Spor
Giriş Tarihi : 15-02-2024 13:47

Ergün: "A takımdan daha çok altyapıya önem veriyoruz"

Gerze Gücü Spor Kulübü Başkanı Fatih Ergün, kulüp olarak a takımdan önce altyapıya önem verdiklerini söyledi

Ergün:

Gerze Gücü Spor Kulübü Başkanı Fatih Ergün; "Futbolda altyapı çok önemli. A takıma çıkacak futbolcuların yetişmesi için genç futbolcuların maçlarda daha çok süre alması gerekiyor" dedi.

Sporun tüm branşlarında olduğu gibi futbolda da altyapı çalışmalarının önemli olduğunu söyleyen Gerze Gücü Spor Kulübü Başkanı Fatih Ergün, Sinop Merkez ve ilçelerinin ileri gelenleri ile futbola gönül verenlerinin de elini taşın altına koyması gerektiğinin altını çizdi.

Yıllardır Sinop Merkez ve ilçelerinden az sayıda futbolcu yetiştiğine dikkat çeken Ergün açıklamasını şöyle sürdürdü; "Bu sebeple Sinop’tan da profesyonel ligde futbol takımı olması temenni ediyoruz. Profesyonel ligde takımı olmayan il gelişemez. Sinop’taki tüm takımlar alt yapı yapmalı. Bazı takımların devamlılıkları yok, örnek verecek olursak U-12 takımı seneye U-13 olarak lige girmiyor ve futbolcu çocuklar az maç oynadığı için gelişemiyor. Altyapı futbolcuları ne kadar fazla maç oynarsa o derece gelişir. Sinop’taki tüm kulüp başkanlarına ve antrenörlere ricam tüm kategoriler de altyapı yapmalarını tavsiye ederim. Mesela U-10, U-12, U-12,U-13, U-14,U-15,U-16,U-17,U-18 takımları gibi. Tabi o ilin ve ilçenin ileri gelenleri ve futbola gönül verenler de elini taşın altına koymalı”.

Büşra ÇevikBüşra Çevik