Kültür&Sanat
Giriş Tarihi : 08-06-2023 14:50   Güncelleme : 10-06-2023 16:54

Gazi Mustafa Kemal İlkokulu, Okul Kütüphanesi açıldı

Gazi Mustafa Kemal İlkokulu Melahat Uzun adına donatılarak öğrenci ve öğretmenlerin hizmetine açıldı

Gazi Mustafa Kemal İlkokulu, Okul Kütüphanesi açıldı

İçerisinde 2354 kitabın bulunduğu, zenginleştirme çalışmalarının devam ettiği, okuma alanları, drama ve görsel etkinliklerin yapılacağı ortamlar ve akıl oyunları alanları mevcut olan okul kütüphanesinin açılışı gerçekleşti.

Emekli öğretmen Salih Uzun’ un eşi, İlçemiz Sağlık Ocağı Aile Hekimi Hakan Uzun’ un annesi merhum Melahat Uzun’ un anısına maddi katkılarda bulunularak modern bir görünüme kavuşturulan kütüphanenin açılışı da Gerze İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, AK Parti Gerze İlçe Başkanı Cumhur Kurt, Dr. Hakan Uzun, Emekli Öğretmen Salih Uzun tarafından gerçekleştirildi.

Açılış kurdelesi kesilmeden önce İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından anısına kütüphane yaptırılan Melahat Uzun’ un eşi Emekli Öğretmen Salih Uzun’ a plaket takdiminde bulunuldu ardından kütüphanenin açılış kurdelesi kesildi.

Okul Müdürü Dursun Kahriman, kütüphanede zenginleştirme ve çeşitlendirme çalışmalarının halen devam ettiğini kaydederek, “kütüphanemizin fiziki olarak; taban döşemesi laminant yapıldı. Kitaplıklarımız takviye edildi. Oturma alanı minderleri, halısı ve bilgisayar temin edildi.

Kitaplarımız öğrencilerimizin seviyelerine uygun olarak tasnif edildi. Kütüphane programına kaydedilerek, ödünç dağıtım sistemi hazırlandı. Kütüphanemizde okuma etkinlikleri, drama, görsel etkinlikler, akıl oyunları ortamları oluşturuldu. Kütüphanemizde şu an 2354 kayıtlı kitap bulunmaktadır. Zenginleştirme çalışmalarımız devam etmektedir.

Kütüphanemizin hazırlanmasında maddi destek ve katkılarını esirgemeyen Doktor Hakan Uzun ve Ailesine, emeği geçen öğretmen arkadaşlarıma, özellikle programın kurulmasında, kitapların kayıt ve tasnifinde görev alan Metin Yorkun' a çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Açılış, misafirler tarafından kütüphanenin gezilmesi ve yapılan ikramların ardından sona erdi.

AdminAdmin