Güncel
Giriş Tarihi : 03-01-2017 14:45   Güncelleme : 03-01-2017 14:04

Genç Çiftçiler Hayvanlarını Teslim Aldı

"Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı" kapsamında Büyükbaş Hayvancılık projesi kabul edilen çiftçilere hayvanları teslim edildi

Genç Çiftçiler Hayvanlarını Teslim Aldı
 Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca 2016 yılı itibariyle uygulamaya konulan "Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı" kapsamında İlçemizde daha önce Arıcılık ve Seracılık konularında destekleme almaya hak kazanan genç çiftçilerimizin projeleri tamamlanmış ve Projeler kapsamında 3 adet arıcılık ve 3 adet seracılık projesi için toplam 180.000,00 (Yüz Seksen Bin TL) Hibe Ödemesi gerçekleştirilmişti.

Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi kapsamında projeleri kabul edilen 8 çiftçimize toplam 48 adet büyükbaş hayvan dağıtımı gerçekleştirildi.

Büyükbaş Hayvancılık projesi kabul edilen İlçemiz Belören Köyünden 3, Yaykıl Köyünden 1, Gürsökü Köyünden 1, Kahramaneli Köyünden 1, Sarımsak Köyünden 1 ve Başsökü Köyünden 1 olmak üzere toplam 8 çiftçimize hayvanları teslim edildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü(TİGEM) tarafından yurt dışından ithal edilen clavel ırkı toplam 48 adet dişi düvenin teslimatı İlçemiz Belediye Mezbahanesinde gerçekleştirildi.

Seda ŞengülSeda Şengül