Spor
Giriş Tarihi : 27-10-2023 10:54   Güncelleme : 27-10-2023 11:08

GERDAK, CUMHURİYETİN 100. YILINI ZİNDAN DAĞINDA KUTLAYACAK

Yeşil Gerze Dağcılık ve Spor Kulübü, cumhuriyetin 100. yılı münasebetiyle 100 zirve etkinliklerinde Sinop’ un en yüksek zirvesi olan Zindan Dağına tırmanacak

GERDAK, CUMHURİYETİN 100. YILINI ZİNDAN DAĞINDA KUTLAYACAK

Türkiye Dağcılık Federasyonunun İl Temsilcilikleri bünyesinde bu yıl Cumhuriyetin 100. yılında 100 zirve etkinlikleri düzenleniyor. Bu kapsamda Dağcılık Federasyonu Sinop İl Temsilciliği organizasyonu içinde Sinop Dağcılık Kulüpleri Sporcuları ile Sinop İlimizin en yüksek dağı Ayancık sınırları içinde bulunan 1718 m Zindan Dağı tırmanışı yapılacak.

İlçemizi sayısız program ve etkinliklerde temsil eden Yeşil Gerze Dağcılık ve Spor Kulübü de (GERDAK) Zindan Dağı Tırmanışında ilçemizi temsil edecek.

Bugün GERDAK Başkanı Birol Sazak ve kulüp üyeleri Zehra Nur Bakır Oğuz, Mahmut Görgeç, Ömer Göveli, Gülnur Mehenkli, Levent Göveli, Burhan Baş, Hülya Seçkin ilk olarak araçlar ile Kastamonu ili Hanönü ilçesi Abuzer köyüne ulaşarak çadır kuracak yarın sabah saatlerinde de zirve tırmanışı için harekete geçecekler.

Konuyla ilgili bilgiler veren GERDAK Başkanı ve Dağcılık İl Temsilcisi Birol Sazak, çok coşkulu ve mutlu olduklarını, Cumhuriyetin 100. Yılına yakışır bir tırmanış gerçekleştireceklerini belirtti. Sazak, “saat 11.00’ de zirveye ulaşacağız. Burada günün anlam önemine ilişkin olarak saygı duruşunda bulunacağız, İstiklal Marşımızı okuyacağız ardından geriye döneceğiz” diye konuştu.

AdminAdmin