10-2023 15:09   Güncelleme : 04-10-2023 15:17

Ekim ayı Belediye Meclis Toplantısı yapıldı

Her ayın ilk Çarşamba günü yapılan Gerze Belediyesi Meclis Toplantısı gerçekleşti

Ekim ayı Belediye Meclis Toplantısı yapıldı

CHP’ li belediye meclis üyesi Uğur Akın’ ın bir eksik katılımıyla başlayan toplantıda bir önceki meclis karar özetinin tasdiki yapıldı.

İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi talebi; Yeni Mahallesi, 436 ada, 26 ve 72 nolu parsellerde uygulama imar planı değişikliği talebi, oy birliği ile kabul edildi.

İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi talebi; 19 Mayıs Mahallesi, 415 ada 1 ve 2 nolu parsellerde Nazım İmar Planı ve Uygulama İmar Planı değişikliği talebi, oy birliği ile kabul edildi. Buna göre 1.722 m² alanda, 1000 m² dini tesis alanı ve 722 m² alanın park olarak planlandığı ve dini tesis alanı ile park alanının herhangi bir yapı veya park uygulaması yapılmadığının anlaşıldığı belirtildi.  

İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi talebi; Köşk Mahallesi 102-103 ve 105 ada ile Çarşı Mahallesi 104 adada Nazım İmar Planı ve Uygulama değişikliği talebi, oy birliği ile kabul edildi. Buna göre, 10 metre olan Gazi Ahmet Çavuş Sokağında her 2 yönden 1 buçuk metre daraltılarak 7metre olarak planlandığı ve sokağın bir kısmındaki 2 kat olan yapılaşma planının 3 kata çıkarıldığı ve nüfus artış hesabı yapıldığı, gerekli olan kentsel altyapı donatı alanlarının da karşılandığı belirtildi.  

İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi talebi; Çarşı Mahallesi 605 ada 6 parselde imar planı değişikliği talebi, oy birliği ile kabul edildi.

İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi talebi; Kentsel Tasarım Projesi kapsamında yangın evlerinde yapılmak istenen esaslı tadilat talebi, oy birliği ile kabul edildi. Köşe başı yapılarda yan cepheden giriş yapılabilmesi, yan cephede kalan ve balkon olarak kullanılan çıkmaların açık kalması sebebiyle çatının balkonla aynı aksta uzayarak üstünün kapanması, arka cephede bulunan köşe odalarının mekanik tesisatının yapılabilmesi için düzenlenmesinin uygun görüldüğü kaydedildi.

Otopark alanlarının bağımsız bölüm eklentisi olarak tahsisi talebi, oy birliği ile İmar Komisyonuna havale edildi.

AdminAdmin